Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Dovrefjell - Langvasstinder, Svånåtinder og Bruri

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
24.1km

En grei natt søvn i en fin fjellcamp sammen med gode venner. Litt god frokost sammen med mygg og knott...men vi overlevde også det. Klar med litt mindre tursekker idag og med solen skinnende fra en nesten blå himmel. Litt tåkete på toppene, men denne forsvant etterhvert. Optimistiske dro vi avgårde i lett terreng...som senere ble til bratte bakker i evig ur av ymse kvalitet. Dette visste vi jo fra før,- så det var bare å stålsette seg for mange kneløft over steiner som ikke alltid lå i ro... Det ble svært varmt utover dagen og lite vind...tørt...lite vann å få tak i. Behovet for væske var større enn det vi hadde med av væske og det ble et lite problem. Selv har jeg aldri drukket så mye på en tur...og da vi kom ned til den første bekken etter å ha kommet ned fra toppene...da >>>

Map    

Innmars Dovre

Date:
30.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Nå nærmer det seg Linn Thereses siste 2K topper og denne helgen skulle resten av toppene på Dovre bestiges. Dette skulle blien kraftprøve i mye ur av ymse kvalitet. Morten, Linn Therese, Else Mari, Grete, Heidi, Sindre og gamle Jørn dro avgårde med tunge sekker fra Skamsdalsætrin ca kl 18.00. Målet var å slå leir på ca. 1400 moh litt øst for Lesjøen som et greit utgangspunkt for to lange turer fredag og søndag. Det ble en strabasiøs tur der elver skulle vades...med og uten støvler...og noen med Crocs :) Kjerr og uggent terreng noen plasser før vi kom opp den siste stigningen. Vi fant en flott teltplass der vi hadde camp denne helga. Lange dagsetapper gjorde at tid til å slappe av før leggetid ble litt for kort. Slik må det bli da mange topper i krevende terreng skal bestiges.

Map    

Totenåsen

Date:
29.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.9km

Tur med kona og Embla. Vått!!! Både fra oven og i stier. Vått i stien ned fra Torsæterkampen

Map    

Skonhovdhøgda

Date:
28.07.2020
Map    

Totenåsen

Date:
27.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.9km

Tur alene med Embla. Gikk bratt opp "Jens Hansens sti". Tørrere her enn normalruta som jeg gikk ned. Lite blåbær å se, men moltene kommer.

Map    

Rørsethornet

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

Kveldstur alene med Embla. Kunne bare ikke la være med slikt flott vær. For en tur. Gode bein og sto på toppen etter 48 min. Så.....koste jeg meg på toppen lenge. Ventet på på den vakre solnedgangen. Siste kveld på på Otrøy denne sommeren.

Map    

Otrøy 4

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.6km

Familietur opp fra Aksla og trappene der. Kona var rett og slett livredd for å si det mildt. Vi fikk loset henne trygt opp. Det er faktisk litt utsatt her... selv med kjetting. Litt bløtt og glatt var det også. Trygt oppe ble det en pause slik at hun fikk roet seg ned. Hun kommer nok aldri til å gå her igjen om jeg da ikke har med tau. Knutshøklyving er nok svært mye enklere enn dette. Men... vi fikk alle en super tur etterpå i flott vær.

Map    

Otrøy 3

Date:
24.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.5km

En flott fjelltur med min yngstedatter Malin. Start i Nord Heggedal og slutt i Sør Heggdal. Litt vått og klinete i stuen før vi kom opp til sadelen mellom Heggedalshornet og Opstadhornet. Etter det meget flott å gå. Malin stortrivdes på tur. Det varmer et pappahjerte. Mye flått ned mot Sør Heggedal. |Mot Heggedalshornet

Map    

Flemsøya

Date:
23.07.2020
Distance:
8.6km

Familietur til Flemsøy og Haramsøy. Planen var å gå på Skulen (492 moh) på Flemsøy først og deretter til Mannen på Haramsøy. Dessverre var bommene stengt på anleggsveiene opp mot toppen pga den pågående konflikten med utbygging av vindmøller. Derfor ble det kun Skulen (492 moh) på Flemsøya idag. Men... hvilken flott tur og flott topp dette er!!! I tillegg har man nå fått ei flott hytte på toppen ned flotte store fargebilder som supert viser hvor de forskjellige øyer og topper er. Bravo!!!

Map    

Rakvåg

Date:
22.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km

Tur med Embla. Bushing til toppen. Mye flått. En topp som definitivt aldri vil bli besøkt igjen. Kjerr og drift.

Map