Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kaldt, og trått skiføre

Date:
28.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.1km

Skitur fra Astridbekken, hvor det var 18 minus da jeg parkerte. Gikk først opp på Hærfjellet. Veldig trått skiføre i løypene med drivsnø.var nesten bedre å gå utenom. Brøytet til Storrtjønnhaugen, søre Hærfjellet, Huletoppen og Rypefjellet. Var innom Ginahytta, før jeg gikk om Værskei og hytteløypa tilbake til bilen.

Map    

Skitur i kulde og sterk vind

Date:
27.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.5km

Etter fysioterapi først på dagen, ble det en skitur fra Astridbekken i dag også. Været hjemme var strålende, men kaldt. På morgenen var det 24 minusgrader ved Forsetbrua. På Astridbekken, var det slett ikke verst, men så fort jeg kom opp bakkene ble jeg møtt av sterk vind, og gjenblåste løyper. På Hærfjellet var det skikkelig kaldt, det i tillegg til at løypene var borte, gjorde at jeg droppet turen opp på Skjelbreidsfjellet. Gikk i stedet om Kroktjernet og opp til Værskei, før jeg tok hytteløypa ned igjen til Astridbekken. Så kun et par skiløpere på tur tilbake til Værskei da jeg passerte Staumseterkrysset, resten av turen så jeg ikke antydning til folk, midt i vinterferien.

Map    

En fantastisk dag på Vestfjellet

Date:
26.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
30.0km

Etter at det ikke ble skitur i snøværet i går, måtte det bli en godværstur i dag. Parkerte på. Astridbekken, og tok først hytteløypa til Værskei. Her traff jeg Sigrid Flugstad, og hadde en kort prat med henne. Korte avstikkere til utsiktstavla, som er borte i snøen, og toppunktet, før jeg tok Kjettbergløypa. Her nådde jeg fort igjen Tone og Gudmund Forseth, og gikk et stykke sammen med dem. Kort etter traff jeg Arvid Berntsen, og hadde en lengre prat med ham, mens jeg pratet med ham kom det ei dame som bad meg hilse til min søster Sigrid, fra Elisabeth Huse i Saksumdal. En kort avstikker til Søre Roshaugen, før jeg brøytet meg oppom alle toppunktene før Kjettberget. På tur mot Prestkjerringa nådde jeg igjen Henrik og Pål Aril Olsen, og kom litt etter dem opp på Prestkjerringa >>>

Map    

Klubbmesterskap 2018

Date:
24.02.2018
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Distance:
18.0km
Map    

Den gode gamle runden

Date:
23.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
29.7km

Skitur alene fra Astridbekken. Gikk først hytteløypa til Værskei, var bortom Værskeitoppen, før jeg tok Kjettbergløypa til Kjettbergkrysset, med avstikker oppom søre Roshaugen. Gikk oppom alle høydepunktene på Kjettberget, før jeg gikk over på Prestkjerringa. På tur til Nysetra var jeg oppom Myssmørhelje, Gammelhans og Condruphaugen. Gikk bortom Ginahytta hvor jeg mintes tante Astrid, som ville ha fylt 90 år idag. Tok så Øvreløypa som ikke var sporsatt, på grunn av Vestringens klubbmesterskap i morgen. En flott skitur som startet i sol, men det ble fort mer overskyet. Et par kuldegrader.

Map    

Skitur fra Budor gjestegård

Date:
21.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
25.3km

Etter invitasjon om å bli med på skitur og quiz, ble det skitur på nygamle trakter i dag. Etter å ha vært med dyrlegen i fjøset, med inseminering, avhorning og ketose, kom jeg meg i vei akkurat i tide for å treffe Kristine og Hans Thorvald på Hamar i 2-tida. Etter å ha truffet dem litt forsinket på grunn av køkjøring mellom Rudshøgda og litt forbi Brumunddal, kjørte vi til Budor gjestegård. Gikk først over Målifjellet, og videre til Gitvola, kommunetoppen på Løten. Startet på Budor i gråvær og tåke, men da vi nærmet oss Gitvola, eller Jetvola, som lokalkjente kaller toppen, kom vi over tåkehavet og det ble et praktfullt vær på toppen. Samme vei tilbake, med en liten avstikker til Mållia. Skrev innledningsvis at det var nygamle trakter, har gått flere skirenn i >>>

Map     2 comments

Årets første 3-milstur i gråvær.

Date:
19.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
32.6km

Skitur i tett tåke fra Astridbekken. Gikk først m Staumseterkrysset, og til Værskeitoppen. Deretter om Blestrom og om Blesterråkvarden til Kjettberget. Fra Blesterråkvarden til Gammelhans fungerte ikke Peakbookappen skikkelig, måttegå inn å registrere toppunktene. På Hærfjellet fungerte det imidlertid igjen. Vinterens lengste skitur så langt, i meget tett tåke, og veldig flatt, vondt lys. Fin temperatur og greit skiføre.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
18.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
10.7km

Etter fjøsstell og en økt med snømåking fra diverse tak, ble det tid til en liten skitur før kveldsstellet i fjøset. Kjørte med Kristine og Hans Thorvald til Astridbekken, og gikk runden om Nysetra med avstikker oppom Hærfjellet. Var bortom Ginahytta, men hadde ikke nøkkel i rumpetaska. Traff kusine Berit som hadde måkt av Steinehyttetakene.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
17.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.5km

Etter fjøsstell, samt hjelp av Ole Asbjørn Haugen og Hans Thorvald med å dra av snø på fjøstaket ble det tid til en skitur. Kjørte sammen med Kristine og Hans Thorvald og parkerte på Astridbekken, hvor jeg betalte årsavftsparkering med kr.300. Ved Staumseterkrysset traff vi Arvid Berntsen, og jeg gikk sammen med ham derfra og til Kroktjernkrysset, etter at vi hadde vært på Kjettberget. Traff også kusine Anne med ei venninne rett før vi kom opp på Prestkjerringa, og hadde hyggelig prat med dem. Fantastisk flott dag på Vestfjellet, nykjørte løyper, sol fra skyfri himmel, og til Vestfjellet å være, mye folk i løypene.

Map    

Årets første til Kjettberget

Date:
13.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
19.5km

En titt på Skisporet.no, viste at Jens holdt på å kjøre løype innover mot Kjettbergkrysset, bestemte meg da sporenstreks for en skitur i finværet. Var ikke brøytet parkeringsplass verken på Astridbekken eller Værskei, så det ble å parkere i veikanten på Værskei. Fra Kroktjønnkrysset ble det litt ekkelt å gå, da det her bare var beltet, traff et eldre par som snudde her, og pratet lenge med dem angående løypesituasjonen. . Like før Kjettbergkrysset traff jeg Jens med løypemaskin, og pratet lenge med ham. Han sladdet nå på vei tilbake, slik at det ble lettere å gå. Bestemte meg for å brøyte meg opp på Kjettberget. Litt trælsamt å komme seg opp, men fikk veldig lønn for strevet, en av mine fineste turer til Kjettberget. Strålende sol, ikke et vindpust og sjeldent >>>

Map     3 comments