Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ski

Date:
28.02.2021
Distance:
23.5km

Map    

Årets første 4-milstur

Date:
27.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
40.5km

Parkerte på Astridbekken. Gikk om Staumseterkrysset til Værskei. Tok deretter løypa til Kittilbu, hvor jeg var bortom Kittilbua. Videre til Blestrom, og om Blesterråkvarden til Kjettberget. Derfra over til Prestkjerringa. Herfra om Myssmørhelje, Gammelhans,og Condruphaugen til Hærfjell. Herfra raskeste vei til bilen. Tilbake Astridbekken, hadde jeg gått 39.8 km, så da ble det en liten ekstratur inntil motbakkestart. Overskyet ved turstart, men ved Dokkfløy begynte det å bli blå himmel, og fra Blestrom var det solskinn resten av turen.

Map     1 comment

Prestkjerringa og Kjettberget i ettermiddagssol

Date:
25.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
29.9km

Flott tur på Vestfjellet i ettermiddag. Kjørte fra Nygaard i tett skodde, men ved Forsetsetra ble skodda borte, og solskinnet overtok. Startet å gå kvart på tre, og gikk om Hærfjellet til Nysetra, og om Condruphaugen, Gammelhanstoppene,og Myssmørhelje til Prestkjerringa. Hadde ment å snu tilbake her, men da løypa ned mot Mjogsjøosen så grei ut, tok jeg sjansen, og heldigvis hadde det kjørt en scooter fra Gaustumseterkrysset til Mjogsjøosen så jeg slapp å brøyte. Herfra igjen maskinkjørt løype, og tok avstikkeren til Kjettberget. Herfra Kjettbergløypa til Værskei, og hytteløypa ned til Astridbekken.Ble nesten mørkt ned mot Astridbekken.Gikk med felleski som fungerte greit helt til Kroktjernkrysset, derfra og opp til Værskei ble det kuldegrader og harde løyper, men veldig >>>

Map    

Kjettberget

Date:
23.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.4km

Skitur etter flatbrødbakst på formiddagen. Gikk fra Astridbekken og om Værskei til Kjettberget. Veldig vond og kjedelig brøyting til Kjettberget. Hard skare som skiene skar gjennom for hvert steg, noe som dessverre vistes på skiskoene. Tilbake om Nysetra og Hærfjellet. 5 varmegrader da jeg reiste hjemmefra, men såvidt på kuldegradersida på fjellet. Steinharde løyper, men litt bedre mellom Kroktjernkrysset og Kjettbergkrysset da det der var en liten cm nysnø. Alt i alt var kanskje felleski et bra valg, alternativet var klister, men det hadde nok iset der det var nysnø.

Map    

Hærfjell og Værskei hjemmefra

Date:
21.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
29.0km

Skitur hjemmefra. Hundeløype fra Nygaaurdssvevegen til nesten til Klininggrautsteinen, derfra var detkjørt en snøscooter fra Værskei og til ei av hyttene ved Djupådalsvegen. Heller ikke skispor til Hærfjellet, eneste sted med skispor var fra Staumseterkrysset til Værskei. I hundeløype var noen cm nysnø, så veldig greit å gå. Felleski fungerte utmerket, noen få plussgrader på hele turen.

Map    

Skitur fra Granum

Date:
20.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.5km

Skitur fra Granum. Fulgte et scooterspor i løypa mot Stølan, men kjøreren hadde nok hatt problemer med sikten, da han flere steder hadde problemer med å holde løypa, og til slutt mistet den helt, snudd og kjørt tilbake. Jeg vurderte å gå uten løype mot Kinnkjølen, men da detvar veldig tungt å brøyte og ikke mulig å se mellom løypestikkene, gikk igså jeg tilbake og tok en tur rundt Veslesetra i noenlunde bra skispor istedet.

Map    

Skitur fra Tittut slott

Date:
16.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.3km

Nok en skitur fra Tittut slott, i nykjørte scooterløyper. Ved turstart overskyet vær, men ble etterhvert tett skodde. Grei temperatur, men brukte tynne skihansker, og ble veldig kald på fingrene, såvidt jeg greide å låse opp bilen tilbake ved Tittut slott.

Map    

Skitur ra Tittut slott før fysioterapi

Date:
15.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
9.6km

Skitur i snøvær før fysioterapitime.

Map    

Strålende tur rundt Sjusjøen

Date:
14.02.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
37.1km

Sigrid ringte på morgenen og spurte om jeg ville bli med til Sjusjøen, og etter å ha konstatert at Løsningsordet på NRK klassisk sin rebus ble konfekt, takket jeg ja til tilbudet. Parkerte hos Sigrid og kjørte med henne til Sjusjøen. Gikk først over Natrudstilen, Sollifjellet, Mostefjellet. Og Snørvillen til Midtfjellkoia. Fulgte så Birkebeinerløypa til løypas høyeste punkt ved Midtfjellet, og gikk deretter over Midtfjellet og Steinviksfjellet. Traff Sigrid mellom Midtfjellet og Steinviksfjellet. Oppom Gjesbusåsens toppunkt, her måtte jeg brøyte det korte stykket fra løypa og opp på toppunktet. Fra Kroksjøen tok jeg løypa mot Lunkefjell og Nordseter. Sigrid ringte da jeg var nesten på toppen av Sjusjøfjellet. Oppom dette og deretter raskeste løype over Lunkefjell og ned >>>

Map    

Stølan/Demmtjernrunden fra Tittut slott

Date:
13.02.2021
Distance:
23.8km

Map