Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur på Follebukjølen

Date:
31.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.8km

Skitur på Follebukjølen sammen med Kristine og Hans Thorvald. Parkerte på Tyrom og gikk til Tempelberget og Håkons hall. Underveis hit hadde vi en hyggelig stopp og prat med Terje Noreng og Stein Jørstad. Opprettet Tempelberget som peakbookelement, her var veldig fin utsikt nordover Gudbrandsdalen. Da vi skrev i boka på Håkons hall kom Pål Aril Olsen som drev med intervalltrening, og vi gikk deretter sammen med ham til parkeringsplassen ved Neversjøen, hvor han hadde parkert. Avsluttet turen med rask utforkjøring ned igjen til Tyrom. Var spådd mye vind i fjellet, men på Follebukjølen merket vi ikke mye til den. Rundt 0 grader, Rode multigrad fungerte utmerket.

Map    

Spasertur hjemmefra

Date:
30.12.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.7km

Map    

Omvendt Jutulrenn på 5.juledag

Date:
29.12.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
27.0km

Jeg, Hans Thorvald og Kristine kjørte til den nye parkeringsplassen 500 meter fra bua til Harald ved Rausjøen. Det var bestemt omvendt jutulrenn,det vil si at vi gikk traseen omvendt av hva vi gjørpå Jutulrennet. Varmet opp med en 5 kilometers tur bort i løypenettet. Resultatene : 1. Ole Amund Øvstehage 1.07.01. 2. Hans Thorvald Nygaard 1.17.19. 3. Egil Paulsrud 1.19.12 4. Inge Øvstehage 1.20.34 5. Per Ole Nygaard 1.27.29 6. Kjell Magne Tangen 1.28.26. Veldig godt skiføre, lett regn. Måtte ploge en del, og festet på skiene ble helt borte. Kjell Magne som gikk med felleski hadde derimot godt feste hele løpet, mens jeg hadde litt bedre glid enn ham. Særlig var det tungt uten feste opp igjen fra Geitrobekksletta. Intervallstart med Christel som proff tidtaker. Gikk uten mobilen konkurransen, >>>

Map    

Follebukjølen 4.juledag

Date:
28.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.9km

Gråværstur med Kristine og Hans Thorvald.. Nykjørte løyper på Follebukjølen, og vi kjørte til Tyrom og parkerte der. Vel oppe bakkene fra Tyrom tok vi løypa mot Stålan. Oppe på Reitbakkhøgda, tok jeg avstikkeren mot toppunktet, hvor faktisk en hadde gått før meg for noen dager siden. Tilbake på løypa var det utforkjøring ned til Stålan, hvor jeg skrev meg inn i gjesteboka. Gikk deretter i møte med Turfølget, og traff dem på tur opp fra Ingridskogen, etter at de hadde gått en runde ved Svingvoll. Tilbake gikk vi Kjølen Hematt-løypa til Tyrom.

Map    

Prestkampen i tett tåke 3.juledag

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
27.6km

Skitur med Kristine og Hans Thorvald. Kjørte til Skei, og parkerte i fjellandsbyen. Gikk først i gråvær, men ikke tåke, Sjøseterrunden. Da vi begynte på den bratte Prestkampløypa tetnet det til, og resten av turen gikk i tett tåke. Tok avstikkeren opp mot Prestkampen, kom opp på Nordre Prestkampen, og videre opp på Prestkampen hvor det var så tett tåke at vi nesten ikke så varden. Irriterende da yr.no hadde spådd strålende vær. Fra Prestkampen akte vi ned til Skardbua, og deretter korteste vei tilbake til bilen i fjellandsbyen.

Map    

2.juledagstur med Johannes

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
26.0km

Skitur sammen med Johannes. Parkerte på Astridbekken. Gikk på Hærfjellet, og Kroktjernrunden til Værskei. Deretter Hytterunden på nordsiden av Værskei, og tilbake til Nysetra, og Nyseterveien tilbake til Astridbekken. Litt grått til å begynne med, og etterhvert ble det riktig fint vær.

Map    

Skitur 1.juledag

Date:
25.12.2019
Distance:
40.7km

Da det ikke var kjørt skiløyper i nærmiljøet, ble det skitur fra Skei idag. Målet var ifølge Hans Thorvald en firemilstur. Parkerte i fjellandsbyen, og gikk først Sjøseterrunden. Hadde tenkt oss over Prestkampen og Slagsfjellet, men sterk vind, skavler og gjenblåste løyper gjorde at vi forandret planen. Fortsatte Skeikampen rundt. Nede på PeerGyntveien tok vi innover denne til Fykseseterløypekrysset. Gikk så om Fyksesetra til Kyrakampløypekrysset, tok så over Kyrakampen, hvor vi brøytet oss oppom. På Austli tok vi så opp igjen til PeerGyntveien og deretter ned igjen til fjellandsbyen. Startet turen i tåke, men etterhvert ble det riktig så fint, og lengden ble såvidt over fire mil, på delvis veldig trått føre. Vel hjemme var Lillema klar med sitt overdådige 1.juledagsmåltid. >>>

Map    

Skitur på julekveldsdagen

Date:
24.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.7km

I år ble det skitur på dagen julekvelden. Hans Thorvald og jeg kjørte og parkerte på Astridbekken. Etter omlag 700 meter opp bakken mot Staumseterkrysset oppdaget jeg at vi hadde glemt Ginnahyttenøkkelen i bilen, men Hansi gikk tilbake og hentet den. Jeg gikk videre og litt fram og tilbake ved Staumsetra, slik at vi kom sammen opp på Hærfjellet.Tett tåke og snø. Nede igjen på løypa taff vi Ole Amund og hadde en hyggelig prat med ham. Framme på Nysetra brøytet vi oss bortom Ginahytta, og Hansi måket fram inngangen slik at vi kom oss inn. Gikk deretter om Kroktjernet opp til Værskei og hytteløypa ned igjen til Astridbekken. Fint å få en skitur på julekveldsdagen!

Map    

Skitur lillejulaften

Date:
23.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.5km

Skitur med Hans Thorvald fra Astridbekken. Gikk om Hærfjellet, til Nysetra, og Kroktjernet til Værskei, deretter runden på nordsiden av Værskei, før vi avsluttet om Staumseterkrysset, og ned igjen til Astridbekken.

Map    

Skifj

Date:
22.12.2019
Distance:
23.7km

Map