Archive - Date

Collected lists

Muen - kommunetoppen i Ringebu

Date:
04.04.2020
Distance:
2.7km

Toppen besteget til fots/truger. Speidet etter villrein, ingen i sikte. Så kjapp gange fra fylkesveien i nydelig, men kaldt vær. Omtrent rett opp, korteste vei. Hard snø/skare gjorde det mulig å gå på beina ihvertfall ned. Opp valgte jeg truger. Lite tegn til andre folk her i dag, heller ikke langs veien var det mange kjørende. Nesten uvirkelig stille, på slik en flott dag.

Map    

Lachmann og Läderhosen

Date:
02.04.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
7.6km

Nesten vinterlig tur. Omtrent første snøen i Oslos lavland i år. Men den legger seg nok ikke. Deilig med litt ruskevær, og godt å komme inn etterpå.

Map    

Brønnøy

Date:
28.03.2020
Distance:
6.3km
Map    

Høgflaka fra Damtjern på ski

Date:
27.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
27.4km

Kjørte til Åsa i Hole og opp til Damtjern. Skikkelig grått, duskregn og overvann/slush på vannene på 450 moh +/- i dag. Men isen holder ennå noe, ca. 35 cm tykk, ble det sagt om Damtjern (453 moh - nedtappet noe), av en lokalkjent. Videre over til Stor Flåtan, og selv om det også her er skikkelig bløtt, med overvann, slush og bløt snø og stedvise ishinner, så går det ganske radig. Fin stemning med tåka/lavt skydekke. Det er normalt flere mulige løypevalg nordover mot Langtjern. Jeg fulgte veien retning Spålssetra. Til å begynne med på brøytet vei, så over i flotte løyper, med god bredde for skøyteski. Ved Langtjern ble løypa mindre. Scooterkjørt over til Spålen (ca. 477moh). Spålen ble krysset fra vest mot øst. Helt i sørøstenden ble det igjen motbakker og smal skiføring. >>>

Map    

Varingskollen

Date:
25.03.2020
Distance:
7.7km

Lett ettermiddagstrim, opp bakkene til Varingskollen, og ned slalombakken. Familieløypa syntes å være en super trase, men snøforholdene var heller så som så i dag. Mange barflekker, mye bøss, kvist og kvast i løypa pga. vinden i det siste, og råtten sugende snø. På toppen var det surt, med kraftig vind og gråvær på vei inn. Slalåmbakken ned derimot var perfekt for langrennsski. Passe hard, fint å skrense, og nok snø. Det rareste var at det var så og si folketomt. Bakken stengt pga Covid-19, tre ungdommer helt nederst som trente triks i parken, og 5 damer som hadde vært til topps pr ben. Ellers ikke et menneske. Fin utsikt innover i marka fra toppen. 1 time opp, ca. 5,8km 6 min ned, ca. 2 km klarte jeg og makse ut av bakken, med mange slakke svinger.

Map    

Svartbekken

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
19.9km

Med familien på tur fra Svartbekken. Fullt av folk på slik en flott dag. Nypreppa løyper herfra trakk nok skientusiaster fra nær og fjern. Vi gikk retning Katnosa, forbi Gjerdingen og Gjerdingen skole. Så opp til Snøploghøgda hvor vi rastet. Jeg "bushet" et stykke alene herfra, før det åpnet seg opp store hoggstflater. Med truger opp og ski ned gikk de 1100 meterne til toppen radig.

Map    

Fra Ringkollen og inn i marka på ski

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
30.2km

Med tre skogsåser på ønskelista og nydelig værmelding, var det bare å finne et passende startsted. Ringkollen! Flotte løyper og masse snø, spesielt for en som har vært mye i lavlandet rundt Oslo, hvor det ikke har vært snø siden i fjor. Etter en kjapp tur oppom selve Ringkollen, med preppede skispor helt opp, ble det noe nedover til isen på Øyangen som bar godt. Det var herlig å skøyte avgårde over vannet, hvor enn man måtte ønske. Så over til Mosjøen, for så å ta Langdalen til Langvatnet. Også her flott med ski over vannet. Tenkte å ta på trugene, men det bar ganske godt uten, bare på bena, så jeg tok likegodt å droppet det. Rett opp på Langvassbrenna. Deilig rast på toppen, med utsikt til Norefjell og andre hvitkledde topper. Nå var jeg i Jevnaker. Herfra østover >>>

Map     1 comment

Kolleren og Grasdalskollen, over Mylla på ski

Date:
18.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
23.0km

Start i knallvær fra Brattholt gård. Skispor gjennom skogen, korteste vei utpå vannet, Mylla. Så flott føre over vannet til Vestenden og Trantjern. Veldig flotte løyper herfra. men ved Ølja tok jeg heller skogsbilveien. Den var snø/islagt og kortere i fht. Kolleren som var første mål. Der skisporet krysset bilveien, litt sør om Ølja tok jeg på truger og gikk omtrent rett opp på Kolleren. Det som ser ut til å være høyeste topp, den med varden, ligger ca. 88 meter sør for det som på peakbook angis som høyeste. Vasset innom begge. Flott utsikt på denne topp som er så si fri for trær de siste 10 høydemeterne. Så litt mer svingete ned, og på med ski litt nede i lia. Neste mål er Grasdalskollen. Også nå langs skogsbilveien på skøyteski. Så over i skispor etter 5-600 >>>

Map    

Ved Mylla - på ski, kort tur

Date:
18.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
4.9km

Flotte skiløyper fra bomveien inn til Volla. Kjørt dagen før. Blandet føre. Knallskarpt i skyggepartier og sugende i solsteken. Siste biten, ca. 200 meter fra skiløypa til topps, til fots i 1/2-meter dyp skaresnø.

Map    

Abborås

Date:
14.03.2020
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.0km

Rask kveldstur, i det det ble mørkt. Møtte kun et annet par, som skulle telte på Kongens utsikt. Skiløyper og etterhvert skaresnø, som bar dårlig. Men jeg hadde et par små truger, som gjorde susen. Dårlig med utsikt i mørket, antageligvis i dagslys også. Fikk fin trim likevel.

Map