Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Helgøya...en perle på sykkel...og en liten topp

Date:
29.07.2012
Duration:
2:12h
Distance:
21.0km
Map    

Austanbotntraversen..."the hard way"...

Date:
26.07.2012
Duration:
13:00h
Distance:
11.0km

Ja...nå hadde jeg skrevet hele rapporten ferdig ...tok meg en kopp kaffe....og så ble jeg logget automatisk ut av Peakbook...og så var rapporten borte vekk...Herlig altså :( På´n igjen.. Etter tre tilbud fra Morten om å bli med på Austanbotntraversen ble det endelig en realitet. Jeg var skeptisk og lurte vel på om jeg ville klare dette. Morten beroliget meg og sa dette fikser du...Denne gangen var det Chris og Morten som skulle avgårde og de kunne ta med en kar til. Jeg kunne ikke si nei til et slikt tilbud. Værmeldingene så bra ut og vi valgte en noe sein start fra Berdalsbandet da det skulle være noe skyer på morran. Jeg skuet opp på de fryktinngydende toppene som jeg skimtet inne i tåkesløret. Jeg så pinakkelen så vidt og grøsset litt på ryggen....der vi svettet oss oppover >>>

Map     12 comments

Semeltinder og "Semelkødden"

Date:
24.07.2012
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:30h
Distance:
22.8km

Det har vært mye dårlig vær for å bestige 2000m topper denne sommeren. Nå var endelig meldingene såpass gode av vi ville gjøre et forsøk. Denne gangen var det Semeltinder som var målet. Det primære valget var egentlig Sørøst for Sørtoppen,- også kalt "Semelkødden". Denne sære lille toppen ligger utsatt til på sørsiden. Toppen kan "greit" bestiges uten bruk av sikringsmidler, men ikke av meg....Jeg vil sikres der ja.. Dagen begynte med gråvær innover Gjende til Gjendebu, men dagen skulle etterhvert bli helt fantastisk den. Faktisk en av de aller beste dagene i fjellet i år. Odd Arne og jeg gikk raskt innover den vakre Storådalen og vi diskuterte litt hvor vi skulle gå opp på Semeltinden. Vi droppet den løse sørsiden og rundet litt i flanken mot vest og kom opp midt mellom >>>

Map    

En grei topp...på Toten

Date:
23.07.2012

Dette var en grei topp :) Kjørte bil inn på tunet til en gård. Likevel...en Opplandstopp med på lista over topper med pmf over 100m. Lite adrenalin på denne turen.

Map     2 comments

Tur på Totenåsen

Date:
23.07.2012

Etter å ha besøkt den meget luftige toppen Finstad nær Reinsvoll....så gikk turen videre mot Totenåsen. Her fikk vi en skikkelig skogstur på våte og klinete stier og over våte myrer. Ble en grei tur, men veldig god utsikt er det ikke oppe på denne toppen. Vi kunne likevel skimte Gjøvik i nord. Vi så noen multer også på turen, men de var ikke modne ennå. Hadde vel ikke fått fylt mer en to kopper uansett :)

Map    

Myrsethhornet

Date:
18.07.2012
Duration:
2:23h
Distance:
6.7km
Map    

Heggdalshornet

Date:
16.07.2012
Duration:
3:12h
Distance:
9.2km

En super tur sammen med kona,- som overrasket opp de bratte bakkene. Ikke klaging og brukbar form gitt. Flere turer hører med når jeg er på denne øya. Den aller største utfordringen her ute på øya er vel egentlig fluer. Er det varmt og vindstille er det helt jævlig, men denne dagen var det en god bris som tørket svettet i pannen og holdt fluene borte.En fantastisk utsikt fra toppen.

Map    

Digergubben

Date:
15.07.2012
Map    

Arthur's Seat

Date:
10.07.2012

Når det ikke ble tur til Ben Nevis....så ble det et lite plaster på såret da jeg fikk besteget dette flotte fjellet tett på Edinburgh sentrum. Fikk nok av shopping og tråkking i bygater og måtte til topps. En fin tur var det faktisk. Ben Nevis får vente litt til.

Map    

En sylfersk tinderangler....

Date:
04.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
7.9km

Etter flere år med forsøk på å overtale min sykkelkompis Roger om å bli med på topptur, -ble det endelig tur. Jeg må si med en gang....vi har alle våre grenser på hva vi tør...og valget av topp for Roger denne gangen var nok feil. Jeg skulle nok heller valgt Store Soleibotntind, men valgte Kyrkja som er en flott tur og litt utfordrende. Det ble for tøft for han denne dagen og han merket litt angst allerede ved den første av de to bratte punktene. Han hadde også psyket seg litt ut på vei oppover...da han så den steile toppen kneise over han :) Jeg måtte forlate han under første bratta og jeg kom meg greit videre på tørre fine varme steiner opp til topps. Litt synd dette,- at jeg ikke fikk han med til topps.....men jeg gir meg ikke. Opp på en 2000m topp skal han:)

Map