Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur fra Skei

Date:
28.07.2018
Distance:
16.5km

Broder Jan Arne hadde lyst til å gå på Bånseterkampene i ferien, og jeg sa selvfølgelig ikke nei til en tur. Sigrid, Anne Marit og Jan Arne hentet meg på Nygaard, og kjørte sammen med dem til Torsdalsbommen. Her hoppet Jan Arne og jeg av, mens Sigrid og Anne Marit kjørte og parkerte ved Gammeldalssetra. Fra Torsdalsbommen gikk vi rett opp på Skeikampen, og videre over alle toppunktene til Prestkampen. I skaret mellom Prestkampen og Bånseterkampene ville Jan gå om Storfjellet, fant godt råk til Svartvatnet,men derfra og opp på Storfjellet gikk vi i terrenget. Været var til å begynne med varmt og tørt, men like etter at vi hadde bestemt oss for å gå på Storfjellet, begynte det å regne kraftig, og på Storfjellet var det skikkelig kaldt, med vind og hagl. Fra Storfjellet gikk >>>

Map     1 comment

Blåhøe

Date:
22.07.2018
Characteristic:
Car drive
Distance:
0.3km

Kristine syntes det ble lite primærfaktor på Lomseggenturen, så etter en god taco-buffet på Nordal i Lom, bestemte vi oss for å kjøre en tur oppom Blåhøe på vei hjem. Dette er vel Norges tredje høyeste bilveg, etter vegen til Juvasshytta og vegen til Tron. Det ble en fin tur opp, med flott lys over fine fjell. Blåhøe har formidabel utsikt i alle retninger. Takk for en meget vellykket helgetur, Kristine og Hans Thorvald!

Map     1 comment

Lomseggen og Storivilen

Date:
22.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.0km

Våknet opp til tåke på Krossbu. Etter litt diskusjon ble vi enige om å kjøre ned til Lom, og gå Lomseggen og Storivilen. Kjørte opp iboligfeltet og parkerte der Lomseggråket starter. Litt av en start på turen, 1000 høydemeter opp til Eggjapiken. Flott utsikt hele veien etter at vi kom over skogen. Fra Eggjapiken bortimot 8 km inn til Storivilen. Brukbartråk et stykke, men ble fort vanskelig å følge, og etterhvert helt borte. Like nedunder Storivilen gikk det tre sauer i steinura. Herlig rundskue fra Storivilen. Retur samme vei som vi kom opp. Etter turen ble det taco-buffet på Nordal, før vi reiste til biltoppen Blåhøe.

Map    

Endelig Jotunheimen igjen

Date:
21.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.6km

Etter en del fram og tilbake ble det så Johannes kunne ta fjøset to dager, slik at jeg kunne bli med Kristine og Hans Thorvald til Krossbu. Reiste fra Nygaard etter fjøsstellet fredag, ca kl.19, og var på Krossbu litt over kl.22. Etter en god frokost på Krossbu lørdag morgen var vi klare for tur i et nydelig vær. Fulgte noenlunde godt råk et stykke oppover i retning dagens hovedmål, Store Smørstabbtind. På den lille toppen 1723 moh. hadde vi en liten drikkepause, før vi startet oppover mot hovedmålet. Vel oppe ble det matpause med topp utsikt, før vi gikk over til Storbreatind, og videre til Veslebreatind og Hurrbreatind. Herfra tok vi ryggen ut til Bakarste Skagsnebb, en artig avstikker. Tilbake på Hurrbreatind gikk vi til Veslefjelltinden, som ble dagens siste topp. Begynte >>>

Map    

Tur fra Skjerdingen på Friisvegen

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.9km

Map    

Tur fra Nerstylen om Lønstølhaugen

Date:
18.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Tur sammen med Kristine og Hans Thorvald. Kjørte inn forbi Finntjernet, og parkerte ved Nerstylen. Hadde tenkt å gå råk på sørsiden av Kroktjernet, men fant ikke dette så vi endte opp med å gå om Finntjernhaugen, som vi opprettet som toppunkt, og nord for Kroktjernet til Lønstølhaugen. På tilbaketuren fant vi råket i sørenden av Kroktjernet og fulgte dette tilbake til Nerstylen. Kristine hadde med bøtte for å plukke blåbær, men fant lite, derimot så vi en del molte, mest kart.

Map    

Tur fra Roasetra

Date:
15.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.3km

Topptrimtur sammen med Johannes og Sigrid. Traff Sigrid på Prix (Handelsforeninga), slapp av henne ved bommen til Roasetra, før Johannes og jeg kjørte til Roasetra og parkerte der. Gikk deretter i noenlunde raskt tempo til Jentfjellet, med avstikkere til Storhaugen, Tverrlikampen og Tjuvholkampene. Kom til Jentfjellet samtidig med Sigrid, samt Åge Leine og frue, som vi også hadde snakket med ved bommen. Etter å ha signert i toppboka og stemplet topptrimkortet, fortsatte vi til Jentfjellets høyeste punkt. Herfra gikk vi så til stikryss opp for Mellgardsetra, og derfra på godt råk til Leppskardet. Vurderte flere alternativer herfra, men VM-finalen i fotball fristet, så det ble strake veien over Ongsjøfjellet,hvor vi signerte i to toppbøker, og derfra også på godt råk ned igjen >>>

Map    

Tur fra Kvilut ved Buvannet

Date:
13.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.5km

Tur til Venabygdsfjellet sammen med Hanne og Knut. Kjørte til nordenden av Buvannet og gikk på godt råk til Hilde og Jonn Haralds hytte ved vannet. Etter et godt måltid, gikk Gahr, Jonn Harald, Knut og jeg til Svartfjellet. En flott topp, med god sikt i alle retninger. Vel tilbake ved hytta ble det bad i Buvannet. Da begynte det å regne, så kaffeslabberaset etterpå ble innendørs. På tur hjem var det renne skybruddet gjennom hele Ringebu, men da vi nærmet oss Gausdal lysnet det opp, og hjemme hadde det ikke kommet en regndråpe. Takk til Hilde, Jonn Harald, Hanne og Knut for en meget hyggelig dag på Venabygdsfjellet.

Map    

Tur fra Grøtåsen

Date:
11.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.0km

Det ble tur i nærområdet mellom fjøsstellene i dag. Kjørte til Grøtåsen, og gikk en flott tur derifra. Jogget en del innimellom. Det gamle seterråket fra Skjelbreida til Auggedalen begynner å gro igjen, og kunne med fordel vært ryddet.

Map    

Treningstur hjemmefra

Date:
08.07.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
13.2km

Kveldstur hjemmefra. Fikk konstatert at dyrene på Storsetra hadde det bra, og at det fortsatt er vann i Storbekken. Den har så vidt jeg vet aldri vært tørr over seterlykkja. Ved Nygaardssvea var den imidlertid tørr.

Map