Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Slettfjell

Date:
15.09.2019
Distance:
1.1km

Etter turen til Sirikjerke, kjørte vi noen hundre meter lenger på Sirikjerkevegen og parkerte rett forbi Brennerpasset, som ikke må forveksles med langt mer berømte passet av samme navn. Gikk på godt råk til Slettfjell, med en av Norges fineste varder rett ned for toppunktet, som bare var markert med ei fuglekasse på ei furu.

Map    

Sirikjerke

Date:
15.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Etter frokost på Skramnes kjørte Kristine, Hans Thorvald, Knut og jeg til Hagatjern, og deretter inn Sirikjerkevegen hvor det var ny veibombe. Vi parkerte ved Sirikjerke parkeringslomme og gikk den korte turen opp på Sirikjerke. Grei temperatur, men sterk vind.

Map    

Tur fra Steindamtjern til Bjørkedokk

Date:
14.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.0km

Etter grilling og kaffeslabberas på hytta ved Steindamtjern, kjørte Hans Åge, Hilde og ungene, Hanne og Margrethe ned til bygda, mens Knut, Kristine, Hans Thorvald og jeg gikk for å gå ned til Bjørkedokk, hvor Margrethe skulle sette fra seg bilen. Gikk om Dobletjern og Urdvannet til demningen på Solbergvannet. Herfra om Smedsetra før vi registrerte en ny liten topp nord for Lokkeråsen. Ved Smedsetra kom vi inn på traseen som brukes på 7-fjellsturen fra Spiralen til Bjørkedokk. Fulgte denne traseen resten av turen, over Solbergvarden, Knabben og Solbergfjellet. Fin tur i fint turvær. Antydning til litt regn og yr innimellom. På kvelden ble det deilig middag med wienerschnitzel, som var Hans Thorvalds livrett med tilhørende ingredienser og godt drikke. |

Map    

Tur

Date:
14.09.2019
Distance:
5.7km

Map    

Tur til Mjøndalen, med stopp på Vestre Toten.

Date:
13.09.2019
Characteristic:
Car drive
Distance:
168.6km

Tur til Mjøndalen, for å feire min svigerfar som villet fylt 100 år i helga. Reiste fra Nygaard ca.13.30. Startet Peakbook-appen på Gjøvik, da vi var innom CC for å handle. Tok av hovedveien ved Reinsvoll, og kjørte til Finstad. Parkerte ved nabobruket, IG gikk de ca.200 metrene opp til Finstad. Etter å ha tatt et par bilder blejeg møttav ei bikkje som gjorde at jeg stoppet og gikk tilbake, selv om jeg så at høyeste punkt på gårdsplassen lå noen meter foran meg. Ikke særlig hyggelig å trenge seg inn på annen manns eiendom på denne måten, men hva gjør man ikke for å få et nyttpeakbook-element!

Map    

Balbergkampen

Date:
11.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.0km

Margrethe hadde avtalt pensjonisttreff på Lillehammer, og jeg ble med for å ta en tur i nærleiken. Kjørte og parkerte i Balbergskaret, og gikk Løytnantstien om Høyenhall til Balbergkampen. Nede igjen i Balbergskaret rakk jeg en tur opp på Rundhaugen. Grått, god temperatur, og ikke en regndråpe. Hadde allerede vært flere på toppen før meg i dag.

Map    

7(9)-fjellstur med DNT Lillehammer

Date:
07.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
28.8km

Kjørte til Hafjelltoppen og parkerte på Nevelfjellet parkering, forå være med på DNT Lillehammer 7-fjellstur. Har vært med på denne en gang før, da jeg og Johannes var med i 2012. Gikk først til Pellestova, hvor jeg fikk registreringskontoret av DNT. Denne gang gikk turen i motsatt retning av i 2012, og Reinsfjellet var nå byttet ut med Hafjellet. Etter registreringen gikk turen rett opp på Hafjellet, og videre over Slåseterfjellet til Nevelfjell. Veldig kaldt og sterk vind, men likevel mye folk her. Fra Nevelfjell fortsatte turen over Ytre Nysæterhøgda, og etter det tok jeg en rask avstikker til Indre Nysæterhøgda. På Indre Reina var det matstasjon i regi av DNT og sponsor KIWI, en meget hyggelig overraskelse. Fra matstasjonen kunne en velge en 5-fjellstur over Reinsfjellet, >>>

Map    

Tur fra Flugstadsetra

Date:
05.09.2019
Characteristic:
Other trip
Distance:
18.6km

Kvigeleitingstur. Ringte Sigrid som velvillig stilte opp, og hentet meg på Nygaard. Kjørte med henne til Skjelbreida, hvor hun parkerte på Flugstadsetra. Gikk det fine råket mot Prestkjerringa. Gikk oppom Rævskorotjønnhaugen, og derfra rett opp på Prestkjerringplatået. Kald ogsur vind på snaufjellet, la igjen telefonen min på Sikteskiva, og hadde gått et par hundre meter tilbake før jeg oppdaget det. Det bleølgelig to besøk på Prestkjerringa. Fortsatte videre over Myssmørhelje, Gammelhanstoppene, og Toftfjellet. Herfra rett ned mot Nyseterskaret. Vel gjennom Nyseterskaret hørte jeg bjeller fra Kjøttfeflokken jeg hadde hørt for noen dager siden. Lyden kom fra nord, mot Hærfjellet, og ganske riktig etterhvert kom jeg innpå dem. Flokken delte seg i to, i fullt firsprang da >>>

Map    

Prestkjerringa og Bleikjefjellet fra Nysetra

Date:
01.09.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
17.0km

Tur fra Nysetra. Gikk til Prestkjerringa, og bestemte meg. Der for å gå om Bleikjefjellet, hvor jeg ikke hadde vært siden 1975. Tok av råket litt før det andre Endrelivatnet, og gikk først på et dårlig råk, og deretter i terrenget opp på det sørlige Gaustumseterfjellet. Fortsatte bratt ned herfra og i terrenget over mot Bleikjefjellet, hvor jeg kom inn på et råk like før toppen. Herfra over på Bleikjefjellet sør, hvor jeg ikke har vært før. Fortsatte så i veldig bløtt terreng til vegen ved Korstjern. Herfra tok jeg tur nr.17 fra boka "Fåberg Vestfjell og kjølområdene", Korstjern - Prestkjerringa. Tok en liten avstikker opp på Nordre Gaustumseterfjellet. På tur tilbake fra Prestkjerringa var jeg oppom Nordvest for Gammelhans.

Map    

Tur

Date:
31.08.2019
Distance:
11.9km

Map