Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jutulhogget

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.0km

Lang biltur, men greit med en slik tur når man har litt feber og er forkjølet. En flott plass deette som gjerne skulle utforskes litt mer. Kunne vært artig å gå hele veien rundt gjuvet. Hvordan det er å komme seg ned og opp igjen vites ikke, men kan være en artig tur å forsøke seg på. Tur med kona og Embla.

Map    

Torsæterkampen - opp Jens Hansens sti

Date:
27.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.5km

Overraskende fine forhold opp fra Torsætra. Mye barmark. Noe snø og litt isete i øvre deler av Jens Hansens sti, men klarte meg greit uten brodder opp. Noen få gjennomtråkk i øre del, men var omtrent helt tørr på beina tilbakebtil bilen. Brukte kun terrengsko. Brukte brodder ned stien et stykke. Tur alene med Embla. Ingen å se på tur idag.

Map    

Josten på langs

Date:
21.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
76.7km

I fjor skulle jeg egentlig være med Alexander og Morten på nettopp Josten på langs. Godværet falt midt i uka og jeg kunne ikke ta meg meg fri flere dager...fri uten lønn. Derfor måtte jeg i fjor bare lese Mortens flotte rapport om en fantastisk tur over Josten. Litt kjiipt...men skulle endelig få sjansen igjen da Alexander gjerne ville ta turen i år også. Det var satt opp tre alternative perioder da Alexander hadde fri...og jeg ba om fri...koste hva det ville...om godværet kom midt i uka! Endelig etter mye fram og tilbake ble det tur. En del logistikk ogplanlegging osv,- så traff vi hverandre med hver vår bil inne i Fjærland der vi satte igjen Alexander sin bil...og tok turen med bilen min tilbake mot Sogndal og etterhvert laaaangt inn til Fåbergstølen inne i Jostedalen. Puhhh...en >>>

Map     1 comment

Kveld på Bygdeborgen

Date:
18.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.0km

Fin kveldstur i varmt vårvær.

Map    

Bratt opp til Skreikampen

Date:
18.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.9km

Fellestur med noen "Åskoper" Flott tur i bratt terreng. Fin furuskog opp ryggen. Varmt og godt. Brukte ikke truger så det ble noe gjennomtråkk oppe på flata mot Skreikampen.

Map    

Goaldet på Lepsøya

Date:
16.04.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Jaggu ble det tid til en øytopp idag også. Etter å ha vært ute på Flemsøya og gjort unna noen ting med en eiendom der ute, - så dro Frank på 12 år og jeg over til Lepsøya og gikk raskt opp til toppen Goaldet på 490 moh. Klarte oss med lave goretex sko uten å bli våte på beina. En laaang bakke med fin sti etter etter ca 500m med en kjerrevei. Nydelig utsikt på toppen og trolsk med litt tåke som kom og gikk.

Map     2 comments

Bløkallen på Midøya

Date:
15.04.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Tur alene. Embla fikk fri dag. Bare trapper et godt stykke opp. Brukte brodder videre. Hadde med truger å sekken,men disse var ikke nødvendige idag. Noen gjennomtråkk, men greit da det hadde vært ganske kjølig i natt. Fantastisk vær... og en rå utsikt fra denne toppen.

Map    

Holsvatnet rundt

Date:
14.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.0km

Rusletur rundt svigerforeldrenes vatn, Holsvatnet. Fint vær og ganske mildt. Litt fotojakt på turen.

Map    

Nydelig påsketur på Otrøy

Date:
14.04.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
12.9km

En utrolig flott tur på Otrøy. Tur alene med Embla. Tørre trappetrinn opp til Sherpa varden, men derfra tok jeg på brodder. Det ble tungt. Gjennomtråkk og til slutt måtte jeg ta på truger på eggen. Fra toppen av Rørsethornet brukte jeg brodder over Mjågstien. Litt heftig og utsatt idag. Så ikke hva som var skavl eller fjell. Kom velberget over. Flott trugeføre resten av turen. Lite vind og supre forhold. Ikke beste formen idag, og måtte "ta tak i meg selv"

Map    

Ramnhella på Otrøy

Date:
13.04.2022
Characteristic:
Trip by foot

Tur med to av døtrene mine for å se på solnedgangen ved havet. Kort tur

Map