Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Treningstur til Prestkjerringa fra Astridbekken

Date:
30.08.2020
Characteristic:
Workout
Duration:
2:57h
Distance:
20.0km

Treningstur i forkant av sesongavslutning i Vestringen.

Map    

Prestkjerringa

Date:
29.08.2020

Kjørte med Sigrid, som hentet meg på Nygaard. Kjørte om Svesetra, så det ble litt sightseeing i Fåberg Vestfjell, før jeg startet turen i Bleikeseterkrysset, for å gå hjem igjen til Nygaard. Gikk om Bleikjefjellet til Prestkjerringa. På vei ned møtte jeg Sigrid å vei opp fra Skjelbreida. Hun sto sammen med Bjørg Rønning og Bjørgs sønn Steinar med familie, slik at det ble rene slektsstevne ved Prestkjerringa. Var veldig mye folk i fjellet idag. Fint vær og temperatur. På vei ned var jeg bortom Storsetra, hvor alle dyrene var på plass.

Map    

Kampekollen

Date:
28.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:01h
Distance:
4.6km

Kveldstur med Johannes. Parkerte ved Kampesvea, og gikk først på Kampekollen. Her var det ny merking til å begynne med. Nede igjen ved bilen gikk vi på Gammelhushaugen. Fin solnedgang.

Map    

Grøtåshaugen

Date:
27.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:19h
Distance:
5.8km

Kveldstur sammen med Johannes. Kjørte til Grøtåsen, og parkerte der, etter å ha betalt kr.50 i bomavgift. Gikk først på Grøtåshaugen, og deretter til Storhaugen. Lett regn da vi startet, men etter å vært på Grøtåshaugen, ble det kraftig regn på resten av turen, så vi ble skikkelig våte.

Map    

Topptrimmen, Ongsjøfjellet

Date:
26.08.2020

Avtalte med Sigrid for flere dager siden at vi skulle gå på Ongsjøfjellet i dag. Sigrid hentet meg som avtalt litt før klokka ni, men hun hadde glemt mobilen på Lillehammer, så da måtte vi kjøre om Lillehammer for å komme til Roasetra. Skulle gått råket som går noenlunde rett opp på Ongsjøfjellet, men overså skilting i et kryss, og endte opp med å gå råket som kommer opp fra Finntjernmarka. Noe lengre, men utrolige mengder med skjeggklokke opp her, artig å se selv om det aller meste var avblomstret. Vel oppe på Ongsjøfjellet ble det stempling av topptrimkort og skriving i turboka. Dette var siste mål i årets topptrim for Gausdal. Fortsatte råket videre mot Leppskardet, og var oppom småtoppene. I Leppskardet tok jeg råket ned mot Mellgardsetra, tok av fra dette, og >>>

Map    

Topptrim Vågskardsfjellet, Samt Liomseter og Snuen

Date:
19.08.2020
Characteristic:
Trip by foot

Topptrimtur til Vågskardsfjellet i dag. Kjørte inn Liomsetervegen og parkerte på Vågskardseter parkeringslomme. I dag ble tur rett opp -rett ned. På vei ned traff jeg Inger Berit Kjernlie med følge, og fikk en hyggelig prat med dem. Fra Vågskard kjørte jeg til Liomseter, for å gå på Gausdal Fjellstyres utleiehytte, Liomseterhytta. En kort tur. Fra Liomseter kjørte jeg så til Oppsjøen, og parkerte der vegen starter inn til Rokvamsetra. Rask gange og litt jogg forbi Rokvamsetra, om fortroppen og opp på Snuen. Her satt et hyggelig par ved toppvarden, som bodde henholdsvis i England og USA. De var imponert over den flotte naturen, men syntes det var "så god plass i Norge". Samme vei tilbake til bilen. Fint varmt turvær, med litt sol innimellom, lite vind. Vågskardsfjellet >>>

Map    

Tur fra Snultra

Date:
17.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
19.0km

Bilservice og reparasjon i dag. Sigrid hentet meg på Sulland bilsenter, og da jeg aldri hadde vært på Snultra, kjørte vi inn dit. Ingen av oss hadde vært på Matfarhaugen, derfor ble det første turmål for oss begge. Tok et råk merket Matfartjernet, men trodde dette ble feil retning. Rotet lenge i myrkrattet ved Matfartjernet før jeg var oppom det lille toppunktet nærmest Snultra. Nede igjen på Snultra skjønte jeg at Matfarhaugen var med i Ringsaker 10 på topp, snudde derfor og gikk nå på godt råk til Matfarhaugen, hvor jeg nådde igjen Sigrid like før toppen. Tilbake hadde jeg tenkt å gå samme råk, men rotet det til igjen og kom ned til Matfartjernet, snudde og gikk litt tilbake, men ombestemte meg og gikk på godt råk råk rundt Matfartjernet. Her var Turbok i vestenden >>>

Map    

Prestkjerringa og Hærfjellet fra Nysetra

Date:
13.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.7km

Kjørte sammen med Sigrid til Nysetra, og gikk til Prestkjerringa. Nede igjen på Nysetra gikk jeg. videre til Hærfjellet, ble plukket opp av Sigrid like ved Hærfjellet parkeringslomme.

Map    

Topptrimmen, Røverhula

Date:
12.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
22.0km

Topptrimtur idag. Kjørte til Parkeringslomme like ned for setrene på Druktjønnshaugen, og parkerte der. Gikk først opp på Drukstjønnhaugen, før jeg gikk i terrenget og fant igjen det merkede råket mot Røverhula. Vasset greit over Revåa, og vått råk videre til Røverhula.Gikk videre om Grytkampen til Grytlisetra til Evenvold. Herfra DNT-råket mot Liomseter, med avstikker til Nordre Revåkampen, trigpunktet, deretter på god bru over Revåa, og over begge toppene på Nordre Suluhø. Herfra over til Søre Suluhø, og begge Mjødokkbergtoppene, førjeg tok råket over Kaldvassbekken tilbake til Druktjønnhaugen. Flott tur i varmt sommervær. Mange som gikk til Røverhula idag, men bortsett fra to fiskere ved Revåbrua så jeg ingen på resten av turen.

Map    

Storseterhøgda

Date:
11.08.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Kjørte til Storsetra for å slå litt gras inne ved seterhusene, men fikk ikke bruk for ljåen, da kvigene hadde ordnet slåtten ved å få åpnet leet ved fjøset. Gikk en tur for å se etter dyrene, og fant alle nederst på seterlykkja. Tok deretter med meg bøtte for å se etter moltepå Stormyra, men fant ikke igjen de fire kartene jeg hadde sett meg ut tidligere i sommer. Gikk deretter opp på Storseterhøgda, og ned igjen om Liersetra.

Map