Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Året siste...langs Mjøsas bredder

Date:
31.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:01h
Distance:
6.4km

Gadd ikke sitte i sofaen denne siste dagen i dette året. Fikk med meg Gitte og Embla på en tur mot Minnesund. Etter gårsdagens nedbør var det ikke glatt og det var fine forhold for fottur i dag. Skoene satt bra uten brodder. Først gikk turen til Misberget. Denne toppen fortjener bedre vær enn det vi fikk i dag. Tåke og dårlig sikt. Jeg tror nok denne toppen blir besøkt igjen med joggesko en forsommerdag. Etter denne toppen kjørte vi over Minnesundbrua for å få med oss en topp til. Flott sti opp til Nynabben. Flotte utsiktspunkter underveis. Må være en flott hard joggetur opp hit. Denne må prøves. Takker min turkompis Gitte for at hun ble med på tur denne siste dagen i 2015.

Map     4 comments

Glatt tur til Venholhøgda

Date:
30.12.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Tok med meg Embla på tur idag også. Alene til den sagnomsuste Venholhøgda. Denne gang for å tenne bål på Tusseplassen. Svært glatt på veien fra bommen. Broddene beit ikke pga nysnøen som pakket seg under broddene. Blank stålis under. Brukte staver for å holde balansen. På stien i skogen var det utmerket feste. Deilig å gå slik alene i snøkledd skog. Stoppe opp litt....høre granene knake og sprake inne i skogen. Akkurat som om de prater til meg :)

Map    

Gråværstur ved Mjøsa

Date:
29.12.2015
Duration:
1:23h
Distance:
4.7km

Kun Embla som turfølge denne grå dagen. Planene var et par topper til, men tiden strakk ikke til i dag. Kjørte litt sør for Feiring,- og så tok jeg av veien og kjørte ca 2km før jeg parkerte. Gikk til fots til topps langs en dårlig traktorvei/svært ulendt vei. ca 10-15 cm nysnø. Glatt som f....under snøen flere plasser. Forlot "veien" ca 300m før toppen. Selve toppunktet ligger litt sør for skiltet der det er merket med Risberget. Det er her utsiktspunktet er. Toppunktet ligger litt lenger inn i skogen...ca. 50m fra skiltet. Sikkert super utsikt utover Mjøsa når det er fint vær.

Map    

Mjøsturer

Date:
27.12.2015
Characteristic:
Hike

En gråværsdag...minus 6 grader...litt snø i luften....ny samleliste... Joda...det er bare å ta seg en tur istedenfor å sitte og glo på tv. Må ta seg en barmarkstur før snøen kommer for alvor. Vel...litt drøyt å si det ble mye barmarkstur på denne turen. Vi kan si det slik at det ble bilkjøring og svært korte turer opp på selve toppene :) Ikke mange å lure med seg på et slikt sært turraid, men Embla sier aldri nei...og det gjør Gitte heller ikke. Derfor fikk vi oss fire nye topper på vår nye liste.... Mjøsa Rundt >100m.

Map    

Nisser på tur

Date:
24.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:13h
Distance:
8.6km

Det er vel ikke andre enn nisser som drar seg ut denne dagen før julegrøten :) Vel...når man er i Romsdal så må man benytte den muligheten man har. Jeg med bronkitt og en forferdelig skrantete kropp full av antibiotika. Ville ikke la meg stoppe av det. Embla, Lars, Håvard og jeg dro avgårde. En helvetes vind og det var så vidt vi klarte å stå oppreist på toppen. Vi startet på ca 60 moh og turen gikk først på traktorvei før vi måtte offroad. Ingen sti videre over bløte grass/myrområder. Litt snø her og der på toppen. Embla likte ikke den sterke vinden. En frisk tur ble det...med flott utsikt over fjell og sjø. God jul til andre nisser!

Map    

Årets korteste....mørkeste dag

Date:
22.12.2015

Kort tur med Embla denne triste mørke dagen...men nå snur det :)

Map    

Venholhøgda alene i mørket

Date:
14.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
7.0km

Rask fottur alene med Embla. God hodelykt er et must. Nordlys og stjerneskudd i kveldsmørket. Gikk med brodder. Litt snø og is.

Map     2 comments

Til "paradis" med sang

Date:
13.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:40h
Distance:
7.1km

Planene i dag var at vi skulle bestige Branntjernhøgda i Lunner kommune. Dette var Venkes siste pf 100 topp på lista i Lunner. Derfor kunne det være kjekt å bli med på nettopp den turen. Gitte skulle også ha vært med på tur, men fikk ikke kontakt med henne før jeg måtte kjøre sørover. Dette er et område jeg kun har vært i to ganger før og det kunne bli kjekt å bli mer kjent her inne. Nå skulle det ikke gå slik vi hadde planlagt. Vel...når man har litt tidspress og litt usikkerhet på hvor lang tid ting tar,-så tok vi ikke sjansen på å gå innover fra Stryken. Da kunne konserten ryke for Venke. Lysten var stor til kjøre forbi bommen, men en bot på 1000 kroner om man ble stoppet var ikke fristende i disse julehandeltider. Derfor ble turmålet forandret. Branntjernhøgda >>>

Map     1 comment

Familetur til Skonhovdhøgda og Skumsjøen

Date:
12.12.2015

Skøytetur på Skumsjøen og en kort tur oppom Skonhovdhøgda på vei hjem. Herlig i skogen. Likevel...venter på snøen.

Map    

Første tur i desember

Date:
06.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
7.0km

Etter julebord på fredag og en ødelagt lørdag pga svært laber form,- måtte jeg bare ut på tur i dag. Valget ble som ofte før Venholhøgda. Tok med meg Embla, truger og staver. Jeg var svært usikker på hvor mye snø det var igjen etter mildværet. Det var faktisk en del snø igjen i skogen. Kunne faktisk gått på ski på veien innover. Snødybden i skogen varierte mellom 5 og 25 cm,- avhengig av tettheten i skogen. Helt greit å gå uten truger i dag. Etter denne turen dro jeg videre med bil mot Skonhovdhøgda. Nå er denne toppen en del lavere, og det var veldig stor forskjell på snødybden. Lite eller nærmest ingen snø på toppen. Fin utsikt mot den islagte Skumsjøen. Ingen snø på isen her nå så det er fortsatt mulig å gå på skøyter. Det ble en fin dag i skogen alene med >>>

Map