Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Løvstakken

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.6km

Fra Fjøsanger fulgte jeg grusvei forbi Olavsbu og tok sti mot nordvest. GPS-sporet mangler i starten. Etter en tur over Storhaugen var det fint å nyte utsikten fra Løvstakken. Planen nå var å besøke tufter etter gamle hytter nord for Løvstakken. Det var greit å finne veien, for det viste seg at det er mange stier i området. Det ble likevel en del trasking i terrenget. Fra Skitnedalen tok jeg bratt opp på ryggen mot Liafjellet. Sør for tuften etter Kveldsol var det litt klyving for å komme ned fra toppen. Siste tuft var Fagerheim. Øst for denne var det bratt, så jeg dro ned i dalen og fulgte kanten av myra fram til sti sør for Strandafjellet. Deretter på sti og vei tilbake til Fjøsanger.

Map    

Hardbakkedalen

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.6km

Det var skikkelig godvær i dag med 24 grader og skyfritt. Fra P-plassen ved Svartediket fulgte jeg turveien innover mot Hardbakkedalen. Etter å ha besøkt noen ruiner, fulgte jeg sti innover dalen. Etter drøyt 200 høydemeter kommer man opp til et stikryss. Her tok jeg til høyre, der det går bratt oppover til Borgaskaret. Videre fulgte jeg stien over Vidden, forbi Vardegga, før jeg dreide vestover mot Langelivatnet. Her besøkte jeg noen ruiner, før jeg tok sikte på stikrysset øverst i Hardbakkedalen. Deretter tok jeg samme vei tilbake, så da ble det Hardbakkedalen både opp og ned i dag.

Map    

Løvstakken

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:42h
Distance:
7.0km

Ettermiddagstur til Løvstakken på Kristi himmelfartsdag. Det var varmt i været, så deilig å løpe i shorts og t-skjorte.

Map    

Hytteruiner på Landåsfjellet

Date:
19.05.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.4km

Været var nydelig i dag, med skyfri himmel nesten hele dagen. Det var 11 grader litt etter kl. 20, da jeg startet fra P-plassen ved Helgeseter. I dag hadde jeg tenkt å besøke hytteruiner mellom Helgeseter og Nubbevatnet. Det er stort sett fine stier i området, og det er vid utsikt fra toppene Orrehaugane og Ormhaugen. Litt etter at jeg krysset høyspentlinja nord for Baunehytten, tok jeg av på en sti som går opp til skaret sør for Sigridheim. Her tenkte jeg å følge rett på mot Kvarheim. Det viste seg at det var kronglete terreng med flere trær som hadde falt ned. I tillegg var det en del kratt. Det er et mye bedre veivalg å ta stien på vestsiden av Stemmevatnet. Jeg tok den veien tilbake. På vei fra Kvarheim kom jeg etter hvert inn på stien som går til Ørneredet. Fin utsikt >>>

Map    

Træshovden

Date:
10.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.9km

Kort tur til Træshovden. Ved enden av veien går det en fin sti til toppen. Lite utsikt på grunn av trær.

Map    

Hesjaholten

Date:
10.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.7km

Kort tur til Hesjaholten. Jeg forsøkte først ved nr. 44, men der så det ut til å være en privat hage. Vest for nr. 97 gikk det en bratt sti opp på ryggen. Herfra til toppen var det fint sti. Lite utsikt fra toppen på grunn av trær.

Map    

Veten i Fana og tre andre topper

Date:
10.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

Turen i dag gikk til Veten i Fana, i det sørvestre hjørnet av Bergen kommune, samt tre topper på andre siden av dalen. Det var en del vind, så selv med 10 grader var det litt kjølig. Jeg parkerte på parkeringsplassen ved innkjøringen til skytefeltet og fulgte veien nordover. Etter en stund tar det av en sti mot vest, og stien er merket med røde treklosser. Fin utsikt fra toppen. Stien er merket videre, og den kommer etter hvert ned i dalen ved en bakketopp. Herfra fulgte jeg en sti oppover dalsida (nordøstover). Det gikk greit å komme opp på nordryggen og til topps på Leirvågfjellet. Sørøst for Leirvågfjellet er det noen sva som må passeres. Etter hvert som jeg nærmet meg Moldstigahaugen, kom jeg litt for langt vest. Her var det mye kratt. Rett nordvest for toppen kom jeg inn >>>

Map    

Rundemanen

Date:
08.05.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.7km

Jeg startet i sørvestenden av Svartediket og fulgte grusveien oppover Våkendalen til Tarlebøvatnet. Deretter gikk jeg opp den gamle hoppbakken (Bergensbakken) og så bort til Rundemanen. Videre tok jeg veien ned til Brushytten før neste stopp var Søre Midtfjellet. Ned til Svartediket er det til dels ganske bratt. Det ble også besøk til flere ruiner. Det var tørre og fine forhold i dag.

Map    

Fyllingsdalen

Date:
07.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.8km

Det ble en tur til Fyllingsdalen i kveld for å besøke noen nye topper og ruiner. Fyllingsnipa var en artig topp med super utsikt, noe det også var fra Kjerringen på Nipen.

Map    

Allestadhaugen

Date:
06.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Jeg parkerte på en P-plass merket "For turgåere maks 12 timer" ved Varden idrettsplass. Etter å ha rundet fotballbanene fulgte jeg sti ned til Gjeddevatnet. Det var mange stier i området, men stien avmerket på kartet var lett å følge. Greit opp til toppunktet, som har liten utsikt på grunn av trær. Planen nå var å gå bort til boligblokkene og så følge bilveien tilbake til bilen. Men det viste seg at området var inngjerdet på grunn av byggearbeider, så da ble det en omvei.

Map