Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Orkidetur hjemmefra til Klininggrautsteinen

Date:
03.07.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.3km

Tur hjemmefra for å se på «Brudesporemyra»samt se etter ungdyrene på Storsetra. Brudesporene skuffet ikke, men det blir enda flottere blomstring om ei ukes tid. Fant for første gang Engmarihand, Dactylorhiza incarnata, to flotte eksemplarer, på ei myr litt sør for Klininggrautsteinen.

Map    

Prestkjerringa og Steinehytta

Date:
02.07.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.3km

I dag ble det tur fra Nysetra. Gikk på Prestkjerringa. Nede igjen på Nysetra gikk jeg nedkom Steinehytta, hvor jeg traff Berit, som var i full aktivitet med spade.Ble en trivelig stund i hytteveggen med kaffe og sjokolade.

Map    

Brumundkampen med Henry og co.

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.3km

En koselig dag hos Henry, Kristine og Hans Thorvald. Etter kaffe og sjokolade, kjørte vi inn til Brumundsetra for å gå på Brumundkampen. Dette ble Henrys første topp. Litt tungt å trille vogna i motbakkene, og det bratte, korte råket mot toppen, bar vi vogna. Etter turen ble det grillmiddag. En meget hyggelig dag.

Map    

Regnværstur fra Grøtåsen

Date:
26.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.7km

Endelig regn, men når det først regnet var det ikke måte på heller. Nesten oppholdsvær til jeg var på toppen av Grøtåshaugen, men derfra og til jeg var ved Gullringen var det et skikkelig skybrudd.

Map    

Ulsteinbu med Bjørn Ola

Date:
25.06.2022
Distance:
10.1km

Tur sammen med Bjørn Ola. På 1990-tallet kjøpte Bjørn Ola sammen med Per Aspebakken og Petter Aspebakken Ulsteinbu av Strand Fjellstue i Espedalen. I dag gikk turen dit. Kjørte til Nordgardsetra og parkerte der. Gikk råket om Stylsskaret til Ulsteinbu. Veldig koselig hytte, som var adskillig mer normal innvendig enn utvendig. Gikk videre om Megrundsbua og om Pettertjønnet tilbake til utgangspunktet. Pettertjønnet har navn etter bygdehistorikeren Petter Megrund som satte opp bua her, sae,v om jeg tror den gamle bua som ikke vises på bildene er eldre enn Petter Megrund (1880-1973). Hyggelig tur, i stort sett oppholdsvær, men mye mygg.

Map    

Balbergkampen

Date:
24.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.6km

Ærend på Lillehammer, med en rask tur oppom byfjellet, før jeg var innom Sigrid, hvor jeg ble servert is og brus.

Map    

Lundevarden og Josvadalhaugen

Date:
22.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

Etter Fosserunden fra KAV, kjørte jeg opp. Volegutua, og videreØverbygdsvegen til Tyrom, for å gå på Lundevarden. Gikk råket om masta opp. På tur ned var det i skaret mellom Lundevarden og Josvadalhaugen, skiltet et råk til Tyrom 2.2 km. Dette viste seg å gå bare omlag 10 meter fra det ubetydelige Josvadalhaugen-toppunktet. Siste del av dette nymerket råket fulgte skitraseen ned igjen til Tyrom.

Map    

Topptrim, Fosserunden

Date:
22.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.9km

Topptrimtur i dag. Toppen mangler på denne turen, men Fosserunden er en flott tur. Er n9k enda finere med stor vannføring i Gausa.

Map    

Topptrim Kyrkja, samt Lønstølhaugen

Date:
21.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.8km

Topptrimtur i dag til Kyrkja på Follebukjølen. Kjørte forbi Finntjønnet, og parkerte i enden av «Panoramavegen». Gikk om Fognsetra og til Kyrkja på godt råk. Videre gikk jeg et nymerket nytt råk til enden av Hoknavegen. Herfra gikk jeg i ulendt terreng med mye vindfall til Lønstølhaugen. Samme rute tilbake til utgangspunktet.

Map    

Topptrim Ormtjønnskampen med Jan Arne

Date:
19.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.4km

Hyggelig å ha med Jan på topptrimtur. Vi parkerte på parkeringsplassen ved Ormtjønnssetra og gikk råket rett opp på Ormtjønnskampen. Over mot Dokkampen var jeg ikke klar over at det var råk, så det ble en del myr og kratt før vi kom inn på råket ved Storskartjønnet. En fin og trivelig tur i fint turvær, der sola nesten trengte gjennom skylaget flere ganger.

Map