Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Austhø, Veslhøe og Gråhøe

Date:
29.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
20.3km

Tur sammen med Johannes mellom fjøsstellene. Vi startet fra Nygaard litt før 10, en liten stopp på butikken i Skåbu, før vi kjørte Jotunheimvegen med avgift 100 kroner, inn til Austhøflågån. Gikk i raskt tempo opp på Austhøe, og videre til Veslhøe. Herfra til Gråhøe. Her var toppbok hvor flere hadde signert før oss på dagen, men vi så ingen fotturister på hele turen. Så merking av tursti på toppen her, men så ikke mer til den. På nedturen kom vi i inn i et litt bratt svaområde, men det gikk greit. Mer slitsomt var krattskogen i vått lende før vi kom ned på Jotunheimvegen, og de litt kjedelige to-tre kilometrane i motbakke på vegen tilbake til bilen. Veldig flott flora på hele turen, med masser av Issoleie i høyfjellet, dessuten blomstret mogop fortsatt på visse >>>

Map    

Tur hjemmefra til Klininggrautsteinen og kvigetilsyn

Date:
27.06.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
13.3km

Sen kveldstur. Gikk i jevn fart til Voldasetra, og jogget derfra til Klininggrautsteinen. Greidebare såvidt å skrive navnet mitt i turboka der, ble helt nedstukket av mygg den vesle stunda jeg sto i ro. Jogget tilbake samme vei, men tok av fra råket der Arve Hestsveens råk tok av til Storsetra. Dette er ikke godt å følge lengre, så jeg gikk i terrenget til Storseterhøgda. Rotet litt da jeg skulle finne treet med skiltet Høgda, og gikk en del i sikksakk. Gikk over Stormyra og Veslemyra ned til Storsetra, sjelden sett så mye Molteblomstring.På seterlykkja ble jeg nedrent av 7 kviger, de siste 4 så jeg ikke, men antar at de er der. Flott solskinn og god treningstemperatur.

Map    

Topptrim Bånseterkampen

Date:
23.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
18.3km

Satt på med Sigrid til Skei, hvor jeg hoppetau ved Torsdalsbommen, mens hun kjørte inn til Gammeldalen og parkerte der. Gikk over Skeikampen, nordre, Avlundskampene til Prestkampen. Over nordre Prestkampen før jeg gikk over Bånseterkampene. Østre Bånseterkampen er med i Topptrimmen, så her ble det stempling av topptrimkortet. Gikk deretter bratt ned til Bånsetra, underveis her opprettet jeg det ubetydelige toppunktet Bånseterhaugen. Fra Bånsetra på godt råk til Gammeldalen, og fortsatte på veien til Torsdalen hvor Sigrid plukket meg opp. Greit turvær, men litt kald vind og noe yr.

Map    

Topptrim Ormtjernskampen

Date:
22.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.5km

Kjørte med Sigrid til Ormtjernsetra. Gikk rett opp på Ormtjernskampen, og videre til Dokkampen og Snæreskampen til Toftsetra. Derfra opp og ned til Storhaugen, før jeg ble plukket opp av Sigrid igjen på Toftsetra. Sigrid spanderte kaffe og kaker på Værskei på vei hjem.Fint turvær, men litt kald vind.

Map    

Grøtåsen

Date:
20.06.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
7.1km

Treningstur etter fjøsstellet i kveld. Sigrid kom innom etter å ha vært på Gryte, og da hun kunne tenke seg en tur, kjørte vi sammen til Grøtåsen. Gikk turen over Grøtåshaugen, Storhaugen og Veslehaugene. Gode råk, men noe bløtt. Skjelbreidsråket som jeg var inne på et par km, og som gikk fra Dahlsmoen til Skjelbreida holder på å Gro igjen. Dette var for et par mannsalder siden veldig mye brukt, da Rudsbygdingene som setrer på Skjelbreida brukte dette til buskapen sin. Så - her har mine forfedre gått fram og tilbake i generasjoner.

Map    

Ryggberga ved Tretten

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

Etter turen til Vardekampen ble det en tredje tur i dag. Kjørte Kananvegen nesten til Klevenberg, og gikk på litt variert råk til Ryggberga.

Map    

Vardekampen ved Tretten

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Etter turen på Skjenafjellet og Killiknappen, kjørte jeg til Tretten, og videre Sør-Trettenveien til Spjutvollen, eller Vardekampen parkeringsplass. Gikk på godt råk til Vardekampen. Fin utsikt herfra i alle retninger, og toppbok. Lett jogg ned igjen. Dette er min første nye pf100 topp i 2019. Håper på flere etterhvert, men er ikke helt enkelt å kombinere med fjøsstell, da det begynner å bli langt å kjøre.

Map    

Topptrim Killiknappen

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.4km

Det ble sen turstart i dag, da vi hadde dugnad på gårdsveien. I finværet kjørte jeg for å gå på Killiknappen som er med på årets topptrim. Parkerte ved Goddalen og gikk veien til Goddalssetra, og bratt på godt råk inn på snaufjellet. Var oppom toppen nord for Skjenafjellet før jeg gikk opp på Skjenafjellet. Fulgte råket tilbake til der råket går ned til Roåker, og gikk derfra i terrenget over Storfjellet, før jeg igjen kom inn på råk nedenunder Roåkerknappen nord.Over sistnevnte og opp på Roåkerknappen og videre til Killiknappen. Derfra over Killiknappen nord og Goddalsrundhaugen og lett jogg tilbake til utgangspunktet. Nydelig vær, varm sol og vindstille.

Map    

Kvesåsen og Balbergkampen

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
9.4km

Etter ljåslått og kaffeslabberas hos Sigrid, ble det tid til en treningstur. Kjørte opp i Balbergskaret, og slapp av Sigrid der, mens jeg kjørteog parkerte ved bommen litt innenfor. Gikk på veier og godt råk til Kvesåsen, som jeg opprettet som Peakbook-topp. Litt innenfor selve toppunktet ble det ei hogstflate med god utsikt nordover, og det virket som råket stoppet her.gikk samme vei tilbake, men tok av litt innenfor bommen, hvor det var stiletter 10 på topp. Gikk forbi det lille tjernet ved Torvmyra, og tok avstikkeren oppom Torvmyra punkt 543. . Nede igjen på råket, var det flott råk videre opp på Balbergkampen. Lett jogg ned igjen til Balbergskaret og videre til bilen ved bommen. På vei ned igjen plukket jeg opp Sigrid i Balbergskaret og kjørte henne hjem, før jeg fortsatte >>>

Map    

Topptrim Hærfjellet og returnering av bok på Prestkjerringa

Date:
12.06.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
19.0km

Da jeg var på Prestkjerringa med bok for Lillehammer 10 på topp den 1/5, tok jeg med boka som lå der fra før, da jeg tenkte det var nok med ei bok.dette skulle jeg nok ikke gjort, og har fått kritikk i ettertid. I gråværet i dag ble det tid til en tur for å legge den tilbake, kombinert med Topptrimtur, da Hærfjellet er med på årets topptrim. Ble to turer nesten til Astridbekken, da jeg kom på at jeg hadde glemt å tømme bilen for jordsekker som Margrethe skulle bruke i drivhuset omtrent ved Djupådalsveien. Men - kom meg da omsider på tur. Gikk råket over skistadion og rett opp på Hærfjellet. På ei myr like etter Astridbekken så jeg to traner som holdt et svare leven, dessuten fulgte gjøkens ko-ko meg på det meste av turen. En elg, ei rype og en ravn kom jeg også på nært >>>

Map