Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

233 Ål, Raudbergnuten

Date:
10.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
24.0km

På tur med FjellEggen (Jan Eggen) . Kjørte inn søndag til Toviki, nesten 50 km fra rv.7 i Ål. Her slo vi leir for natta og starta turen neste dag. Godt vær og vi gikk innover kjerreveien øst for Mjolga. Fikk underveis selskap av mange sauer som beitet i området. Etter 4.5 km kom vi til et par hytter og vi fortsatte sauetråkk et lite stykke. Snart måtte vi navigere selv oppover mot Raudbergnuten. I starten litt vegetasjon, siste halvdel av turen i snill ur. Til tross for lengden på turen syns jeg den var snill pga den slake stigningen. En flott dag i Skarvheimen var over.

Map    

10 på topp: Fjellsjøkampen

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.5km

Map    

232 Nissedal

Date:
30.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.8km

Denne turen har kverna rundt i hodet i noen år. Nå ble det endelig en realitet. Dro grytidlig fra Gjerdrum via Seljord til Nisser og landets korteste kabelferje. En attraksjon i seg selv. Dro inn bomveien fra Fjalestad til utløpet av Lytingsvatn. Sti langs østsida ca 3 km. Greit å gå men noen bekker rant ned fra øst. Inne ved hytta fortsatte stien et stykke opp før jeg mista den og jeg avslutta med fri navigering til toppen. Målte inn noen veipunkter med gps. Samme vei tilbake.

Map    

231 Bergen

Date:
24.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:19h
Distance:
11.0km

Hjemreise fra Vestlandet. Været var blitt mye bedre nå så vi bestemte oss for å gå en fjelltur før vi skulle kjøre hjem over fjellet. Gullfjelltoppen ble dagens mål. En god halvtimes kjøring fra sentrum lå utgangspunktet ved Osavatnet. Startet med ca 2 km vei i slak stigning opp til Svartevatn. Her tok vi av til venstre på en smal sti som vi fulgte oppover. Ingen skilting overhodet og kart hadde jeg ikke med annet enn et bilde av en infotavle lenger ned. Senere forsto vi at hovedtraseen er lagt om Redningshytten og ikke denne bratte varianten vi tok. Passerte etterhvert Ronamanen og gikk på vardet trase til topps. Her beita noen sauer! Ned igjen ville Kristin følge merkinga noe mer så vi tok et annet veivalg i starten før vi kom oss inn på samme sti som istad. Det ble en bratt >>>

Map     6 comments

Vardetangen, vestligste punkt fastlandet

Date:
23.07.2020

Map    

Skudeneshavn

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Car drive
Map    

Bysanking Karmøy

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Car drive
Distance:
29.4km
Map    

230 Tysvær

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:40h
Distance:
11.0km

Hjemme i leiligheten venta Kristin på meg slik at vi kunne dra til topp nr.2 østover fra Haugesund. Tysvær hadde ligget i planleggingspermen min lenge så hadde sett fram til å få gjennomført. Parkerte ved Sandvik som alle andre og gikk innover vei første 1.7 km. Her tok vi av ved ei lita hytte og fulgte smal men tydelig sti videre. Her og der var det lagt ut plankebroer over vått terreng. Siste tredel opp til toppen var krøkkete å gå i men det var fortsatt en tydelig sti å følge. Denne turen var dobbelt på lang som dagens første og vi var støle i to dager etterpå.

Map    

229 Sveio

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Det var nå gått nesten 1 år siden forrige kommunetopp, storturen til Vestre Kalvehøgde. Nå var jeg på ferie med Kristin og hun ville være med på noen turer. Denne tok jeg alene på morran. Allerede kl.9 sto jeg klar ved startstedet Kleivo vest for toppen. Været var ok så jeg gikk i joggesko og treningstøy. Bratt allerede fra start før det enklere midtpartiet. Riktignok var det bløtt her så jeg burde hatt langstøvler. Opp mot toppen ble det brått mørkere og etter få sekunder kom regnet. Måtte raskt på med medbragt supertrøye som var god å ha. Terrenget ble glatt å gå nedover i men klarte meg uten uhell.

Map     2 comments

Gnollsætra

Date:
17.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Map