Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Moanebba - en perle i Isfjorden

Date:
30.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Etter en super tur på Romsdalseggen i går, foreslo Jan Petter Vad, som bor i Isfjorden, en tur til Moanebba. Dette ble en riktig super tur. Svært bratt sti oppover til toppen med storslagen utsikt. Gikk så videre mot "den røde nåla" som ligger noe lenger øst. En fantastisk utsikt på Kyrkjetaket mm nord og Vengetind... Vengedalen og Romsdalseggen sør.

Map     2 comments

En eventyrlig dag på Romsdalseggen

Date:
29.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.1km

Bare en ting å si... en av det flotteste fjellturene man kan gå i Norge. Hvilken utsikt og hvilke omgivelser. Brukte dagen godt der oppe denne dagen. En god del snø igjen, men ganske faste fine spor å gå i. Noen gjennomtråkk, men ubetydlig. En god del folk på tur denne dagen og mye folk oppe på Nesaksla da gondolen nå har startet å gå.

Map    

Bygdeborgen

Date:
25.05.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.8km

Fottur til Bygdeborgen fra Borgen. Snøfritt. Wienerpølser på toppen, men regnet og vinden ødela.

Map    

Bløkallen - familietur

Date:
23.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km

Fin familietur opp til Bløkallen og ned på sørsida og langs Bløvatnet tilbake igjen.

Map    

Bløkallen

Date:
22.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Tur alene med Embla. Gikk jamnt også idag.. uten pause til toppen. Trapper ganske langt opp... men også et bratt klyvepunkt.. delvis med en boltet stige. Rimelig tørt og fint på hele runden idag. Ca 43 min til toppen uten å presse hardt. Medisinen har hjulpet... så dette går rette veien. Fantastisk vær og utsikt.

Map    

Rørsethornet

Date:
21.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Tur alene med Embla. Med penicillin i kroppen.. hodesmerter og en ellers slakk kropp burde jeg heller sittet i sofaen. Når man tar ferga over fra Mordalsvågen og kjører forbi Sundsbøen...blir all tvil lagt til side. For et vær! For en fantastisk øy. Jeg måtte bare ta meg en tur mens de andre var hos svigerforeldre. Prøvde kroppen litt i trappene. Gikk jamnt uten stopp til toppen uten å ta i for mye. Helt greit. Nær vindstille på toppen og klar flott luft. Tok fotopause og forholdsvis rolig ned. Tørre fine forhold.

Map    

Wittgenstein

Date:
16.05.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.0km

Kort tur i Fortundalen. Glemte å stoppe appen, men turen er vel ikke mer en ca 3km tur retur. Wittgenstein var visst en filosof (engelsk/østerriksk) som bosatte seg i ei lita hytte ei berghylle øst i Eidsvatnet. Der satt han visst å filosofere i årevis.

Map    

Vår på Molden

Date:
15.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

Tur nr. to idag. Nå reiste vi videre ut Lustrafjorden og opp mot Mollandsmorki nær Marifjøra. Parkerte bilen på den store P-Plassen som ligger på ca 500 moh. Tørr og fin sti ganske langt oppover. Bra med klopper flere plasser. Litt mer fuktig sti oppover, men ingen problem. Noen få snøfonner måtte passeres nær toppen, men disse var godt tråkket. Helt vindstille på toppen. Synd med gråværet, men jeg fotograferte flittig likevel.

Map    

Fuglesteg

Date:
15.05.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.0km

Flott tur i Fortun. Anbefales!

Map    

Skarpenord.. tur i vårløsninga

Date:
13.05.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.5km

En veldig flott topp nær Tunhovdfjorden. Dette er en topp på lista over topper over pf 250m i Buskerud /Viken. Hilste så vidt på driveren av Langedrag og hun mente nok at truger var det beste idag. Det var det nok også, men ble meget krevende kilometer til toppen. Svært råtten snø og sank dypt ned tross med 30" truger mange plasser. Det var brennhett og jeg hadde glemt solkrem og ble rimelig "rød i pæra". Belønningen ble en kort strekning på toppen med en aldeles super utsikt. En virkelig flott topp. Hvis flere skal ta denne turen.. så ikke gå under slike forhold. Hadde tenkt en topp til denne dagen, men forholdene ble for krevende.

Map     1 comment