Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur fra Astridbekken

Date:
15.02.2019
Distance:
28.6km

Map    

Skitur fra Tittut Slott

Date:
14.02.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.1km

Skitur mellom fjøsstellene i dag. Så på Skisporet. no at løypekjøreren akkurat hadde startet fra Tittut Slott, følgelig kjørte jeg dit, og parkerte foran det mildt sagt lite imponerende slottet. Var 5 kuldegrader i dalbotn, men oppe ved slottet var det like mange varmegrader. Kram snø, og veldig trått føre. Tung Brøyting til de imponerende toppunktene. Gikk nesten hele turen uten å se et menneske, men like før jeg var tilbake ved bilen møtte jeg Bjørn Nyfløtt, og pratet lenge med ham.

Map    

Skeikampen og Prestkampen i sterk vind

Date:
11.02.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.5km

Tur til Skei mellom fjøsstellene. Startet på Nygaard i strålende vær, men da jeg kom til Skei var det antydning til tåke. Denne blåste imidlertid vekk, og det ble fint vær, men en isende kald sterk vind. Ble en del brøyting, men sank ikke all verden, selv med langrennsski. Så ikke antydning til skispor utenom løypene. Løypa tilbake fra Prestkampen, og gjennom Torsdalen var helt gjenblåst, med skavler i de bratteste partiene. Nådde igjen Ragnhild og Per Houge i Torsdalen, og gikk sammen med dem et stykke.

Map    

Skitur fra Sjusjøen

Date:
08.02.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
38.4km

Hørte at Sigrid skulle på skitur på Sjusjøen, og da jeg hadde avløser på kvelden, fikk jeg lyst på en skiturfra Sjusjøen jeg og. Parkerte på Sjusjøen parkeringsplass, 45 kroner i avgift. Gikk først til Sollifjell, tok nok feil løype, og måtte gå en runde fram og tilbake, fra der løypa tar opp mot Mostefjell. Været som så veldig lovende ut, forandret seg mot Sollifjell da tåka plutselig kom sigende, men heldigvis var den borte like fort som den kom. Like over toppen på Mostefjell traff jeg Sigrid som gikk motsatt retning. Fortsatte over Snørvillen, og ned til Romjulsrennløypa, gikk så denne forbi Kopnagelen og til Midtfjellhytta. Gikk derpå i kjent løype opp til Birkebeinerløypas høyeste punkt, og tok derfra løypa over Midtfjellet og Steinvikfjellet.brøytet meg opp >>>

Map    

Skitur fra Værskei

Date:
06.02.2019
Distance:
23.8km

Fikk melding ra Runar i går kveld om at han haddesatt spor til Prestkjerringa. Følgelig ble det tur dit i dag. Fint vær på morgenen, men innen jeg kom meg til fjells var, det skyet over og begynt å snø. Da det ikke var skiløype fra Astridbekken, kjørte jeg og parkerte på Værskei. Gikk i god løype til Staumseterkrysset, herfra var bare et skispor som jeg fulgte til Hærfjellet. Ingen hadde gått Nyseterveien, så jeg returnerte til Staumseterkrysset, og gikk deretter rett på Prestkjerringa i tett snøvær, og oppe på Skjelbreidsfjellet blåste en kraftig, kald sønnavind. På tur tilbake brøytet jeg meg oppom Myssmørhelje, var nær ved å snu da jeg stedvis måtte brøyte i meterdyp snø. Gammelhans ble droppet med tungt sinn. Nedegjen på Nysetra tok jeg Kroktjernløypa til Værskei, >>>

Map    

Skitur fra Skei

Date:
03.02.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
34.2km

Skitur mellomfjøsstellene. Kjørte til Skei, og parkerte i Fjellandsbyen. Gikk PeerGyntvegen til Fagerhøy, og Maridalsløypa til Skardbua. Fra Skardbua til løypekryss ved Avlundskampen, og om Torsdalen tilbake til utgangspunktet. Flott turvær, men kald nordavind, og mye gjenblåste løyper, særlig ned til Torsdalen var det veldig skavlete og vondt, måtte delvis brøyte i mye løssnø her. Og - veldig trått føre. Men en flott tur ble det, og faktisk så langt - vinterens lengste skitur.

Map    

Skitur fra Værskei

Date:
30.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
21.6km

Skitur mellom fjøsstellene. Fikk beskjed om at Runar hadde beltet seg til Prestkjerringa, og bestemte meg for å ta en tur dit. Parkerte på Værskei, da det ikke var løype fra Astridbekken. Heller ikke løype om Hærfjellet, så det ble å gå rett fram til Prestkjerringa. Fin løype til Nysetra, og helt greit å gå i Runars beltespor. På vei tilbake tok jeg trælsamme avstikkere til Myssmørhelje og Gammelhans. Veldig mye løssnø vondt å brøyte, dessuten veldig flatt lys og vondt å se konturene i landskapet, på vei opp på Myssmørhelje, falt jeg plutselig ned et par meter, og gikk på hodet løssnøen, trælsamt å komme seg opp igjen i løssnøen, men det gikk greit. Gikk om Kroktjernet på tilbaketuren.

Map    

Skikafe

Date:
29.01.2019
Characteristic:
Other trip
Distance:
1.2km

Første gang på skikafe på Stasjonsbygningen på Lillehammer.Initiativtaker til den månedlige skikafeen er Steinar Brekke, og dette har utviklet seg fra en 6-7 frammøtte til det nåværende antall på mellom 60 og 70 frammøtte. I dag var det Inge Eidsvåg og Erling Jevne som kåserte.i tillegg ble det rikelig tid til sosialt samvær, spesielt siden Erling hadde glemt hele avtalen, og satt i traktoren på vei hjem fra Gausdal Bruk med flis da sikafeen startet. I tillegg fortalte Åge Ludvigsen og Tor Finn Denstad fra en Vasalopptur, men de to eldre herrer var noe lavmælte, så dette hørte jeg lite eller ingenting av.

Map    

Kjøldilten 2019

Date:
27.01.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Distance:
23.0km
Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
26.01.2019
Distance:
16.0km

Map