Archive - Date

Collected lists

Trettrota

Date:
13.09.2020
Map    

Onsdagstur med jobb

Date:
02.09.2020

Vår flotte sosionom har tatt initiativ til fellesturer med jobb, og nå ligger det an til å bli onsdagstur første onsdag hver måned. Anne var selv kjentkvinne på denne turen og ledet an opp stien forbi gapahuken og videre til Lauvhøgda. Vi var hundepassere, så Trixie fikk bli med, noe som gav uplanlagt drahjelp til hu med voksende mage. Forsøkte oss også på å gå først, men da var det så mye å snuse på, og så var det tissestopp og bæsjestopp, så vips! var vi bakerst igjen og drahjelpa var tilbake. Ble en matbit på toppen, og de fleste tok også turen opp til toppen av tårnet. Jolita overvant frykten sin og var storfornøyd med å komme til topps. Vi fulgte grusveien ned igjen, hvor Trixie fikk møte på noen kviger, trygt sittende på armen min, og alle var enige om at det >>>

Map    

Bitihorn

Date:
16.07.2020
Duration:
1:48h
Distance:
4.5km

Lenge siden sist på Bitihorn, så tok en svipptur oppom på vei til Bessheim. Gikk fra parkeringen like nedenfor hovedparkeringen i Båtskardet og fulgte den artige klyveruta opp. Merka rute ned igjen. Siden vi var såpass langt på dag, var det ikke helt maurtue der oppe, men var en del folk likevel. Gøy med reklamen til Morten for Valdres-bøkene på toppvarden.

Map    

Skienstrim

Date:
06.06.2020
Map    

Pinsehelg til terningkast 6 - dag 3

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
5:10h
Distance:
8.6km

Turledere for DNT Gjøvik og omegn til Knutshøe. Sindre kom opp på morgenen, mens May Britt, Grete og jeg kjørte i følge fra Otta. En familie fra Østfold med mor, far og to gutter på 9 og 11 år, pluss May Britt, Grete og ei venninne av Grete ble med. Nok en god og varm dag, så det klarte seg med shorts og t-skjorte helt til lunsjpausen like nedenfor toppunktet. Gikk tur-retur toppen pga mye snø i Leirungsdalen, og det ble flere gode mestringsopplevelser på særlig familien fra Østfold i klyvepartiene. En kjempegjeng å ha med seg på tur, i nok et herlig turvær! Sindre og jeg avslutta pinsehelga med pizza på Peppes, før vi durte hjem til Raufoss igjen.

Map    

17. mai-tur

Date:
17.05.2020

Tok med Trixie fra Breiskallen og parkerte ved demninga på Skumsjøen. Smelta mye snø siden vi gikk her sist, men Trixie fikk spist litt snø idag og. Hadde en tidsplan om å rekke toppen før kl. 13, hvor hele Norge skulle synge nasjonalsangen, og det rakk vi med god margin. Rakk til og med å henge opp hengekøya, så sangen ble sunget derfra, akkompagnert av NRK sin tv-sending. Rusla i kanten av jordet ned igjen, for å slippe deler av den kjedelige strekka langs bilveien. Vel nede ved Skumsjøen, hadde vi fryktelig god tid før vi skulle spise middag hos svigermor, så da ble det kaffe og kake i sola utenfor DNT Osbakken, som hadde åpent for dagen. Litt sur og kald trekk på deler av turen, men deilig når sola var framme og vi gikk eller satt i le for vinden.

Map    

Moelvs topp 3

Date:
09.05.2020
Map     1 comment

Ramberget

Date:
07.05.2020

Tur med Sindre og Trixie. Parkerte ved Lundstein skole, gikk ned gjennom boligfeltet i bunn av bakken, og inn i skogen. Valgte stien "Oppover", og gikk litt vilkårlige stier til vi plutselig var på toppen. Trixie hadde en nesten-ulykke med et gammelt, halvt nedgravd piggtrådgjerde, men det hekta seg bare fast i selen hennes, og ikke i henne, men jammen var det nære på. Fin utsikt på toppen, men var igrunn like fin utsikt fra jordet like ved boligfeltet og lekeplassen der vi starta skogsturen. Ingen tydelig merka rundløype som vi hadde sett på ut.no, så ble litt vandring på vilkårlige stier også på returen, og endte til slutt i samme løype som vi gikk opp. Godt å lufte seg litt da, og så fikk vi sett hva "alle" snakker om og har lagt ut bilde av den siste >>>

Map    

Jentetur til Heimdalshøe

Date:
25.04.2020
Map    

Snartur til Grenland2

Date:
21.04.2020
Map