Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Bitihorn

Date:
18.06.2019

Fin tur med Tuva, Leah og Kine. Vi koste oss opp selv om det blåste litt og hadde en lang grillepause ved hulene. Til slutt akte vi på snøfonna … helt opp til det bratteste. Takk fur turen!

Map    

Ringstind og Stølsmardalstind

Date:
15.05.2019
Distance:
26.2km

Pappa hadde overtalt meg til å ta fri fra skolen i dag, og det skulle bli den siste skituren på veldig lenge. Jeg blei vekt klokka fire på natta, men kunne heldigvis legge meg til å sove i bilen mens pappa og Jørn skravla til fjells. Oppi fjellet, tidlig på morran, møtte vi Alexander og den morsomme hunden Ronja. Det var den første hunden jeg har møtt med solbriller. I starten måtte vi bære skia ganske mye. Jeg å pappa prøvde å ta de på, men vi måtte gi opp ganske snart, men litt lenger inne kunne vi ta de på og gå på de. Etter en time kom vi til en isbre. Der var det et stort hull inn i isen. Pappa sa vi måtte stikke ned å sjekke ut. Så vi gjorde det. Jeg slo ned noen superstore istapper med staven, og så gikk vi inn i hula. Vi kom mer enn 50 meter innover og enda kunne >>>

Map     1 comment

Rauddalstur

Date:
28.04.2019

Vi måtte rekke sånn nattestenging og slik, så vi rakk ikke den siste Rauddaltinden. Blei kjent med en ny en som var med. user:4821 .

Map    

Visbretind dårlig vær

Date:
27.04.2019
Distance:
14.1km

Vi var på Leirvassbu. Det var dårlig skiføre. Dårlig vær. Masse vann overalt. Egentlig ikke så veldig fint. Men det var fint å være på tur med Heidi og Sindre da. Mamme hadde vondt i foten og gikk en tur nede i dalen mens vi gikk på denne lille toppen. Vi gravde en liten minisnøhule for moro skyld og så bestemte vi at Visbretind skal bli min siste topp hvis jeg blir ferdig med totusentoppene en gang.

Map    

En bratt tur

Date:
16.04.2019

Kul tur. Med pappa Jørn og Johannes.

Map    

Den dumme teltturen

Date:
11.04.2019

Været var kjempefint, men jeg var ikke i form og hadde det ikke bra. Så det ble en litt dritt-tur, men fint at Vilde var med da. Pappa syntes også det var dumt med sånn tung pulk, og så blei det ikke noe mer dagen etterpå, enda været var superfint og sånn. Men men. Han fikk en fin tur med meg på tirsdagen etterpå da.

Map    

Veobreatinden

Date:
07.04.2019

Med Helge og Aud

Map    

Hellstugu

Date:
06.04.2019

Pappa dro pulken og så slo vi opp telt oppe i dalen. Else MAri, Jørn, Grete, Gråbein og flere andre var med. Vi gikk opp breen og så opp på første hesten. Så delte vi oss. Jeg og pappa og Gråbein gikk på andre hesten og Piggen mens de andre gikk en litt annen runde. Til slutt ventet vi på breen til de andre kom.

Map    

Årets siste totusen

Date:
28.10.2018
Duration:
7:47h
Distance:
18.2km

Det var sånn vintertid natt, så vi hadde masse ny og gammel tid, men vi stod i alle fall opp kjempetidlig ny tid og reiste til Skjåk. Men da vi kom til der vi skulle gå fra var broa tatt av den store Skjåkflommen og vi kunne ikke gå der likevel, så måtte vi kjøre langt tilbake og gå fra et annet sted. Det var istebikkjekaldt og jeg frøs en del i starten. En liten bekk var vanskelig å komme over og vi møtte noen elgjegere. Til slutt kom vi opp i sola, men da kom det også veldig kald vind. Mamma var veldig sliten i dag, så hun snudde mens jeg og pappa gikk videre. Etter hvert begynte jeg og pappa også å bli slitne, og så blei det sånn løse steiner og hullete steiner under snøen. Jeg landet med leggen på en skarp kant og måtte gråte litt. Det var skikkelig vondt. Men til >>>

Map     2 comments

Bål på Olberg

Date:
27.10.2018
Duration:
3:56h
Distance:
6.4km

Fin lørdagstur med Marit og Sunniva . Vi gikk fra Hansegården opp en lang bakke til vi fant et sted å lage bål. Mens bålet brant gikk vi til utsikten og varden før vi gikk tilbake til bålet og spiste og grillet og koste oss.

Map