Archive - Date

Collected lists

Skitur til Hornsjøfjellet

Date:
30.12.2013

Skitur med Anne Grete, Mio og Laurits. Scooterspor fra Syntsgardsseter til Nysætra. Anne Grete og jeg tok en avstikker om Storhaugen på veien til Nysætra. Laurits og Mio snudde ved Nysætra. Anne Grete og jeg gikk videre til Hornsjøfjellet (Grytlifjellet). Lett og fint å gå i løssnø med delvis skare til toppen. Raskt ned til Hornsjøen hvor scootersporet svingte rundt Hornsjøen. Dette ble feil retning for oss da vi hadde siktet oss inn på vestfjell-løypa tilbake til Synstgardsseter. Vi tok derfor igjen fatt i løssnø i retning vestfjell-løypa noe som ble en utfordring med tynne langrennski. Vi kom oss inn på løypa og fulgte denne tilbake til hytta.

Map    

Skitur på Vetafjellet

Date:
29.12.2013

Tur med Anne Grete og Mio. Gikk delvis i scooterspor og i løssnø til Vetafjellet fra hytta på Synstegardsseter. Lett og fint å gå med noe skare. Ettermiddagssol på toppene rundt som ga en flott opplevelse. Mio letta rype like under toppen.

Map    

Høsttur på Glæstadhøgda og Vardalsåsen

Date:
17.11.2013

Tur med Anne Grete og Mio. Vi kjørte først inn til Glæstad hvor vi parkerte nede ved Glæstadtjernet. Gikk så skogsveien oppover. To skogkledde topper, og vi var sikre på at vi hadde vært innom det høyeste punktet. Vi manglet GPS og det hadde nok vært nyttig her. Vi kjørte så til Fagernesveien hvor vi parkerte ved veien som går av inn mot Vesterås. Vi fulgte denne veien til vi kom til veikryss hvor vi holdt venstre og kom forbi en blå brakke. Videre langs råk et stykke før vi tok av opp mot det høyeste punktet.

Map    

Bergstoppen

Date:
02.11.2013
Map    

Langsua

Date:
12.10.2013

Tur med Anne Grete, Laurits og Mio. Kjørte bil inn til Febuvika og fulgte råket innover til Nonstjønnbua. Vi gikk videre innover på nedsiden av Storkvolven. Krysset etter hvert et gjerdet og gikk oppover på høyden inn mot Nordre Langsua. Bratt opp skaret på nedsida av søndre topp-punkt på Nordre Langsua som vi fikk lett klyving opp til. Videre lett opp til toppen av Nordre Langsua. Vi gikk så ned til Massingtjønnet for en god varm lunsj. Vi fant raskt ut at vi hadde god tid, og bestemte oss for å gå på Søre Langsua. Vi fant fin vei litt til høyre opp til Søre Langsua. Ned igjen fra Søre Langsua gikk vi mer i langs ryggen og noen enkelte bratte partier hvor man så at ruten vi valgte opp var enklere. Vi hadde planlagt å ta med oss Hyllefjellet ned igjen da det var en liten avstikker >>>

Map    

Nonstjønnkampen og Risåhøgda

Date:
11.10.2013

Tur med Anne Grete, Laurits og Mio. Vi kjørte til Febuvika og fulgte råket mot Nonstjønnkampen. Tok av og gikk over Prestkampen før vi gikk direkte opp til Nonstjønnkampen i fantastisk høstvær. Det lå lett snø i høyden. Det viste seg raskt at både jeg og pappa hadde kledd oss altfor godt da sola varmet kraftig opp. På toppen måtte Anne Grete snu for å rekke en avtale i forbindelse med jobben. Jeg og Laurits fortsatte videre nordover ned fra Nonstjønnkampen før vi krysset Risålia. Vi fant en fin rasteplass og spiste lunsj med kakao før vi fortsatte til toppen av Risåhøgda. Fulgte så ryggen sørover og gikk opp på Søre Risåhøgda. Vi gikk så råket ned igjen til Febuvika og bilen.

Map    

Ongsjøfjellet

Date:
07.09.2013

Nye fjellsko skulle prøves ut etter at de gamle ble ødelagt på Knutsholstinden. Tur med Anne Grete og Mio til Ongsjøfjellet. Vi gikk fra hytta på synstgårdseter og gikk først opp fra Ongsjølia. Ned igjen gikk vi fjellstien lengre nord.

Map    

Store Knutsholstind

Date:
24.08.2013

Dro til fjellet fredag kveld med Johannes, Anne Grete og Laurits, og kom til Gjendebu hvor det var fullbooket og vi sov i Gjendinebua, en liten steinbu med jordgulv. Turen til opp i svartdalen ble etter hvert bratt og steinene som var lagt som trappetrinn var noe vanskelig å få øye på. I svartdalen begynte sålene på skoene å løsne, og det ble fikset med å surre tråd rundt skoene slik at de fungerte. Tok av stien ved en stor svart stein og fulgte varding opp til toppen. Et stykke fra toppen løsnet sålene helt, og det gikk greit å gå opp på skoene, men det var noe vanskeligere ned da friksjonen ble borte. Byttet sko med Laurits halveis ned til svartdalen og skoene ble etter hvert så dårlige at Laurits valgte å gå i sokkelesten fra svartdalen og ned til Gjendebu.

Map