Archive - Date

Collected lists

Ongsjøfjellet

Date:
02.10.2023

Tur med Storm fra hytta. Ble brått bestemt å reise til hytta siste ferieuke av høstferien med gledelig værmelding. Gikk fjellstien fra Roasetersiden. Kjentes tungt ut, men gikk greit tempo. Mye tørrere enn tidligere i sommer og rett og slett nydelig vær, dog med litt vind, spesielt på toppen så vindjakka måtte frem. Gikk ned igjen til Ongsjølia, og Storm fikk bade ved Dambua.

Map    

Olsbyvarden

Date:
26.09.2023

Kjørte til Evjua-camping og parkerte så og si nede ved Mjøsa. Veien opp forbi Reinsby hvor det var sauer inngjerdet på beite. Veldig fint skiltet og merket på først bred og fin skogvei og senere smalere mot selve toppen. Jevn og fin bakke og brukte turen som trening. Ca. 1 time opp, og noe mindre ned igjen. Tenkte at denne bakken ville virkelig funket som motbakkeløp, men som alltid i år er det jo veldig vått og sleipt. Selve topp-punktet er kjedelig uten noen varde, men et stykke før var det satt opp skilt ved siste gode utsiktspunkt. Storm fikk bade i Mjøsa når vi kom ned igjen til Evjua.

Map    

Fiskelausen rundt

Date:
17.09.2023

Tur fra Torsætra med Storm. Gikk Totenåsstien i retning Fiskelausen, og tok av for å få med toppen sør for Borgenkampen. Knallutsikt når vi runda Borgenkampen hvor det var postkasse og benk. Like før Fiskelaussætra fikk Storm bade i Fiskelausen. Tok av fra Totenåsstien mot Syttlisætra. Enkelte steder med store trær som har veltet over stien, så noe omgåelse måtte til. På Syttlisætra traff vi et par jegere med børse. Ingen dyr å se - og ellers ikke en sjel å se på runden før vi kom tilbake til Torsætra. Klarte ikke raskt å finne stien fra Syttlisætra som er markert mot Torsætra, så vi gikk den litt kjedelige veien tilbake.

Map    

Tur fra Oksbakken

Date:
10.09.2023

Tur med Storm fra Oksbakken parkering. Gikk merka sti til Tjuvåskampen og videre forbi Abortjern til Raudsteinshytta og Torsæterkampen. Storm fikk bade i Raudsteinstjernet som han virkelig likte. Gikk forbi en kar på runden frem til Raudsteinshytta, men der var det mye folk. Angret på stivalget ned igjen da vi gikk den folksomme stien fra Oksbakken hvor det virkelig var utfart i dag.

Map    

Glæstad

Date:
19.08.2023

Valgte å kjøre til Åslendet for tur med Storm. Parkerte før bomvegen innover forbi Høgstadshaugen. Gikk veien inn før vi tok til venstre i retning Glæstadhøgda hvor vi tok oss forbi bommen og gikk videre sørover langs det som nå er en fin sti. Det har vært hogst på Glæstadhøgda, så vi tok en liten avstikker oppom før vi gikk ned igjen forbi Østre Glæstad og den litt kjedelige returen langs Åslendevegen. Mye sau etter Glæstadhøgda og ganske så gjørmete ned.

Map    

Prestkjerringa

Date:
23.07.2023

Tur med Storm fra Nysetra i forbindelse med slektstreff på Nygaard. Kom til Nysetra mens det regnet, så vått et stykke opp mot Gammelhans. Sola varmet, men ganske så sur vind, så vanskelig å finne riktig bekledning da det varierte en god del. Storm fikk seg en tur ut i en myrdam, så fikk senere bade i det lille tjernet nedenfor Gammelhans. En god del folk på tur i dag, bl.a en god del folk og hunder på Prestkjerringa slik at oppholdet der ikke ble så langt.

Map    

Ruten

Date:
08.07.2023

Anne Grethe og jeg kjørte tidlig fra hytta slik at vi kom avgårde ca. kl 9 fra Dalseter med Storm og Zanto som Anne Grethe passer på denne uka for Synnøve. Brukte i underkant av halvannen time opp og tilsvarende ned igjen hvor vi passerte en god del folk på vei opp. Varmt og fint vær, hvor et lite vindtrekk på toppen gjorde godt. Storm fikk bade i 1450 vannet, samt et bad i bekken før parkeringen.

Map    

Vetafjellet

Date:
04.07.2023
Map    

Vetafjellet

Date:
18.06.2023

Kjørte til parkeringen ved Vetafjellet og gikk over Vetafjellet og ut til sørtoppen med Laurits, Trym og Storm. Flott varmt sommervær.

Map    

Nonstjønnkampen

Date:
17.06.2023

Kjørte til parkering ved Revsjøen fra hytta. Gikk over Prestkampen og opp på Nonstjønnkampen i varmt sommervær. Var en rest av snø som hadde dannet en dam ved stikrysset mellom Prestkampen og Nonstjønnkampen hvor Storm fikk badet litt.

Map