Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skogstur til Store og Vesle Skjellingshovde

Date:
29.05.2011

Må vel bare si at dette var en stusselig tur...og stusselige topper. Takke meg til snaufjell/fjell gitt. Det ble da en tur ut av det. Trist også at termosen med kaffe sto igjen på kjøkkenbordet. Startet med fin sol og avsluttet med regn. Fikk regnet selvfølgelig der jeg kavet meg mellom graner, kvist og kvas, over myrer og kødda med GPS´n. Det ble da en kommunetopp, men slike "toppturer" frister egentlig ikke. Legger ved noen bilder fra dette "storslåtte" landskapet.

Map     4 comments

Spåtind - i tåke og vind

Date:
22.05.2011
Map    

I svarte skauen...til Gjøviks høyeste

Date:
16.05.2011

Ingen skarpe egger og bratte skrenter her gitt....men mye kvist, hogstfelt...som er skummelt for vonde ankler. Ca 4km med sykling og kort stigning til fots opp mot de vanvittige toppunktene. Sol og fint vær og et plaster på såret for det dårlige været i fjellet.

Map    

En regnværsdag til Nordmarkas høyeste topp mm

Date:
15.05.2011

Hva skal man finne på for noe...når det er grisevær i fjellet? Jo...i lavlandet går det også an med turer i ustadig vær. Øyvind (Mayhassen) og jeg tok oss en kombinert sykkel og fottur til disse toppene her inne i Nordmarka med Mylladammen som utgangspunkt. Vi ble nå våte og grisete på turen, men hva gjør vel det når man er i lavlandet og bilen står og venter med tørre klær. En grei tur en regnværsdag.

Map     1 comment

Gjertvasstinden....sugende høydemetre..

Date:
07.05.2011
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
11:00h
Distance:
29.0km

En dag som startet dårlig med tett grått skydekke på Sognefjellet....men det ble et aldeles nydelig vær etterhvert. Kom på toppen etter 6t50 minutter og hele turen tok 11t25min. Vi gikk fra Sognefjellsveien og over demningen ved Prestesteinsdvannet. Turen var på 29 km og ca 2300 høydemetre...en god del opp og ned ble det, men hva gjør vel det når man får vindstille på 2351 moh og kan kose seg med Real Turmat og Burn på toppen i DE omgivelsene. Flotte forhold var det med litt nysnø hele veien oppå det harde underlaget. Fikk et jævlig fall på ski ned Fannaråkbreen pga snøen som var i ferd med fryse. Ploget og så høgg det til og jeg stupte framover og vred både kne og ankel. Håper ikke dette ødelegger framtidige turer utover nå...virker ikke bra. Meget sjelden med uhell, >>>

Map     5 comments

Storgrovtinden ved Storgjuvbreen fra Elveseter

Date:
01.05.2011
Duration:
10:00h
Distance:
20.0km

En helt fantastisk dag i fjellet. Vindstille...og en meget fin tur fra Elveseter som anbefales på det sterkeste. ca 1700hm, men en meget fin anmarsj på en fin vei og sti helt fram til breen. Startet på 650hm og breen starter på ca 1450moh. Lett stigende terreng og turen føltes usedvanlig mer trivelig enn anmarsj fra Ytterseter nederst i Leirdalen. Fine faste forhold på breen. Lett kort klatring av en liten hammer under tørre fine forhold. http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=25136&highlight=

Map     5 comments