Archive - Date

Collected lists

Valdrestopper utført! :)

Date:
17.04.2024
Distance:
33.1km

Kongevær i går, flatt lys og varierende sikt i dag. Måtte ofte frem med appen. Tilløp til panikk ved Svarteknippa da appen låste seg, men ordnet seg etterhvert. Burde hatt med meg backup gps i dag! Burde vel ta turen tilbake en dag det er utsikt fra toppene. Fullførte Valdreslista på Stornakken og hadde en spesiell nedkjøring uten sikt til Øyangen. Var godt å komme til kvistet løype. Sliten og fornøyd :) Ser ut som jeg valgte ideell sporvalg til disse toppene. Var kvistet løype fra Thomashelleren til løypekryss ved sundet mellom Øyangen/Steinbusjøen. Fulgte denne løypa til rett under Svarteknippa og var tilbake på løypa etter nedkjøring fra Stornakken. Deretter Dnt løype til Tyinstølen.

Map     2 comments

Kremdag rundt Djupebotten

Date:
16.04.2024
Distance:
29.7km

Fantastisk vær og føre. Langt, men god pause på sørvest for djupebotten med utsikt inn i Jotunheimen. Forseggjort varde, men ligger ikke på høyeste punkt. Artig nedkjøring til Dinglenøse, her skulle man hatt rando-utstyr. Fine snøformasjoner. Sliten ved ankomst Dnt hytta Thomashelleren. Kom en trivelig gjeng med turfolk fra Årdal turlag som var på rundtur. Bra start på 2-dagers, men må nok trene mer ja :)

Map    

Hurrbrean i kongevær

Date:
01.04.2024
Distance:
15.7km

Med Morten, Anne og Grete

Map    

Heimat

Date:
18.03.2024
Distance:
19.3km

Ikke'no vits i å rangle på toppene i dag, så det ble retur. Fint å gå ned til Lykkja om Fleinsendin, fulgte scooterspor helt ned til bommen.

Map    

Valdrestopper

Date:
17.03.2024
Distance:
26.5km

Planen var 3 dagers fjelltur og toppsamling. Tanken var å gå opp til Skjeldrane via Skamdalen, men der var det bratt og med varslet betydelig skredfare fant jeg en rygg litt lengre inne istedenfor. Tung pappskare snø tok hardt på fremdriften, men fikk ihvertfall 2 topper før retur til Yksendalsbu. Endel drønn i snøen, så varsel var nok riktig. Traff et par karer fra Statens Naturoppsyn ved hytta, hadde en hyggelig prat før de reiste videre.Våknet mandag opp til snø, tåke og lave skyer, gadd ikke rusle rundt på toppene alene med hue vendt ned i gps'n. Værmelding var også dårlig tirsdag. Var bare å rusle tilbake til sivilisasjonen. Fin første dag, hytta for meg selv. I'l be back, fjellene forsvinner ikke :)

Map    

Tåketur, lurt av Yr

Date:
10.03.2024
Distance:
6.1km

Mistenkte tåke, men tenkte trening med mening. Alle spor gikk opp til Synshorn, ingen opp Renna til Fagerdalshøe. På ryggen måtte gps frem, tett tåke og ingen holdepunkter i snøen. Kom meg opp på toppen og fikk satt noen ålreite svinger ned renna. God trening :)

Map    

Langtur til Valdrestopper

Date:
26.02.2024
Distance:
38.2km

Med Morten. Fantastisk dag og område.

Map    

Lekestue Fagerdalshøe

Date:
17.02.2024
Distance:
7.6km

Med Harald. Fete forhold ned framsida på H. Fagerdalshøe. Hårete ned rampa på framsida av Kongsliknuppen. Mye pappskare generelt.

Map    

Lekestue Fagerdalshøe

Date:
15.02.2024
Distance:
7.3km

Fantastico! :)

Map    

Rando Skørsnøse

Date:
07.01.2024
Distance:
5.3km

Med Harald. Kaldt nede i dalen, -25. Bedre ved tyinkrysset, -15. Bra med snø opp skogen, vind påvirket over. Vi tok en litt mer direkte rute opp til toppen for å se om fremsiden var kjørbar. Noen stopp for å gruble litt over skredfare, men gikk greit. Var en liten bratt oppgang før topp platået, så her skal man være litt forsiktig ved ustabil snø. Fantastisk utsikt mot Hurrungane på toppen før vi vendte nesa nedover igjen. Kjørte samme sporet ned til bratta, stod og vurderte litt før vi dro ut i østflanken. 10-15 cm pudder over hard snø hele flanken. Herlig! Artig skogskjøring ned til bilen. Takk for turen Harald :)

Map