Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bjørga, Kyrakampen og Fyksesetra

Date:
27.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
26.7km

Map    

Skitur fra Tyrom

Date:
26.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
17.3km

Skitur med Kristine og Hans Thorvald i nydelig vintervær.

Map    

Skitur fra Tittut slott

Date:
25.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.2km
Map    

Skitur fra Nordseter

Date:
24.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
21.8km

Margrethe hadde avtale på Lillehammer, dessuten masse butikkærender, som jeg var med på både før og etter skitur. Hentet Sigrid i Blæsterveien, og kjørte derfra til Nordseter.Mens Sigrid gikk en runde om Lunkefjell, gikk jeg til Hafjellet, om Nevelfjell og Slåsæterfjellet. På tilbaketuren gikk jeg oppom Ytre Nysæterhøgda, og ankom Nordseter for en gangs skuld til avtalt tid. Grått og litt stusslig ved start på Nordseter, men med antydning til oppklarning, og fra en kilometer før Nevelfjell til Hafjell ble været både trolsk og vakkert. Etter Hafjell tetnet det til igjen, og det var vondt å se konturene på bakken opp og ned fra Ytre Nysæterhøgda. I dag ble det brøyting fra Skiløypa og opp på Nevelfjell, men på Nevelfjell var det flere som var kommet opp fra motsatt side.

Map    

Prestkampen og Skardbua

Date:
21.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.9km

Møtte Sigrid på Segalstad bru hvor vi hadde avtale med IGT om trykking av gardsost slekthistorieboka. Etterpå kjørte vi til Skei og parkerte i fjellandsbyen. Sigrid gikk en runde om Austlid og Frøysesetra, mens jeg gikk om Torsdalen til Prestkampen og Skardbua, og derfra raskeste løype tilbake til utgangspunktet. Bra vær i starten, men på Prestkampen begynte det å snø. Veldig gode nykjørte løyper, silkesnø i brattbakkene mot Prestkampen, og fint å gå uten løype opp på Prestkampen.

Map    

Prestkjerringa i gråvær

Date:
19.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
26.6km

Map    

Nevelfjell og Lunkefjell

Date:
18.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.9km

Hadde avtalt med Hans Thorvald at jeg skulle kjøre ham hjem etter Birkebeinerrennet. Bittert å ikke gå selv, men sånn er nå det, - neste år…. Kommet til Lillehammer skulle han innom Oddvar, det ble derfor tid til en tur i finværet om Nevelfjell og Lunkefjell fra Nordseter. Trafikkaos ved innkjøringen til skistadion på vei til Nordseter, og ved hallene på vei ned. Traff Hans Thorvald ved trappa i Nordseterveien, og kjørteham til Øvre Vang kirke hvor han hadde bilen sin. Etterpå ble det hyggelig stund i Tyrihans, med pizza, kaffe og kaker og en strålende gutt.Hans Thorvald var godt fornøyd med Birken, godt innenfor merkekravet.

Map    

Målifjellet og Svaen

Date:
16.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
17.5km

Kombinert barnepass og bursdagsfeiring i Tyrihans. Mens Margrethe tok seg av barnepasset, tok Sigrid og jeg en skitur. Uheldigvis glemte jeg mobilen slik at det ble bortimot en halv time mer bilkjøring, og to bompasseringer. Men - en fin skitur ble det, fra en parkeringsplass ved Stensæterbekken. Gikk strake veien til Målifjellet, og videre til Svaen. På tilbakeveien brøytetjeg bortom Vesle-Svaen, samt et par små ekstrarunder i det flotte løypenettet. Etterskituren ble det meget hyggelig bursdagsfeiring, med god mat, gode kaker og trivelig selskap i Tyrihans. Takk til alle for en riktig trivelig dag.

Map    

Kinnkjølen

Date:
12.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.3km

Map    

Kuling på Skjelbreidsfjellet

Date:
11.03.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
29.2km

I dag gjorde jeg noe jeg sjelden gjør. Satt inne og så på Holmenkollens femmil før jeg dro ut på skitur. Først - veldig skremmende og ødeleggende den voldsomme norske dominansen, men veldig artig femmil, der de virkelige langrennsløpere fikk vist seg fram. Dagens tur ble fra Astridbekken, der det i dag varklubbmesterskap, og jeg for første gang ikke deltok siden 1998. Startet turen i kjempevær, strålende sol fra skyfri himmel og lite vind. Gikk først over Værskei til Kjettberget. Litt vind på Kjettberget, men da jeg nærmet meg Prestkjerringa økte vinden på. På Myssmørhelje/Gammelhans var det, tror jeg, stiv kuling, tror ikke jeg har vært så kald på skitur før i vinter. Fikk i meg litt varme mot Hærfjellet, men i utforkjøringen ned mot Astridbekken ble det skikkelig >>>

Map