Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kort kveldstur fra Værskei

Date:
28.11.2014
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:04h
Distance:
11.5km
Map    

Kveldstur fra Værskei

Date:
26.11.2014
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:52h
Distance:
22.0km

Skitur alene etter fjøstid. Kjørte til Værskei og parkerte i veikanten. Nykjørte maskinkjørte spor, fra i går, men litt trått skiføre, smurte med VR40. Løypa gikk i terrenget forbi Staumseterkrysset til Nyseterveien, og langs veien til Nysetra. På vei tilbake fra Nysetra gikk jeg oppom Hærfjellet, hvor også løypemaskina hadde vært, men uten å sette spor. Gikk inn til Nysetra en gang til, andre gang uten å oppom Hærfjellet. En nydelig kveld i fjellet, skisporet i terrenget var overraskende bra. Traff en 5-6 skiløpere fra Vestringen på vei inn til Nysetra første gang, ellers helt stille og fredelig.

Map    

Skitur hjemmefra til Grøtåshaugen.

Date:
23.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:31h
Distance:
27.2km

Spente på meg skiene på trammen hjemme, og akte ned til hovedveien, og fulgte veien til Grøtåsen. På tur opp ble jeg forbikjørt av løypekjøreren, O.T.Kleiven. Fulgte hans nykjørte løype over kvist og kvast et kort stykke fra Grøtåsen, men tok av etter kort tid og kom meg inn på sommerråket som jeg fulgte temmelig greit opp på Grøtåshaugen. Nede igjen på skiløypa fulgte jeg scootersporet et stykke mot Krokhornpipa (som løypekjøreren kaller stedet der løypa hans kommer inn på skiløypa fra Astridbekken litt nedenfor Nyseterskaret og innafor Stormyra). Scootersporet var imidlertid helt håpløst å følge gjennom kvist, myr, dumper og åpne bekker, så jeg snudde og gikk samme vei tilbake til Nygaard. Ble kald og våt i den lange nedkjøringen fra Grøtåsen, selv om jeg >>>

Map    

Skitur til Fagerhøy

Date:
22.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:15h
Distance:
26.0km

Skitur sammen med Hans Thorvald. Kjørte først til doktorgarden hvor vi satte igjen en tilhenger. Sammen med fetter Per, Runa og doktorgardens nye eier Vegard Johansen, fikk vi plassert et hagebord på tilhengeren, hvorpå Hansi og jeg kjørte til Skei, og parkerte på parkeringsplassen. Gikk inn til Fagerhøy og bort på toppunktet ved hotellet. Fantastisk utsikt i det strålende vinterværet. Retur samme vei, plagsomt mye folk i siste bakken på PeerGyntveien. Dro rett fra Skei til doktorgarden, der Per hadde fylt opp tilhengeren. Kjørte deretter til Runa og Pers hytte på Nordseter. På grunn av fjøsstellet hadde vi dessverre ikke tid til noe kaffeslabberas, så det har vi til gode!

Map    

Kveldsskitur fra Nyseterbommen

Date:
21.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:25h
Distance:
22.1km
Map    

Kveldsskitur til Nysetra og Hærfjellet

Date:
19.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:02h
Distance:
18.5km

Skitur sammen med Hans Thorvald. Kjørte og parkerte ved Nyseterbommen. Gikk inn til Nysetra og bortom Ginahytta hvor vi skrev i hytteboka. På tilbakeveien gikk vi oppom Hærfjellet og skrev navnene våre i den utskrevne toppboka der. Gikk ganske kvasst ned igjen sommerråket. Vel tilbake ved bilen ble vi enige om å gå litt tilbake, og det endte med at vi gikk inn til Nysetra på ny. Så på turkassa på Ringastylen - måtte hatt stige for å skrive i boka der. Scooterkjørte løyper i går, men dessverre hadde det vært bilkjøring til Nystugusetra, så løypene var helt ødelagt. Irriterende!

Map    

Skitur på Reinsåsen

Date:
15.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:17h
Distance:
21.3km
Map    

Skitur på Reinsåsen

Date:
09.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
1:53h
Distance:
15.2km

Skitur sammen med Johannes, Ole Amund Øvstehage og Inge Øvstehage. Etter at Inge hadde kjørt et skispor på Reinsåsveien, kjørte Johannes og jeg, etter å ha satt på kjettinger på en traktor, til Øfsthågå. Kjørte med Inge til Roppadammen, hvor det har vært stor trafikk i hele år med utbedring av Roppademningen. Blir nok forhåpentligvis ingen reprise på dambruddet 17. Mai 1976. Gikk inn til Bjørgesetra med avstikkere på Ottar Voldbakkens dyrkingsfelt og til bommen mot Hornsjøen. Her gikk vi forbi Reinsåsbua, som er en av Gausdal Fjellstyres utleiehytter. Retur samme vei, men med en litt kortere runde på Voldbakkfeltet, hvor det var veldig bløtt. Ekstremt tungt skiføre, nesten som å gå i vann. Tett tåke, null sikt, hadde snart vært ok med ei finværshelg.

Map    

Skitur til Fagerhøy

Date:
08.11.2014
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:10h
Distance:
25.5km
Map    

Treningstur/sauleiting fra Øfsthågå

Date:
02.11.2014
Characteristic:
Workout
Duration:
4:45h
Distance:
22.5km

Etter kaffeslabberas på Øfsthågå, dro Inge, Ole Amund, Harald, Hans Thorvald, Johannes og jeg ut på tur. Gikk først dragtraseen over Høljesvea og sørover, men istedet for å gå ned mot Melgårdsbakken (Steinhammer Hovedgård!), tok vi rett opp, og kom opp ved Vassbekkdalshytta til uppigard Kråbøl. Fortsatte innover og tok etterhvert sørover til Vardkampen, hvor vi skrev oss inn i ny toppbok. Derfra ned til Bergemellom, en tidligere husmannsplass under Øvre Forset, nå bare med synlige hustufter og murer. Videre innenfor Evenvoldsvea og til Baklikjølvegen som vi fulgte forbi Busletta, Holtsetra og et stykke forbi Løype. Tok av en vei som ikke var istandsatt etter flom, og fulgte denne til Pålberget. Her tok vi rett opp til Fyksehytta. Innenfor Fyksehytta fant vi tre sauer, som >>>

Map