Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mjærskaukollen - 100 m pf topper Enebakk komplett

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Etter å ha vært gjennomvåte etter forrige tur var vi usikre på om vi skulle ta med denne eller la den være til senere, men regnværet ga seg og vi kjørte og parkerte ved en fin parkeringslomme ved fylkesgrensa mot Østfold. Herfra oppover mot Mjærskau med gul rapsåker på begge sider og videre i en flott allè av gamle rognetrær. Videre på en traktorveg før en sti tok av, litt langt gras i starten men veldig fin sti oppover. Samme vegen ned igjen.

Map    

Kommunetoppen i Enebakk - Vardåsen

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Etter å ha hatt en flott tur dagen i forveien og sett at vi hadde tatt halvparten av 100 m pf toppene i Enebakk, bestemte vi oss for å ta de to siste. Kjedelig regnvær fra morgenen av men det lyste litt opp og vi dro avgårde. Opphold for det meste med noen få regndråper underveis. Stort sett på traktorvei nesten helt til toppen. Det tok av en liten sti med en varde rett før toppen. Kjekt å vite av dette før turen etter å ha lest en informativ turraport fra rogerravlolosvik (Roger Ravlo-Losvik) før turen på denne toppen og den neste. Bløtt i vegetasjonen. 300-400 meter før bilen kom det et skikkelig skybrudd og vi sprang tilbake, men vi var gjennomvåte når vi kom fram til bilen.

Map    

Tonekollen

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
13.5km

Tur i et utrolig flott sommervær med Sivanja. Parkerte ved Bysetermåsan og fulgte veien inn til Vangen, herfra videre på gode råk til Tonevann. Her badet vi og spiste lunsj før vi gikk videre til toppen av Tonekollen. Frodig oppover sida her med linjekonvall, fagerklokke og flekkmarihånd. Fin utsikt utover rett før vi kom til toppen. Før vi fortsatte stien over toppen og ned igjen. Så samme veg tilbake til Vangen hvor vi fikk kjøpt en bolle og brus vi delte. Her tok vi et råk mot Kjerringhøgda, hvor vi stakk oppom Vangsåsen på vei dit. Fint tårn på Kjerringhøgda. Etter en tur opp i det og se på utsikta, bar det ned igjen til bilen. Det hang et tau en plass som vi klatret litt i mellom to trær en plass på veien. Etter å ha kommet ned igjen til parkeringa la jeg fra meg mobilen >>>

Map    

Flokofallet

Date:
20.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Parkerte ved parkeringslomme som var merket med parkering for Flokofallet, fulgte veien litt før vi gikk råket mot Flokofallet. Litt nedenfor fossen var det å vasse over bekken/elva og inn siste på andre siden av elva. Flott foss. Her er det også huldrestry som er en rødlista hengelav. Men glemte å ta bilde av den. Samme vegen tilbake til bilen.

Map    

Kråkhugukampen

Date:
20.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.1km

Planen var en tur til Flokofallet og opp på Nysetra etterpå. Jeg så litt på muligheten til å få med noen nye 100 m pf topper på turen. Det er noen ganske nærme på veien mot Torpa som jeg ikke har enda så da prøvde vi å se om vi fikk med noen av de. Rakk bare den ene før vi måtte dra til Flokofallet før vi skulle være på Nysetra. Parkerte langs vegen og gikk til toppen for å gå litt på turen, så vi fikk ca 150 høydemeter. Hadde fint kunne kjørt til topps. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Røssjøkollan

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
12.8km

Tur med far til Røssjøkollan og Solskiva før vi skulle jage ungdyra opp på setra. Kjempevær, men litt kald vind på toppene.

Map    

Søndagstur med tre høyder i Oslo

Date:
07.06.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:32h
Distance:
11.9km

Søndagstur med Sivanja på Brannfjell, Ryen Varde og Tallberget fra Lambertseter.

Map    

Kvitingskjølen

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
27.5km

Tur med far. Satte på vekkeklokka kl. 05.00 og kjørte litt før klokka 06.00. Først kjørte vi opp til Brimi Fjellstue men der måtte vi ha bært skia et godt stykket før vi kunne ha satt de på oss og kjørte derfor til Soleggen. Derfra kunne vi sette på oss skia etter ca 100 meter. Innover mot Sålell og litt til før vi begynte oppover ryggen til Vestre Kvitingskjølen. Så videre mot Store, Nordre og Ilvetørnhøi før lang nedoverbakke igjen til bilen ved Soleggen. Flott dag på tur, sol fra skyfri himmel og nesten ingen vind.

Map    

Lomskollen

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:32h
Distance:
5.9km
Map    

Kjettberget og Prestkjerringa

Date:
12.04.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:33h
Distance:
23.9km

Tur fra Værskei. Sol og fint vær idet jeg startet. Varte helt til jeg nærmet meg toppen av Prestkjerringa. Kraftig og sur vind. Ikke trivlig og tungt å gå tilbake mot vinden til Værskei, droppet derfor Myssmørhelje, Gammelhans og Hærfjellet.

Map