Archive - Date

Collected lists

Gubberudrunden

Date:
30.12.2017
Map    

Skitrening

Date:
22.12.2017
Map    

Trollhøi

Date:
17.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:10h
Distance:
7.0km

Valget denne dagen falt på en enkel topp da vi måtte rydde og vaske ut hyttene på morgenen - Trollhøi. Kjørte derfor den lille turen fra hytta og til skisenteret hvor vi gikk oppover alpinbakken. Jeg valgte å gå på nabotoppen først som sist og gikk raskt opp dit mens resten av gjengen gikk i retning hovedtoppen. Tok igjen resten like før toppen og samlet gjeng kunne ta store gruppebilder på toppen. Skikjøringen var av ypperste slag - spesielt stor fart ned alpinbakken. Takker for en flott Peakbook-helg!

Map    

Veslfjellet

Date:
16.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:16h
Distance:
18.3km

Peakbook MiniSummit III var denne helgen. Plukket opp Atomsilda (Jørn Håvard Ask) fredag ettermiddag og kjørte til Lemonsjøen hvor det var varm hytte klar. Under middagen ble det rådslaging om tur, og valget falt på Besseggen. Så vi dro avgårde lørdag til Bessheim hvor vi tråkket avgårde i kaldt desembervær mot Bessvatnet og videre opp mot Veslfjellet. På toppen av Veslefjellet var jeg så sulten at det ble en rast i den flotte sola, men for noen var det svært viktig å rekke sola nede i eggen. Ved utsiktspunktet på Besseggen kom de ivrigste opp igjen og vi returnerte nesten opp til toppvarden igjen. Var usikker på ruten ned igjen, men vi fant den renna som vi hadde snakket om på forhånd uten at jeg helt er sikker på at vi var bevisst på det der og da. Den ga meget god skikjøring. Så ventet det lange >>>

Map     3 comments

Skitrening

Date:
10.12.2017
Map    

Skitrening

Date:
28.11.2017
Map    

Skitrening

Date:
25.11.2017
Map    

Knutshøe

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
3:19h
Distance:
7.1km

Søndag skulle Martin på fotballkamp, så derfor ble det en tur med Anne Grete. Laurits ville gå en egen tur med Trym. Vi valgte Knutshøe som en fin hjemfartstur. Litt sen frokost og utsjekking fra Gjendesheim før vi kjørte til Vargbakken og parkerte der. Første klyvepunkt var nok definitivt den største utfordring på denne turen med litt dårlige håndtak. Det gikk helt uproblematisk både opp og ned. Fabelaktig vær denne dagen med bare sol. Litt vind til og fra.

Map    

Besseggen

Date:
07.10.2017
Characteristic:
Hillwalk

70-års feiring av begge foreldre på Gjendesheim. Gaven ble et helgeopphold i fjellheimen. Reiste opp fredag kveld og nøt et godt måltid. Vi diskuterte litt turvalg på kvelden og Jan Egil hadde veldig lyst til å gå Besseggen, så dermed dro Jan Egil, Anne Grete, Martin, Henrik og meg med båten til Memurubu (jeg hadde tenkt på Jo-stigen, men siden jeg ikke hadde gått der, så tok vi den trygge varianten) lørdag morgen. Mye folk som tok denne turen denne dagen også så vi gikk i lag med mye folk. Litt vind, sol, samt litt snø fra Veslefjellet og ned til Gjendesheim, ga en variert opplevelse med behov for klesendringer underveis.

Map    

Turlederkurs del 2 - Nørdre Svartdalspiggen

Date:
10.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:13h
Distance:
9.9km

Thomas, Andreas og Renate var med på tur Søndag til Svartdalspiggen. Opp kl 5.30 og avmarsj litt etter kl 6 da vi måtte ned igjen til avslutning av kurset. Mildt og fint vær på vei oppover. Vi valgte å gå langs bekken da vi så en kurrant oppstigning i bratta opp der, mens normalruta går opp i retning høgde 1625. Sparte sånn sett litt på distanse. Et lite klyvepunkt og et hardt snøparti før vi var oppe på ryggen. Holdt noe ut mot Langedalen og bratt opp til siste flate. Ser på kartet at det nok er bedre å følge ryggen, men helt ok der vi gikk. Snø fra ca. 1650 moh og svært glatt på steinene. Det lå ca. 0,5 cm på toppen, og på vei ned var snøen etter hvert begynt å tine. Vi fikk noe dårlig tid da vi måtte ta det pent ned igjen i glatta, men rakk det vi skulle.

Map