Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Årets siste topptur i dette "Annus horribilis"

Date:
31.12.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:58h
Distance:
5.0km

Etter mange daue dager i sofaen med måltid etter måltid og null trening så måtte jeg bare ta tak. Jeg skal feire nyttår i Romsdal og måtte nå benytte anledningen til å gå på topptur. Som ventet ble det ikke noe godvær, men uansett vær denne dagen så skulle jeg avgårde. Året som har gått har vært et jævlig år....med mye smerte...tunge tanker, men har nå likevel fått kommet meg på en god del turer. Håper året 2014 vil gi mange flotte opplevelser i fjellet. Denne dagen ble målet Melen (807 moh) i Vestnes kommune. Kun noen få km fra familie i Fiksdal. Melen er en flott topp der den kneiser steil opp fra Fiksdalsbygda. Toppen har også en bra pf og var derfor et flott mål. Jeg fikk med meg Håvard,-en i familien, med meg denne dagen. Været var vel det vi kan kalle rævva. >>>

Map     7 comments

Årets siste tur til Venholhøgda

Date:
29.12.2013
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Tur med kona...til fots. Vi burde hatt truger, men kom nå til topps med småsko. Litt subbete ble det, men fikk nå en tur.

Map    

Tøff trugetur i Gjøvikmarka

Date:
15.12.2013
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
4:30h
Distance:
15.0km

Ingen topptur i dag, men måtte jo komme seg ut på treningstur. Hva er vel triveligere enn en flott trugetur i desembersol i "svarte skauen". 30-40 cm løs nysnø gjorde sitt til at beina ble rimelig møre denne dagen. Fikk med meg Odd Arne på denne spontane turen. Ski kommer neste gang.

Map     2 comments

Førjulsturer i Mjøsområdet

Date:
07.12.2013
Distance:
4.5km

Etter at turlagsturen med Valdres Turlag ble avlyst,- så dro Morten mot Gjøvik. Jeg er ikke så vond å be med på turer her i distriktet så da han manglet noen pf 250 her,- så ville jeg gjerne være med på tur. Første turen denne korte desemberdagen ble Venholshøgda. Jeg har jo rimelig mange bestigninger fra før, men har vel ikke akkurat skrytt fælt av utsikten på selve toppunktet, men utsikten fra Tusseplassen like før toppen er fin. Flott lys denne dagen. Etter denne toppen ble det en tur hjemom for litt mat, og så videre mot Totentåsen. Vi fikk med oss Gitte og Kåre også. De er jo for alvor i ferd med å bli hektet på tur og topper.....selv de sære toppene som vi kaver oss gjennom busk og kvas for å bestige. Utsikt er det heller ikke på alle.... Vi kjørte opp mot Torsetra >>>

Map     2 comments

1. advent på Kråkugukampen

Date:
01.12.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:40h
Distance:
6.7km

Litt lei sport på tv og håpløse forhold i høyfjellet....frustrasjon. Måtte bare ta meg en tur på en topp. Det var fint lys i dag og jeg tenkte det kunne bli noen fine bilder. Valget ble en topp jeg var på i sommer. Kjekt med tur. Fikk med meg kona og vi kjørte opp på Vingromsåsen og gikk skogsbilveien helt opp til toppen. Litt glatt og isete på veien og returen gjorde vi litt kortere ved å gå litt "offroad" ned fra toppen. En fin tur og vinden var ikke altfor sterk her oppe. Rart å se så lite snø på nesten 1000 moh.

Map     2 comments

Varm novembertur nær Drammen

Date:
17.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:40h
Distance:
6.8km

Jeg hadde et nødvendig ærend i Drammen og kunne ikke motstå fristelsen med å få med meg den siste av kommunetoppene sør i fylket. Villingstadåsen var målet denne dagen,- Røyken kommunes høyeste topp på 357 moh. En fin kort tur når man finner fram mot Haug gård. Fikk nå lurt med meg kona igjen som turfølge, men dette var ikke så vanskelig denne flotte milde høstdagen. Vi parkerte der det sto et skilt om at bilkjøring var forbudt mot skogen.... Det var nå greit det,- og vi fulgte en grusvei som etterhvert gikk over til en traktorvei. Denne førte nesten helt fram til toppen så adkomsten var rimelig enkel. Flott utsikt nordover mot Drammen.

Map     2 comments

Joggetur om Bergstoppen

Date:
14.11.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:10h
Distance:
10.0km
Map    

Lyngsubbing i novemberskog

Date:
10.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:21h
Distance:
3.7km

Farsdag denne dagen og jeg hadde ikke nok "guts" til å dra på langtur. Fikk med meg kona på en tur i "nærområdet". Kjørte riksveg 4 til Eina og kjørte derfra 6km på vestsiden av Einafjorden og tok av inn ved Sønstebyveien og videre 6km på skogsbilvei...av ymse kvalitet før vi parkerte bilen. Tror kanskje dette er korteste vei opp til Kvitingen. Det er mulig at veien blir stengt med bom, men denne dagen var bommen oppe. Fulgte det dype "tråkket" etter en skogsmaskin før det ble GPS kurs videre rett inn i svarte skauen. Faktisk ganske lettgått og absolutt ikke bratt videre fram mot toppunktet. Nå var myrpartiene ganske frosne, men det kan nok være rimelig fuktig i terrenget her. Ganske bra utsikt på denne skogstoppen.

Map    

Joggetur om Bergstoppen

Date:
06.11.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:03h
Distance:
10.0km
Map