Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kort tur til Skonhovdhøgda i snøvær

Date:
31.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
0:17h
Distance:
1.1km

En av de korteste og enkleste toppturene kan man si. Kort grei tur på litt vei og litt terreng.

Map    

I jomfruelig snø til Lauvhøgda-Vestre Totens høyeste

Date:
30.10.2012
Duration:
1:15h
Distance:
3.2km

Av mangel på andre ideer denne flotte dagen tok jeg en tur til Lauvhøgda nær Raufoss. Et nydelig vær var det og 20 cm puddersnø opp mot toppen. Etter å ha vært oppe i tårnet ble Jetboilen fyrt opp og jeg koste meg med varm kaffe i sola. Vindstille og fint. Ca 5 minusgrader.

Map    

Gjensyn med Venholhøgda

Date:
28.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
7.5km

Fikk med meg Øyvind (Mayhassen) på en liten skogstur. Startet med rask gange og jeg synes jeg hørte at også Øyvind pustet litt raskere enn normalt... :) Vi brukte 35 minutter opp til toppen fra parkeringen ved bommen mot Landåsvatnet. Ingen utsikt fra toppunktet, men på Tusseplassen nær toppen var det en fantastisk utsikt.

Map     2 comments

Bergstoppen....sent i oktober...

Date:
27.10.2012
Characteristic:
Hike

En fin høsttur nær Gjøvik

Map    

En tur for spesielt interesserte..del 1

Date:
24.10.2012
Duration:
2:29h
Distance:
9.6km

Etter å ha blitt "lokket" av Morten til å melde meg på denne lista over topper i Oppland med en pf på over 250m, har jeg nå kommet meg litt ut på snille topper i Oppland. Etter Morten sin tøffere tur i Hurrungane i går,- var han interessert i å bli med meg på noen snille, meget sære topper nær Fåberg. Vi fikk også med oss Gitte, en ny potensiell toppsamler, på tur. Hun ble "advart på forhånd at disse to toppene denne dagen var spesielt sære....Likevel,- sporty som hun er så ville hun nå bli med skogstur. Vi fikk nå med oss begge toppene denne dagen og det var litt rart at det var så stor forskjell i snømengden mellom disse toppene. Ikke ligger de langt fra hverandre geografisk, og ikke er det forskjell i høyde heller. Som bildene viser så ser man at det er stor forskjell. >>>

Map    

En tur for spesielt interesserte.. del 2

Date:
24.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:03h
Distance:
3.4km

Etter å ha blitt "lokket" av Morten til å melde meg på denne lista over topper i Oppland med en pf på over 250m, har jeg nå kommet meg litt ut på snille topper i Oppland. Etter Morten sin tøffere tur i Hurrungane i går,- var han interessert i å bli med meg på noen snille, meget sære topper nær Fåberg. Vi fikk også med oss Gitte, en ny potensiell toppsamler, på tur. Hun ble "advart på forhånd at disse to toppene denne dagen var spesielt sære....Likevel,- sporty som hun er så ville hun nå bli med skogstur. Kinnkjølen ligger i et spesielt område....pf på over 500m på et meget flatt område. Nærmest som kjølen på en båt. Jeg kan nok tenke meg at det kan være lett å gå seg bort her oppe ved ugunstige værforhold. Med Mortens eminente kunnskaper på GPS gikk dette bra >>>

Map    

Bergstoppen-rask fottur

Date:
23.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:11h
Distance:
8.2km
Map    

Bjørnåsen ...nok en pf 250m.

Date:
11.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
7.5km

En super dag i skogen i vindstille flott vær. Parkerte bilen ved en bom nær Bjørtomt. Første delen av turen gikk på skogsbilveier. Selv om det ikke har regnet mye i høst,- var det rimelig fuktig i skogen. Det var mye gange i små myrer med bare antydninger til tråkk. Det var faktisk litt overraskende at vi fant en blåmerket grei sti opp rett fra sør. Roger og jeg koste oss på turen, men noen avstikker opp til Akershus sin høyeste topp ble det ikke tid til idag. Det ble noe tull med GPS´n og sporloggen...så turen er lengre enn loggen. Den ble på 13,2km ca og tiden vi brukte var 3t35min.

Map     7 comments

Makalausfjellet

Date:
07.10.2012
Duration:
2:05h
Distance:
5.4km

En snill lett tur til Makalausfjellet. Nok en pf 250 meters topp er i boks. Denne turen er det faktisk mulig å bruke terrengsykkelen. Tror jeg skulle klare å sykle omtrent hele veien...men ikke i år. En kort fin tur suveren for familier med små barn.

Map     2 comments