Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Myke fjell

Date:
31.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:08h
Distance:
9.0km

En tur til Gausdal til nok en pf 250 i Oppland. Utgangspunktet for turen ble et annet enn det som var planlagt. Bommen var stengt inn dit jeg hadde tenkt. Derfor ble det en annen bomvei med avgift kr 25,- inn til Roasetra. Tur alene sammen med Embla. Startet litt på måfå...rett på Ongsjøfjellet. Dette medførte mye myr og vått terreng til jeg traff en sti som var merket Ongsjøfjellet. Greit å gå videre på denne. På returen fulgte jeg denne helt fram til veien ikke langt fra bilen. Mange klopper var lagt ut og det ble en tørrere retur. Surt vær på toppen som ikke minte noe om en fin sommerdag i fjellet. Flott utsikt på toppen.

Map    

Refuge de Tête Rousse

Date:
28.07.2015

Normalruta til Mont Blanc hadde vært stengt i et par uker. Likevel ville vi forsøke oss på dette mektige fjellet på nettopp normalruta opp mot Gouterhytta. ALLE advarte oss om at ruta var STENGT og at det var livsfarlig å krysse den berømte Grand Colouir (dødsrenna). Vi gikk nå turen opp på Tete de Rousse og la fra oss alt utstyr for å vurdere forholdene selv. Et utrolig varmt sommervær i alpene denne sommeren hadde smeltet alll snøen og det gikk hyppig steinras...steinsprang. Ved øyesyn selv...var alle enige om at dette ble for farlig. Steiner kom i ulike størrelser farende i utrolig hastighet nedover renna. Russisk rulett å krysse her....huff...huff... Vi kommer tilbake.

Map    

Møte med Alpene for alvor

Date:
24.07.2015

En helt rå tur for en som aldri hadde vært i slike fjell før. Jeg hadde vel aldri trodd jeg skulle komme til Alpene heller. Det ble en tøff start opp fra Servinio da vi ikke rakk gondolen opp på kvelden. Målet var Theodulhytta. Da var det bare å ta sekken med alt av utstyr og gå opp 1300 høydemetre...for overnatting på hytta. Dagen etter gikk turen opp til Klein Matterhorn og Breithorn. Eventyrlig vær og jeg kjente ikke til noen problemer med høyden. Det er et godt tegn for seinere turer. Med på turen:Øyvind Br, Morten, Arne og Geir Arne. Mer utfyllende rapport kommer fra Geir Arne seinere.

Map     1 comment

Skonhovdhøgda

Date:
22.07.2015
Map    

Treningstur i Gjøvikmarka

Date:
20.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:33h
Distance:
14.0km
Map    

Toppturer i Vang

Date:
18.07.2015
Duration:
5:00h
Distance:
13.9km

To turer en gråværsdag...som så lovende ut i starten, men ble det ikke. Tur med kona og Embla. Turen til Gråskarvet startet i et svært lettgått terreng. Kanskje det mest lettgåtte terrenget jeg har vært i. Ura kom også her etterhvert. Kona måtte kaste inn håndkleet etterhvert pga gnagsår i nye sko. Derfor tok jeg resten av turen som en treningstur med litt høyere tempo opp mot Jørungilknappen og til Gråskarvet. Den neste turen gikk opp på snille Hugakøllen. Noe bombenger blir det på slike turer til fjells, men det får man finne seg i. Jeg fikk ikke den utsikten jeg hadde håpet på oppe på denne toppen, men får ta turen en annen gang. En kort fin tur. Brukte 45 min tur/retur.

Map    

Flott skogstur til Sirikjerke

Date:
17.07.2015

På tur til Drammen så la vi kursen oppom Åsen. Fin kort skogstur opp til toppen. En god varm dag med god lunsj på toppen. Min andre tur opp hit....og et helt annet vær denne gangen. Nå var det flott utsikt fra denne flotte toppen.

Map    

Gråvær og tåke på Blåhøe

Date:
15.07.2015

Etter gråvær, tåke og regn på Møre ble kursen satt sørover igjen. Blåhøe (Jetta) er en topp som aldri har blitt prioritert....og kommer vel aldri etter denne dagen heller til å bli det. Fant ut at jeg denne dagen på vei sørover kunne ta en tur oppom....med bil! :) Toppen er på lista over topper i Oppland over pf 250m og var da et greit mål...Kona var absolutt ikke enig i det og mente jeg var gal....siden jeg skulle opp hit... Vi er jo gale vi som samler...;) Embla ble luftet på toppen i steinrøysa,- og returen ble gjort ganske raskt..

Map     1 comment

Bløkallen

Date:
14.07.2015

Tur opp på Bløkallen først. Et klyvepunkt, men det er lagt ut tau der. Været var så som så. Gikk turen med kona og Embla. Bra stigning til topps. Likevel følte jeg at vi måtte få med oss en topp til på turen. Gikk ned igjen på sørsiden ned mot Bløvatnet og derfra enkelt opp på Litlekulten som dog har en pf på over 100m. En fin fottur ble det, men våt på beina ble man. Drøye fire timer på tur.

Map    

Litlekulten

Date:
14.07.2015
Map