Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur

Date:
13.07.2020
Distance:
13.1km

Map    

Topptrimmen, Bånseterkampen

Date:
11.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
20.4km

Kjørte med Sigrid til Torsdalsbommen, hvor jeg gikk av, mens Sigrid kjørte inn til Gammeldalssetra. Gikk over Skeikampen, Avlundskamper og Prestkamper og Bånseterkampen til Østre Bånseterkampen, som også i år er med på topptrimmen i Gausdal. Gikk i shorts i dag, men ble veldig kaldt et stykke etter Skeikampen, da det kom ei kvass regn/haglbyge, med mye vind i seg. Bedre vær etterhvert, og da jeg satt på Østre Bånseterkampen og ventet på Sigrid, var det nester varmt. Litt regn også tilbake fra,Bånseterkampen.

Map    

Prestkjerringa og Skjelbreida fra Nysetra

Date:
10.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.9km

Etter å ha vært litt for opptatt noen dager, ble det i dag tid for en fottur. Kjørte til Nysetra i et forferdelig regnvær, men nesten opphold da jeg startet å gå. Sjelden jeg bruker langbukser og jakke midtsommers på tur i nærområdet, men bare 6 grader og yr og vind da jeg startet å gå. Tok Condrupråket fra Nysetra. Været lettet noe innover mot Skjelbreidsfjellet, men litt før Prestkjerringa kom det ei skikkelig skur, etter det var været faktisk bra, men veldig bløtt i terrenget på hele turen. Tok råket ned til Flugstadsetra, og jogget en del på Jotunheimstien tilbake til Nysetra. En tur bortom Ginahytta til slutt.

Map    

Tur hjemmefra om Søre Sønsteli og Ulsrud

Date:
05.07.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
7.4km

Kveldstur fra Nygaard om Hakkerud, Søre Sønsteli og Ulsrud.

Map    

Topptrimmen, Hærfjellet

Date:
01.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.4km

Sigrid skulle til Nysetra med nye madrasser til køyeseng, og jeg ble med. Sammen med Sigrid var også Liv Ånrudhaugen Gjørsvik. Etter at madrassene var kommet på plass serverte Sigrid kaffe og kringle. Gikk en tur ned til vannkilden for å se etter skjeggklokke som jeg fant der for noen år siden. Fant ikke skjeggklokke, men derimot et prakteksemplar av en Brudespore, og en oppkveilet hoggorm som lå og solte seg. Kjørte deretter med Sigrid og Liv til Hærfjellet parkeringslomme, og gikk sammen med dem opp til Hærfjellet, hvor vi traff Gunn Marit og Stein Ivar Delsbek, som feiret Gunn Marits 60-årsdag. Stemplet topptrimkortet og skrev i toppboka. Gikk deretter over Søre Hærfjellet, Rypefjellet, Huletoppen ned i Nyseterskaret, og Nyseterråket hjem. Lett jogg store deler av råket hjem.

Map    

Klininggrautsteinen hjemmefra

Date:
29.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.4km

I utgangspunktet tur sammen med Kristine og Hans Thorvald, men de drev med jobblogg hustelefoner, og var ganske så opptatt. Vi gikk sammen til Voldasetra, men derfra til Klininggrautsteinen, og tilbake til Storsetra, gikk jeg alene. Traff dem igjen ved Storsetergrinda, og var sammen med dem en kort stund på Storsetra, før jeg forlot dem, for å gå ned til fjøsstellet. Fikk konstatert at alle dyrene gikk rolig på seterlykkja.

Map    

Topptrimmen, Gråkampen

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
20.0km

Sigrid og Anne Grete hadde planlagt tur til Topptrimmålet Gråkampen, og jeg ble med. Gråkampen var igså fjor med på Gausdals topptrim, og jeg gikk samme tur i dag som fjor. Sigrid hoppet av ved anbefalt turstart til Gråkampen, Dørdalen parkeringslomme, mens Anne Grete og jeg fortsatte inn til Dørdalsglupen. Gikk sammen med henne til begge Dørdalsknappene. Tilbake ved bilen, kjørte Anne Grete tilbake til der Sigrid hoppet av, mens jeg fortsatte over Steinhaugene til Røgnhøgda. Godt råk fra skaret mellom Østre Steinhaugen og Røgnhøgda, og videre til Jegerhytta samt til topps på topptrimmålet på Vestre Gråkampen. Her satt allerede Anne Grete ved varden, mens Sigrid som i likhet med meg hadde vært oppom Tålåberget, kom opp like etter meg. Her tok de aldrende men spreke damer >>>

Map    

Grøtåsen, alt for mye insekter

Date:
25.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Ble en rask tur til Grøtåsen i dag, etter å ventet på dyrlege. Veldig plagsomt med flue og klegg,

Map    

Solnedgang på Hærfjellet

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Etter hyggelig St.Hanskveld på Ginahytta, ville Sigrid avslutte med en tur på Hærfjellet på veg hjem, og da hun ikke hadde noe i mot å kjøre om Nygaard, ble jeg med henne. Ble en fin tur i den vakre solnedgangen.

Map    

Lundevarden og Josvadalhaugen

Date:
22.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Kveldstur sammen med Kristine og Hans Thorvald. Vi bestemte oss for en tur til Lundevarden, hvor det var mulighet for å opprette en ny liten topp på Gausdal +30 lista. Kjørte etter forslag fra Hans Thorvald til Houm for å gå ei rute ingen av oss hadde gått før. Det var et klokt valg. Veldig fin utsikt og et godt råk, etter at vi gikk veien fra Houm til Skogheim. Lundevarden er nok Gausdals mest besøkte toppunkt, og det har flott utsikt. Den nye toppen vi opprettet kalte vi Josvadalhaugen, etter Josvadalen som snor seg inn på østsiden av Lundevarden, og mot dette " nye" toppunktet. Her var ingen utsikt i noen retning.Ned igjen gikk vi om det fraflyttede bruket Sæter til Skogheim, og samme veg ned igjen til utgangspunktet. En hyggelig kveldstur i veldig fint vær, men vått >>>

Map