Archive - Date

Collected lists

Smådalsfjellet i styggvær - på ski

Date:
16.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.4km

Fra parkeringa greit oppover i skogen. Litt tungt med en del nysnø. Fant etterhvert et scooterspor, som jeg fulgte en stund, før jeg brøt av retning Smådalsfjellet. Dårlig sikt og snøbyger. Over skoggrensa ble det litt bedre sikt en stund. Fikk da orientert meg bedre. Oppover Smådalsfjellet føk det mye snø langs bakken pga den tildels kraftige vinden. Noen hundre meter så jeg ingenting annet enn skituppene. Etter å ha kommet på ryggen ble sikten bedre. Hodet mitt stakk liksom over den verste snøføyka. Litt sol var det også og toppen dukket omsider opp. Kjapt av med feller og kurs nedover retning Grindatjern. Det for å vinne høyde. Her jobbet jeg imot vinden og det gikk smått fremover. Men det var greit, da sikten var svært dårlig. Ved vending nede i dalen ble ting bedre. >>>

Map    

Under Grindadn - på ski

Date:
15.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.0km

Fra p-plassen i skiløypa. Flott preppet for anledningen. Så inn i skogen, hvor det var fine forhold, med nysnø på skare. Oppe på snaufjellet ble det hardt og etter hvert lite snø. Vi bestemte oss for å snu før Grindatjern og heller stikke oppom Farli. Flott å kjøre ned mellom trærne i skogen.

Map    

Galden fra Tyinstølen på ski

Date:
14.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.8km

Lite snø mange steder i fjellet gjorde at vi prøvde oss vestover til Tyin i dag. Nydelig sol fra morgenen av ga høye forventninger. Dessverre ble det gråere og gråere jo senere på dagen det ble og jo lengre vest vi kom. Vi fikk ikke en tidlig start. Turen til Galden gikk greit, men flatt lys gjorde at vi hverken kunne renne eller se gode rutevalg. Vi valgte å gå trygt i fht. ras. En fin tur i frisk luft ble det iallefall. Dagens tips 1: Når nytt utstyr skal prøves. Sjekk før man er kommet til fjells at alle deler passer. F.eks. sko i binding etc. :0# Dagens tips 2: Meget god service på sportsbutikken på Tyin :0)

Map    

Oppkuven fra Skansebakken på ski og litt til fots

Date:
03.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:44h
Distance:
32.5km

Fine løyper til ovenom Søndre Heggelievatnet. Så litt dårligere retning Oppkuven, og opp Kjagdalen. Her var det noen hull og bekker i løypa, så man må passe på, når man kommer i stor fart, at man rekker å stoppe. Over Store Oppkuvvatnen på ski, så til fots. Nysnø med kraftig skare under. Både bra og dårlige partier, men det gikk fint fremover. Fantastisk utsikt fra tårnet på toppen, i alle retninger.

Map    

Hvasser - Syd

Date:
02.02.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Turdag og masse folk ute. Nydelig vårstemning.

Map    

Sørkedal - retning Oppkuven - på ski

Date:
31.01.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
33.9km

Med Oppkuven som mål: For sen start, for mye tåke og langt. Deler av sporet var ikke kjørt siden siste snøfall, så det var vanskelig å skøyte i 5-10cm skaresnø fra rett etter Søndre Heggelievatnet. Ble tungt på slutten også etter at jeg parkerte skia ved Oppkuvhytta, og tok bena fatt. Mye snø, fant ikke stien og merkene pga tåka, mørket og siste snøfall gjorde at jeg gikk i sikksakk. Så begynte det å snø. I redsel for å gå tom for lommelykt og telefon snudde jeg. Vannvittig fart fra S.Heggelievatnet og ned. Flere ganger over 50 km i timen. Skikkelig gøy men med hjerte i halsen med særs dårlig hodelykt og tykk tåke. Yiiiha!!

Map     4 comments

Holterkollen

Date:
26.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.9km

Rundtur i Holterkollen hyttegrend. En broget ansamling hytter får man si. Gøy tur. Til fots i historiens mest snøfattige vinter så langt. +4 C. og vårstemning.

Map    

Kolsås Nordre

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Dagens andre tur og bestigning. Kjapp tur opp. Flott utsikt fra toppen. Veldig koselig med følge av Garm. Ellers vårstemning ut av en annen verden :-0

Map    

Rognliåsen fra Lommedalen til fots

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.5km

Våraktig tur i januar fra Lommedalen. Med Garm. Veldig koselig. Is på veiene, eller nesten bart. To toppunkt ble besøk, da det mistenkes at punktet egentlig er litt lengre nord??

Map    

Tjæregravshøgda - vintertur med vårstemning

Date:
12.01.2020
Distance:
9.4km

Speilblanke skogsbilveier, fra Burud p-plass i Lommedalen. Pigger hadde vært fint, noe vi erfarte underveis. Fulgte veien til godt oppi lia, sør for toppen. Fra Barlinddalen ble det vassing i skaresnø, med mye gjennomslag. Litt kliving opp noen skrenter før vi sto på en nesten bar fjellskrent. Virkelig vårlig. Vi ruslet bortpå toppunktet, før vi gikk tilbake til ei lita hytte utpå skrenten, hvor sola skinte og utsikten var upåklagelig. Ned fulgte vi stien, som var gått av et menneske før oss, til vi traff skiløypa. Den var også hard og glatt, men vi berget unna alle gjennomtrampene. Videre fant vi et skuterspor som tok oss ned til Haugen gård og veien. Returen gikk over isen på Burudvannet.

Map