Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Gilafjellet

Date:
19.02.2020

Map    

Skørsnøse

Date:
10.01.2020
Distance:
5.2km

Dagens andre tur. Den første: https://peakbook.org/tour/339655/Galden.html Mer skyggegåing denne gangen og litt psykisk å legge i vei etter lunsj i bilen. Ved sydenden av Tyin var det 17 minus. Heldigvis noe varmere nede i lia der vi startet. Flott pudder gjennom skogen. Noen selvutløste ras litt lenger oppe som vi passerte. Greit føre hele veien selv om det var litt avblåst innimellom. Nydelig utsikt fra toppen!!!! Like etter vi ankom toppen begynte det å skye til. Litt flatt lys på nedkjøringen, men fortsatt temmelig gøy og en kjapp og behagelig retur kan man si. Takk for tur nr. 2 Jørn!

Map     2 comments

Galden

Date:
10.01.2020
Distance:
4.7km

Jørn hadde fri og med de værmeldingene han fristet med, var det ikke noe å lure på. Fjelltur måtte det bli. Vi dro mot Tyin for å gå noen enkle topper og kjøre litt snilt på ski og ikke minst oppleve januarfjellet badet i gyllent sollys. 15 minus ved Tyinstølen og varmgult lys, gnistrende ren snø med milliarder av blinkende diamanter. Ikke noe rart stemningen var høy. Vi gikk Galden fra Tyinstølen. Fantastisk (nesten perfekt) snø første 100 hm, litt mer blandet lenger innover. Vindstille nede og noe trekk på toppen. Topp tur. Etterpå tok vi en tur til: https://peakbook.org/tour/339668/Sk%C3%B8rsn%C3%B8se.html Takk for 1. turen Jørn :-)

Map     1 comment

Tradisjonstur 2019

Date:
28.12.2019

For 11. romjul av 13 mulige var det igjen duket for den årvisse romjulsturen. Vi peilet oss i år inn på Vikerfjell og som i fjor inviterte vi noen flere til å bli med. Var ikke så mange som hadde mulighet eller guts til å rive seg løs i romjulstiden, men vi som dro fikk en kjempefin opplevelse langt fra julekaker og inneliv, selv om været var litt dårligere enn middels egentlig hele helga, men fortsatt fint utevær. I år var Påls mangeårige turkompis Jon Inge med for første gang, et nytt og trivelig bekjentskap for min del. I tillegg kom Øyvind som etter hvert begynner å bli rutinert med 3 av de 11 turene under beltet. I tillegg hadde vi han Jørn som er glad i tur, men ikke like glad i å sove ute om vinteren, som kom rekende til morrabålet dagen etterpå. Vi dro alle litt seint >>>

Map    

Bitihorn førjulstur

Date:
22.12.2019
Distance:
3.4km

Etter en invitasjon fra Hannes blei det plutselig førjulstur til fjells. Vidunderlig da vi poppet opp fra tåkelokket og ut i strålende sol litt nedenfor Båtskardet med et gullhvitt nedpudret Bitihorn midt i fleisen - vårt mål i dag. Vi labbet i vei fra Sameleirparkeringen i lag med tre venner av Hannes. Litt kaldt og skyggefullt, men vindstille og nydelig snø. 10-20 cm puddersnø på en bærende såle. Fin snø det meste av veien og foruten tre foran i løypa var vi i uberørt terreng. Å møte sola på toppen var bare fantastisk og nedkjøringen var ikke dum den heller. Takk for turen og initiativet, en flott opplevelse inn mot jula.

Map    

Tonsåsen

Date:
07.12.2019
Distance:
23.0km

Hadde aldri gått skitur mot Aurdalsåsen fra Tonsåsen i preparerte løyper før, og for å få en "på halvveien" tur med Jørn fristet det å prøve det. Løypene var greie de. Flotte forhold til å være 7. desember. Det eneste som er så synd er at flere, til dels lengre strekk, av rundløypene går på brøyta vei. Noen av disse var definitivt ikke brøyta for noen år siden. Hytte og seterfolk vil tydeligvis ha bilen frem de fleste steder uten at løypelagene virker å ha gode alternativer. Det er litt synd, for å gå på beina både 1 km og mer med skia i hånda er liksom ikke drømmen. Da finnes det andre steder hvor det fortsatt er gode gjennomgående rundløyper. Men nok hjertesukk, bortsett fra en forkjøla skrott som protesterte høylydt (stakkar Jørn) i motbakkene var >>>

Map     2 comments

Rasletind overraskende bra

Date:
17.11.2019

Map    

Hei

Date:
03.08.2019
Distance:
8.8km

Map     4 comments

Runde

Date:
31.07.2019
Distance:
8.1km

Map     1 comment

Fint vær

Date:
16.07.2019
Distance:
20.2km

Flere bilder hos Linn Therese

Map