Archive - Date

Collected lists

Fresvik dag 2

Date:
16.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.2km

Det ble ikke det flotte været idag, men det var 15 ivrige Peakbookere som dro avgårde fra Fresvik kl 09.00. Planen var en liten topp med god utsikt over Sognefjorden. Trollgilsholten på 1065 moh. Grei tur med delvis sti helt opp til toppen. Ønsket mitt var å få med seg en topp til....men stemningen var ikke veldig god for det. Fikk likevel med meg en kar, - Jon Arne Kvåle. Vi gikk ganske radig opp til Lægdefjellet på 1149 moh. Her fikk vi enda flottere utsikt over Sognefjorden.. inn mot Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Dette er en topp som virkelig bør besøkes en godværsdag. Etter bilder... og litt filming gikk turen raskt nedover for å prøve å ta igjen de andre som skulle ha en lengre pause på et annet utsiktspunkt over fjorden. Grei sti derfra ned mot bilen.

Map    

Sognetur

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
27.6km

Peakbooktreff i Fresvik. Full klaff med været denne lørdagen. Rundt 20 stk av oss på tur idag. Et virkelig vakkert stykke Norge dette. Glad for å oppleve dette sammen med så trivelige folk. Startet i en nydelig dal med svak stigning. Dette varte ikke lenge før det gikk rimelig bratt opp helt til ca 1420 moh. Det er et litt vanskelig og utsatt punkt ved de vakre fossen innerst i dalen. Der brukte vi tau og sikring. Turleder på turen var mann til Øydis, - Olav og sønnen deres. Utmerkede turledere som fikk oss trygt opp og for den den "historie timen" vi fikk underveis på turen. Det ble fortalt mye om huldre... og hvordan livet var her i området opp gjennom tidene. Dette glemmer vi aldri. Det ble en lang dag i fantastisk natur til dette litt utilgjengelige området.

Map    

Skonhovdhøgda

Date:
13.06.2019

Tur alene med Embla. Tåke og regn.

Map    

Tidlig start i Eikesdalen

Date:
10.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:58h
Distance:
8.2km

Stemningen for tur til de andre i familien var heller lunken etter den lange turen igår mot Aursjøhøe. Derfor måtte jeg ta denne turen alene. Greit nok. Bestemte meg da for å dra svært tidlig på morran. Sov dårlig på natta og var våken svært tidlig. Like godt bare å komme seg opp. Skuffelsen var stor da jeg så ut på været fra campingplassen i Eikesdal. Duskregn og tåke. Vel.. det var meldt bra vær, - så jeg tok sjansen. Tjukk tåke oppover Aursjøveien. Jeg så ikke mer enn 10m foran bilen. Helvete... du er jo gal mann!! Fjelltur i dette været. Tåke er jo IKKE vær høyt til fjells. Sneglet meg oppover den skumle veien og fikk plutselig et glimt av håp... da blå himmel skinte igjennom... men det tetnet fort igjen. Da jeg kom opp til P-Plassen ved Ytste Seljefonnbekken, >>>

Map    

Aursjøområdet

Date:
09.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.8km

Familietur denne dagen. Det ble drøy tur. Lettgått terreng...først på sti noen kilometer før vi tok av stien. Kunne med fordel kanskje tatt av tidligere. Noen ble litt kjei, - så det ble bare meg som gikk de siste 100hm til toppunktet. Ikke alle har dette for seg med topper og bestigninger. Flott utsikt ved varden til alle kanter. Aursjøen er laaang der den ligger rett under Aursjøhøe. Noe snø igjen i fjellet som var god ha flere plasser nedover igjen.

Map    

Vakre Eikesdal

Date:
08.06.2019
Distance:
5.8km

Tur med familie opp til Mardalsfossen

Map    

Skogstur ved Raufoss

Date:
03.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.7km

Tur med Terje og Embla. En tur i mye flatt og myrete terreng. Et terreng som er best for skiturer og ikke fotturer etter min smak. Ved Mæhlumsetra

Map    

Bløkallen

Date:
01.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.0km

En virkelig flott familietur på Midøya. En tur som virkelig anbefales. Et litt spenstig punkt som kan få adrenalinet til å bruse litt i årene på de som kanskje ikke ferdes mye i fjellet. Fint tilrettelagt med innstøpte trinn og kjetting. Når man kommer opp dette korte bratte punktet er det bare supert videre opp til toppen. Istedfor å gå samme vei ned så anbefales det å følge samme rute som vi gikk. Meget vakre omgivelser og det flotte Bløvatnet passeres på turen ned igjen. Denne turen må gåes flere ganger.

Map    

Kveld på Rørsethornet

Date:
31.05.2019
Distance:
4.7km

Det ble en fin kveld etter vind og regn. Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg. Fikk ingen andre enn Embla med meg... noe jeg er blitt vant til når jeg er litt spontan. Det ble en bra treningstur og mange fine øyeblikk der oppe ettersom lyset skiftet hele tiden. Elsker det å ha skiftende vær... skyer... sol... tåke.

Map     1 comment

Holsvatnet rundt

Date:
31.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.6km

Familietur rundt Holsvatnet. Vi ser Hestøyra (506moh) bakenfor

Map