Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Gravfeltet hjemmefra

Date:
19.06.2018
Distance:
36.7km

Ganske frisk vind i dag.

Map    

Skarvemellen så kom regnet

Date:
18.06.2018
Distance:
4.7km

Map    

Besseggen DNT Ung

Date:
16.06.2018

Vi var 10 stk., herunder 6 ungdommer, som la i vei fra Gjendeosen ca. kl. 10 etter å ha byttet turdag fra søndag til lørdag på grunn av værmeldingene. Det var ganske folksomt rundt kaia, men det viste seg at alle skulle enten inn med båten eller begynte stien oppover mot Besseggen så vi ble ganske så alene innover langs Gjende og senere opp mot Besseggen. Etter en god time tok vi fatt på oppstigningen som alle fikset greit som bare det. Oppe ved Besseggen ble det en god pause med pølsegrilling i sola, rett under folkemengdene som passerte over. Etter lunsj smatt vi raskt opp Besseggen og hefra og inn gikk det ganske jevnt med enkelte fotopauser. Alt i alt en strålende tur i fabelaktig vær.

Map    

Bitihorn med DNT UNG

Date:
07.06.2018
Characteristic:
Hillwalk

Denne torsdagen ble belønnet med det beste vær, så det var bare å glede seg til fellestur med DNT Ung til Bitihorn. Vi var to voksne som var med til sammen 8 spreke ungdommer. Litt artig var det dessuten at en journalist i NRK spontant fant ut han ville ta turen ens ærend fra Voss for å bli med oss å lage reportasje fra turen til førstkommende utgave av Friluftsmagasinet på NRK P1 radio. Ungdommen satte stor fart fra start og både de voksne foreldre og journalisten kom dugelig på hæla. Med jevne mellomrom måtte de vente på oss, uten en svetteperle på panna. Det er tydelig at bratte kontante stigninger til topps fungerer ypperlig på lette ungdommer. Det ble litt bratt klyving oppover, både langs stien og senere ei bratt renne med en klemblokk, hvor man enten kunne klatre over >>>

Map    

Store Austanbotntinden

Date:
06.06.2018
Distance:
9.9km

Rekognoseringstur i strålende vær. Med Hilde.

Map    

Rundemellen

Date:
05.06.2018
Distance:
4.0km

Fin liten kveldstur. Tok med boka til kassa.

Map    

Bitihornnatt med Arne

Date:
02.06.2018

Gikk opp og møtte Arne på toppen. Det ble en trivelig kveld etter hvert som vinden løyet. Pølser, bamsemums, øl, skravling, lyging, skrøning, frem og baksnakking og i det hele tatt mye snakking. Det blei seint, så vi fikk ikk med oss soloppgangen noen av oss.

Map     1 comment

Gråkveldstur

Date:
01.06.2018
Distance:
6.6km

Etter Sølenturen kjørte jeg flotte Friisveien i kveldssol for første gang i mitt liv. Deretter ble det en isstopp i solveggen på Rema 1000 på Ringebu før jeg også for første gang fikk kjørt nyvegen opp mot Vinstra (og lagt igjen litt bompenger) Kjørte så Peer Gynt setervei til jeg var på sadelen øst-sørøst for toppen, som skulle bli min første nye Oppland 250 på en god stund. Stien var god men skilting manglet, det samme gjorde god merking. Stiene spredte seg så utover i alle retninger. Litt usikker på raskeste vei, endte jeg til slutt på en sti som gikk i oppløsning, men kom inn på stien oppe på siste ryggen mot toppen. Nydelig, men kanskje litt kjedelig utsikt denne sommerkvelden. Etter en kort pause på toppen ruslet jeg tilbake, denne gangen via en litt annen rute.

Map    

Sølen

Date:
01.06.2018
Distance:
22.1km

Denne turen hadde jeg og Nils pratet om i flere år ... dette året var vel tredje året vi hadde den på planen. Muligens hadde vi vært litt for halvhjertet tidligere år, men det er ikke alltid lett å få til alt i en travel hverdag når man attpåtil forlanger fint turvær. Men denne gangen løsnet det. Avspasseringsdag for oss begge. Nils dro i forveien og jeg ankom campinghytta hans i Koppang rundt midnatt . En forferdelig varm hytte som var vanskelig å lufte godt på grunn av insektsplagen i Hedmark. Så det ble så som så. Etter en idyllisk frokost på terassen var vi etter hvert klare til å dra ut. Enda mer kjøring først, inn mot Nysætra hvor vi parkerte på setervollen, siden ingen var her lell. Allerede ved exit bilen ble vi overfalt av mygg. Aggressive og blodtørstige. Helt >>>

Map     1 comment

Binnhovdknatten

Date:
30.05.2018
Distance:
4.5km

Map