Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bomtur i skogen

Date:
16.04.2013

Jeg fikk lurt med meg Øyvind (Mayhassen) på en skogstur nær Tonsåsen. Målet var Svarttjernknatten (944 moh),- en pf250 topp i Sør Aurdal kommune. Dette ble en solid bomtur. Kan nå komme med en advarsel for de som har tenkt seg på turer i denne høyden her på Østlandet. Snøen er pill råtten og trugene gikk til bunns... For bare tre dager siden var det faste fine forhold, men nå er det altså slutt på dette,- dersom det ikke blir skikkelig nattekulde. Vi prøvde oss og gikk ca 300m på en skogsbilvei, men måtte bare innse at våren var kommet i skogen.

Med joggeko til Smørkollen

Date:
13.04.2013

Map    

Trugetur til nok en skogstopp

Date:
10.04.2013
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
1:52h
Distance:
2.0km

Tok og ringte til Piltingsrud Gård på østsiden av Begna nord for Sperillen kvelden før,- for å forhøre meg om veien oppover i skogen var brøytet. Det var den,- og dagens turmål kunne nås uforskammet lett. En grei vei oppover og fikk parkert ikke mer enn 1km fra toppen. DEN biten opp til toppen skulle selv jeg klare idag. Litt bratt og løs snø i starten på nordsiden, men det ble etterhvert supert trugeføre fram mot toppen. Topp og topp....et høydedrag er vel mer riktig. Litt glissent med skog og dette gjorde at det faktisk var litt utsikt her oppe. En god lang pause i solen inntil ei furu....med kaffe og niste..Det er vår!! Planen var å gå på en pf 250m til denne dagen, men veien var ikke brøytet så den får være til en annen dag med bedre forberedelser.

Map     1 comment

Mot Tjønnholstinder

Date:
08.04.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
8:13h
Distance:
18.2km

Søndagens rapporter fra Nautgardstinder vitnet om sterk vind...kaldt...og forfrosne neser. Jeg var spent på varselet for mandag...det viste seg å være mye mindre vind og vi var klare for den nyåpnede Valdresflya! Gitte og jeg dro avgårde i strålende solskinn og det var omtrent helt vindstille da vi dro fra Heimdalsmunnen kl 10.10. Jeg hadde nå advart Gitte på forhånd at det ville bli mange bakker...og bakkekammer som ville åpenbare seg på vei oppover mot Høgdebrotet og Tjønnholstinder. Vi hadde valgt truger pga min redsel for å falle på min vonde skulder...De rådende forhold i fjellet nå...med svært harde forhold og småskavler kunne dette medføre tøffe fall. Nå skulle det faktisk vise seg at trugene IKKE ble brukt denne dagen i det hele tatt. Tenk...gå til fots til 2318 >>>

Map     4 comments