Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Halne

Date:
30.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.5km

På tur hjem fra Askøy ble det stopp på Halne fjellstove, og det ble tid for en kjapp tur opp på Halnekollen. Veldig flott utsikt på toppen i alle retninger. Et fantastisk sommervær 23-24 grader og vindstille på toppen. En ren nytelse å kjøre over Hardangervidda i på en slik dag. Innom Marit og Helge i Skaveldbyggda, og ble servert deilig middag, før det ble tur i mørket over fjellet, og temmelig sen ankomst til Nygaard, etter en hyggelig langweekend på Askøy.

Map    

Follesemarka rundt

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Kveldstur iFollesemarka med Lars.Flott tur med avslutning overBrenneklubben og Midtfjellet. Varmt og tørt sommervær. Veldig tørt i terrenget.Takk for en fin tur, Lars!

Map    

Kolbeinsvarden med Mari

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.8km

Tur sammen med Mari, fra Bergheim fotballstadion. Gikk på skiltet godt råk forbi gapahuken «Kvilo», til Kolbeinsvarden. Her var lagt ut veldig mye planker siden sist jeg gikk der, og det var ingen sak å komme tørrskodd til topps. Forøvrig veldig tørt på Askøy i sommer. Veldig mye folk på tur til Kolbeinsvarden i dag. På tur opp traff vi Maris naboer Ørjan og Anne-Line med familie. På tur tilbake tok vi av råket til Storevarden. På vei dit gikk råket over et toppunkt rett nord for Storevarden med primærfaktor på omlag 20-25 meter. På toppen her traff vi et hyggelig par som kunne fortelle om turmuligheter i nærområdet. Ned igjen fortsatte vi rett frem og kom ned på vegen mot Florvåg, og måtte gå på asfaltvegen tilbake til utgangspunktet. Litt før vi kom til bilen så >>>

Map    

Ttur

Date:
29.08.2021
Distance:
3.0km

Map    

Sotra, Liatårnet

Date:
28.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.9km

Etter morgenturen til Brenneklubben, ble det etterhvert en lang, god frokost, før vi reiste ut en tur med retning Sotra. Prøvde først å finne øytoppen på Lillesotra, men rotet det til i trange boligfeltgater, og endte opp med uforrettet sak, og det ble Peppes pizza ved Sartor kjøpesenter i stedet. Etter det gode pizzamåltidet, dro resten av familien på shopping på kjøpesenteret, mens jeg kjørte til Store Sotra for å gå på Liatårnet, høyeste punkt på øya. Kjørte også nå litt feil, men da jeg fant igjen hovedveien til Sotra gikk det helt fint til parkeringsplassen til Liatårnet og Fjell festning, et par kilometer forbi Fjell tettsted. Her var den store parkeringsplassen nesten helt full, de fleste besøkte nok Fjell festning, men det var også mye folk på vei både opp >>>

Map    

Folleseåsen/Brenneklubben

Date:
28.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Morgentur til Folleseåsen fra Hovestølen]] Gikk om Midtfjellet ned igjen. Ser ut til å bli en flott dag.

Map    

Grøntua i Bergen

Date:
27.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

Liten avstikker på tur til Askøy. Etter Lyderhorntunnellen tok vi til høyre oppover Olsvikåsen, og parkerte nesten på toppen, ved Olsvik kirke. Mens Margrethe ventet ved bilen, gikk jeg den korte turen opp til topps på Grøntua.Fin utsikt mot vest.

Map    

Tur

Date:
26.08.2021
Distance:
4.1km

Map    

Ongsjøfjellet

Date:
23.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
18.8km

Kjørte med Sigrid til Roasetra. Gikk på Ongsjøfjellet, og over de to nordre toppunktene til Leppskaret. Deretter over Jentfjellet og småtoppene tilbake til Roasetra. Avsluttet med de tre toppunktene ved Roasetra, med Sekken som det fineste til slutt. En flott tur i deilig sommervær, med sol fra skyfri himmel.

Map    

Tur

Date:
22.08.2021
Distance:
2.6km

Map