Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tverlihøgda og Nordre Revåkampen

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
7.8km

Vi fulgte råket fra Slivatnet kort før vi tok av igjennom terrenget mot Tverrlihøgda.Det ville nok vært bedre å ha fulgt råket. Herfra på råk til Tverrlibua, en liten fin steinbu. Herfra ned til Tverrlitjønne som vi runda på vestsida og videre mot Nordre Revåkampen. Nede igjen ved Tverrlitjønne fulgte vi råk ut igjen mot bilen, unntatt et strekke på 500meter over en myrhals. Flott tur og to nye pf 50 topper i Gausdal.

Map    

Finndalshaugen

Date:
30.07.2017
Distance:
1.5km

Tur med kristine, Hans Thorvald og far. Reiste fra Nygaard og parkerte ved Nordre Finndalen. Fulgte ganske bratt rett opp sida mot masta. GPS'en har vist gått litt vill på sporet på turen oppover i bratta her. De andre gikk litt mer rundt da de ikke likte det ene opptaket oppover den sida. Ikke vanskelig, men sleipt og utsatt. Så videre samlet til Finndalshaugen og ned igjen til bilen før vi kjørte til Slivatnet for å ta noen flere pf 50 topper i Gausdal. Godt og varmt vær.

Map    

Skarvvola

Date:
28.07.2017
Distance:
5.2km

Kort stopp på Friisvegen på tur hjem etter endt jobbuke i Alvdal. I overskyet vær oppom Skarvvola. rakk akkurat tilbake til bilen før det så vidt begynte å regne.

Map    

Store Sølnkletten

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
18.7km

Endelig helg, kjørte de siste kilometerne fra siste prøveflata inne i Sølndalen til Follandsvangen. Fra arbeidsantrekk til joggesko og la i veg i rolig jogg mot Store Sølnkletten. Et par andre la også på veg innover til toppen. De traff jeg igjen etter at jeg var på veg nedover etter å ha vært over toppene. Ellers var det lite folk å se i fjellet denne dagen, en svenske på toppen. Fint vær men litt sur vind på toppen. Flott tur fra Follandsvangen. Etterpå var det å sette seg i bilen og kjøre tilbake til Lillehammer etter en arbeidsuke i Alvdal.

Map    

Kvitvola

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.8km

Kort tur rett etter jobb. Flott vær med god sikt til både Store Sølenkletten og Rondane.

Map    

Store Midtmaradalstind

Date:
07.07.2017
Characteristic:
Alpine trip

Kom oss i veg omtrent på samme tid som dagen før, 08.20, og fulgte stien til Snørestødet, hvor vi tok av stien og fulgte ryggen over Midtmaradalsryggen SørØst og videre mot Søre Midtmaradalstinden. Ryggen her så steil ut på avstand, men løste seg greit oppover. Men et par punkt som gikk greit å komme seg over ved litt klyving. Opp på toppen før vi fortsatte ned i skaret mot Vetle Midtmaradalstinden. I skaret satt vi igjen sekker før vi gikk videre mot de to toppene. Veldig greit opp på Vetle, litt mer rotete å finne veien videre til hovedtoppen, men dette gikk også greit i sida. Ned på en hylle som vi fulgte og opp en bratt renne før vi var oppe på ryggen igjen som vi fulgte til toppen. En veldig artig topp. Ned igjen gikk vi om Stølsnosi. 9 timer. Rolig dag, vi gikk inn >>>

Map    

Stølsmaradalstind

Date:
06.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Håvard Thoen og undertegnede var turledere på helgens tur. Etter litt fram og tilbake på om vi skulle bruke telt eller hytta på Stølsmaradalen falt valget på hytta. Et godt valg da vi slapp å bære med oss telt, sovepose, liggeunderlag og kokeapperat. I tillegg så er Stølsmaradalen en trivelig lita hytte. Jeg møtte Håvard på parkeringsplassen. Der møtte vi også fire av deltakerne til turen. En var allerede på Stølsmaradalen da vi kom dit, og sistemann kom litt senere på kvelden. Vi gikk fra Hjelle om Avdal og inn til Stølsmaradalen. En fin tur i et utrolig flott og varmt vær. Når sistemann var kommet gikk vi igjennom morgen dagen. Med en god pause på Avdal og flere korte pauser innover tror jeg vi brukte 5 timer inn fra Hjelle. Vi kom i veg 08.20 etter frokost og fulgte >>>

Map    

Austre Leirungstind med mer

Date:
02.07.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
12:30h
Distance:
16.4km

Litt mer skyer enn de foregående dagene, men like fullt enn flott dag blant storslåtte fjell. Startet fra campen ved Svartdalsbandet og opp på ryggen til Østre Leirungstind. Deretter fulgte vi denne videre. Sva-partiet ned fra denne toppen var veldig greit på tørt føre og på veg til Skarvflyløyftinden gikk vi over Nord for Austre Leirungstinden. Så videre til Søre Skarvflytinden. Ryggen videre før klatringa mot Midtre Skarvflytinden ble bra smal på slutten, før tre taulengder med klatring opp på Midtre Skarvflytinden. Der tok jeg fort avgårde for å rekke å ta med meg de Nordre toppene av Skarvflytinden. Tilbake igjen ble det to rapeller, og tilbake bratt ned Skarvflybreen og over Tjønnholsoksle til teltleiren. Flotte dager i Gjendealpene, før vi våknet i surt vær og nysnø >>>

Map    

Vestre Leirungstind og Vesle Knutholstind

Date:
01.07.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:07h
Distance:
6.4km

Da vi måtte vente på Sondre som kom med båten fra Bygdin klokka ni var det ingen vits i å stresse om morgenen. Sov til vi våkna og en lang frokost i sola mens vi ventet. Da Sondre kom varte det ikke lenge før vi la i veg på ryggen oppover mot Vestre Leirungstind. På ryggen oppover her traff vi på 2 andre peakbookere, artig. Vi sikret litt på slutten mot toppen. Derifra lett videre over Søre Knutholstind til klatringa mot Vesle Knutholstind. Det var tre greie taulengder til toppen. Etter toppen gikk vi ned på andre siden og fant snøfelt vi tok høydemetrene raskt nedover mot Svartdalen.

Map