Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kinnkjølen

Date:
31.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
11.2km

Map    

Skitur på Kinnkjølen

Date:
29.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.0km

Da det var spådd en god del vind i fjellet, ble det skitur fra Tittut slott i dag. Litt løse spor gjorde at jeg nesten hele turen gikk utenom skisporet. Helt vindstille på hele turen, også over værutsatte myrstrekninger. Møtte scooterløypekjøreren Vidar Moe, som fortalte om utfordringer med løypekjøringa. Løypemaskinen er visstnok ute av funksjon, og sjåføren synes å ha emigrert til Nord-Kypros.

Map    

Prestkjerringa

Date:
28.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.1km

Skitur fra Astridbekken. Gikk først om Hærfjellet. Etter å ha brøytet noen få meter mot Skjelbreidsfjellet, kom ei dame som hadde brøytet fra skaret ved Prestkjerringa. Dette gjorde turen innover adskillig lettere. Etter å ha vært oppom Condruphaugen, Gammelhans, Hindalsfjellet og Myssmørhelje, møtte jeg igjen samme dame på tur ned fra Prestkjerringa, hun hadde nå gått løypa om Nyseterskaret. Jeg gikk derimot samme løype over Skjelbreidsfjellet tilbake til Nysetra. Gikk oppom Værskei, før jeg tok hytteløypa ned til Astridbekken. Nydelig vintervær, men kraftig vind på toppene. ]

Map    

Hakkerudrunden hjemmefra

Date:
27.01.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Map    

Skitur fra Nordseter, delvis med Marit og Helge

Date:
26.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
26.6km

Map    

Skitur på Skei

Date:
25.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.5km

Skitur fra fjellandsbyen i dag. Gikk med felleski, som fungerte dårlig på det steinharde føret. I en distanse på 200 meter ved Tidligere Gausdal Høyfjellshotell hadde det gått løypemaskin, og der fungerte de perfekt. Hadde tenkt å gå på Prestkampen, men snudde, litt ovenfor løypekrysset, da det var steinhardt og ikke antydning til skispor på Prestkampløypa. Nede på PeerGyntvegen gikk jeg Kyrakampløypa, og brøytet oppom Kyrakampen. Nede igjen på løypa løsnet sålen på den ene skiskoen, men gikk forholdsvis greit tilbake til bilen. Kjørte innom sportsbutikken på Skei, hvor jeg fikk nye sko. De førte ikke lenger Alpina sko, så nå ble det Fischersko.Flott vær, sol og rundt 4 kuldegrader, men mildværet i går hadde ødelagt det gode skiføret.

Map    

Kaldt og vakkert på Rindåsen

Date:
22.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.6km

Skitur i et aldeles nydelig vinterlandskap fra på Rindåsen og Kinnkjølen, - men kaldt, adskillig kaldere enn yr.no spådde, var nok mellom 15 og 20 grader, Kaldest var det ved Stølan og oppover mot Kinna. Litt tung brøyting med langrennsski til toppunktene, og forøvrig litt for løse spor, så gikk mest ved siden av skisporet. Da jeg kjørte hjem var det 27 kuldegrader ved Nygaardsrampa, og 20 grader hjemme.

Map    

Praktfull vinterdag på Prestkjerringa

Date:
21.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
41.8km

Årets første tur til Prestkjerringa. Og hvilken tur! Praktfullt vintervær, i et fantastisk lys, som kulminerte i solnedgangen fra Værskei. Glemte å skru av appen, før etter ei tid etter atjeg var kommet hjem, men skituren var på 26.5 km.

Map    

Skitur fra Gåsbu, om Kollmyrkampen

Date:
14.01.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.4km

Hyggelig dag hos Kristine og Hans Thorvald. Mens. Margrethe passet Henry noen timer ble det skitur. Kjørte og parkerte på parkeringsplassen på Gåsbu,og gikk en flott runde med korte avstikkere til Hestfjellet og Kollmyrkampen.

Map    

Kort skitur med fjellski hjemmefra

Date:
10.01.2023
Distance:
6.8km
Map