Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tsjekkias høyeste topp, Snezka

Date:
31.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.9km

Onsdag hadde Kristine, Hans Thorvald, Johannes og jeg bestemt oss for å ta en tur til Tsjekkias høyeste fjell, Snezka, som ligger på grensen til Polen. Vi spiste frokost på Residence Bologna da serveringen åpnet halv 8, og gikk deretter i et kvarter til Europcar hvor vi leide bil for turen. Johannes var dyktig sjåfør, og takket være, og på tross av GPS, som først ledet oss inn på en stengt veg pga anleggsarbeid, kom vi litt senere enn antatt til utgangspunktet i turiststedet Pec pod Snezkou. Uten GPS hadde vi nok hatt problemer både ut av Praha, og for å finne fram. I Pec pod Snezkou hadde vi tenkt å ta bilen innover mot gondolbana, men her var det fullt og stengt, men vi fant en grei parkeringsplass ikke altfor langt unna. Gikk først litt på asfalt i byen, men fant fort det >>>

Map    

Praha

Date:
29.07.2019
Distance:
11.6km

Map    

Kveldstur i Praha

Date:
28.07.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
4.0km

Kveldstur etter ankomst Praha. Startet Peakbookappen da vi spiste middag på fortausrestaurant ved rådhuset, har justert lengde på turen, fra rådhuset var turen på 2.2 km. Veldig fin by. Flott kveldslys. Varmt.

Map    

Morgentur

Date:
28.07.2019
Characteristic:
Other trip
Distance:
4.6km

Morgentur i Sloup. Etter den meget koselige bryllupsfesten til Guro og Ondra på Stara Skola hotell våknet jeg som sedvanlig tidlig, slik at det ble en tur før frokost. Fant et lite toppunkt, Helisova Skala 613 moh, som jeg registrerte på Peakbook. Nede igjen ved hotellet sto den meget imponerende kirken åpen, og en vennlig vakt lot meg gå inn for å ta en titt på det vakre interiøret. Etter en meget hyggelig frokost, var det en guidet tur i grottene like ved. Grotta vi ble guidet i var fantastisk, men dessverre pratet guiden bare tsjekkisk. Etter grotteturen dro vi videre med taxi til Praha.

Map    

Morgentur ved Slavkov

Date:
27.07.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
7.9km

Morgentrening ved Slavkov. Gikk/jogget opp til et toppunkt jeg registrerte langs en grusvei med åker på begge sider av veien. Så mengder av jordrotte som hadde gravd hull og ganger overalt i åkeren. Så også et rådyr. Etter frokost var det bryllupsseremoni hvor Guro og Ondra ble gift på tsjekkisk, med oversettelse til norsk. Det ble derpå bryllupslunsj i Slavkov, før ferden gikk til bryllupsfest i Sloup.

Map    

Morgentur ved Slavkov, Tsjekkia

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Workout
Distance:
5.3km

Liten morgentreningstur fra hotellet like ved golfbana i Slavkov. Møtte Johannes som også var ute på morgentrening, prøvde å henge meg på, men han løp for fort. Artig å være ute i fremmede omgivelser. Mye stor fisk i de to småvannene på golfbana.Etter frokost var vi på omvisning i det gamle ærverdige slottet i Slavkov.

Map    

Tur hjemmefra, kvigeleiting

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.6km

Resultatløs kvigeleitingstur. På ei myr ved råket til Klininggrautsteinen, en gren av Stormyra, vokste det tusenvis av orkideen Brudespore. Et utrolig lott skue, på en annen del av Stormyra vokste det utrolig mye nærmest helt hvit flekkmarihand.

Map    

Topptrim Vågskardsfjellet og Skjelbreidskampen

Date:
17.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.5km

Sigrid hadde tenkt seg på Vågskardsfjellet, og jeg ble med. Gikk først på Midtre Vågskardsfjellet, og deretter på Vågskardsfjellet, hvor jeg kvitterte topptrimkortet og skrev i toppboka. Deretter i terrenget ned til sørenden av Nuptjønnet. Veldig flott flora her, men utrolig mye mygg og klegg, spesielt ved Nuptjønnet og over Nuptjønnhaugen var det helt besatt, også i lia opp mot Skjelbreidskampen var det mye stikkende insekter, og jeg bevæpnet meg med en bjørkekvist, for å kunne få vekk insektene på ryggen. Litt etter Nuptjønnhaugen kom jeg inn på råket fra Reinsjøen. Oppe på Skjelbreidskampen, satt det et par med myggnetting foran ansiktet. På Skjelbreidskampen var det fram med topptrimkortet og signering av toppbok for andre gang idag. Herfra gikk jeg i terrenget rettsvern >>>

Map    

Prestkjerringa

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.1km

Etter å ha sett etter kviger på Storsetra uten resultat, reiste jeg til Nysetra, for å gå på Prestkjerringa. Truende skyer, og en del torden, men ikke en dråpe regn på turen. Etter å ha vært på Prestkjerringa gikk jeg over til Flugstadfjellet for å ta den nye varden i øyesyn. Derfra ned på Skjelbreidsråket. Avsluttet med Condrupråket og en tur bortom Ginahytta.

Map     1 comment

Topptrim Jentfjellet, med Megrundskamper og Leppkamper

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.6km

Kjørte med Sigrid til Nordgardsetra. Sigrid manglet Leppkampen, og gikk mot Stylsskaret, mens jeg tok råket mot Gravslettkampen. Opprettet denne som peakbokktopp. Flott Allmenningsrøys/varde her. I det hele var det mange fine allmenningsrøyser på dagens tur.Rotet bort råket, og måtte gå en del i tungt kratt videre, men kom inn på råket igjen i godtid før nedre Megrundstjønnet. Opprettet en liten topp ved tjønnet, Megrundstjønnhøgda. Rundet tjønnet og gikk opp på et lite toppunkt jeg har kalt Megrundskampen nordøst, dette er grensepunkt mellom Gausdal og Sør Fron. Videre bratt opp på nordre Megrundskampen. Videre opprettet jeg Midtre amegrundskampen som nytt toppunkt, før jeg gikk opp på dagens høyeste, Megrundskampen. Herfra ned til den flotte sandstranda på Øvre Megrundstjønnet, >>>

Map