Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur i Hemsedal

Date:
25.08.2019
Distance:
15.1km

Ca 1t og 10 min brukte Hans Thorvald og jeg hjemmefra og til parkeringsplassen på Hornslie. Været var overskyet da vi begynte å gå, men det bedret seg ut over dagen. Vi gikk for det meste i terrenget, og i enkelte partier var det tungt. Gikk stort sett fint. Jeg var veldig sliten mot slutten av turen, så var glad for at den var over. Var en veldig flott tur i vakre omgivelser. God blåbær var det også.

Map    

Gravolskampen og Sandhaugen

Date:
24.08.2019
Duration:
4:43h
Distance:
13.4km

To fine turer med Hans Thorvald. Den første gikk til Gravolskampen, mens den andre gikk på Sandhaugen. Vi plukket en del multe på turene. Fant til sammen 1,8 kg. Bilder fra Gravolskampen: Bilder fra Sandhaugen: Tur til Gravolskampen: 2t 37 min - 7,1 km - 232 høydemeter Tur til Sandhaugen: 2t 7 min - 6,3 km - 265 høydemeter Gravolskampen:

Map    

Løkjeshøvda og Heggeberget

Date:
23.08.2019
Duration:
2:16h
Distance:
5.5km

To turer med Hans Thorvald etter jobb. På Løkjeshøvda plukket vi bringebær på vei oppover. Vi hadde med bærplukkere, men lite blåbær å se. På turen til Heggeberget var det mye blåbær, men vi hadde lagt igjen bærplukkerne i bilen. Vi fant derimot ca 2,4 kg med piggsopp. Vi brukte piggsoppen i middagen og den smakte veldig godt. Første gang jeg spiser dette. Ellers var det satt inn en stideler på denne turen. Denne var plassert feil, noe som gjorde at vi fulgte stien for lenge på vei oppover. Fant riktig sti på vei ned. Jeg mener at det er veldig unødvendig å legge inn så mange stidelere og ruter på turene som det blant annet ligger i Valdres. På dagens første tur var stien tegnet inn, og null problem å ta seg frem uten inntegnet rute. Inntegnet rute hører bare hjemme >>>

Map    

Gråskarvet og en ny kommunetopp

Date:
21.08.2019
Distance:
17.7km

Tur etter jobb med Hans Thorvald. Flott vær og en bra tur. Litt lang, så kunne godt hatt med litt mer mat. Men veldig fornøyd med både ny kommunetopp og en ny topp på 1000-lista.

Map    

Hugakøllen

Date:
19.08.2019
Distance:
3.6km

Tur med Hans Thorvald etter jobb. Kort og grei tur på godt merket sti. Flott utsikt fra toppen. Stoppet for å plukke multe på vei hjem. Fant lite. Hadde nok vært noen der før oss.

Map    

Mugnetinden og Raudhorn

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:10h
Distance:
14.3km

Mugnetinden - 3t 14 min - 10,6 km - 727 høydemeter En veldig flott tur langs bekker og vann. God merking, fin sti og steinur mot toppen. Mye folk ute på tur. Vekslende vær, men stort sett opphold. På toppen hadde vi regn og noe tåke. Litt sur vind. Raudhorn - 1t 57 min - 3,7 km - 185 høydemeter Det ble en tur til. På denne turen gikk vi noe på sti og noe i terreng. Brukte noe tid på turen på grunn av blåbærplukking. Ble en bra fangst.

Map    

Stølhaugen

Date:
17.08.2019
Distance:
4.0km

Dårlig vær, så ble en liten bærtur med Stølhaugen som toppturmål. Vi fulgte en sti i starten, men den ble etter hvert litt vanskelig å følge så vi gikk i terrenget. Var en del småstier rundt omkring som vi fulgte underveis på turen. Vi hadde med oss bærplukkere, men svært lite bær så det ble nesten ingen fangst. Artigere var det at Hans Thorvald kom over kantareller. De var ikke så store enda, men vi fikk en ok fangst. Det var også mye annen sopp å se, men vi plukket ikke noe annet enn kantareller siden vi ikke har noe kunnskap på området. Kantarellene spiste vi til middag, og de smakte meget godt.

Map    

Gilafjellet

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.1km

Tur i flotte omgivelser med Hans Thorvald. God sti å gå på til rundt 1500 moh. Derfra kunne vi bare gå i steinura til toppen. Veldig fin utsikt fra toppunktet.

Map    

Makalausfjellene

Date:
15.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

I dag var vi på matematikkurs på Valdres videregående skole. Ganske fint vær i dag også, så etter kurset tok vi en fjelltur. Første toppen vi besøkte var den fineste. Sti hele veien til Makalausfjellet. Vi plukket litt multe på vei ned. I stedet for å gå tilbake til bilen gikk vi stien mot Vest fra Makalausfjellet. Da vi skulle ta av stien til venstre og opp til selve toppen fant vi ingen sti å følge. Vi kom inn på stien etter hvert, og vi fulgte denne til toppen. Litt utsikt fra selve toppen, men det var mye vegetasjon rundt.

Map    

Grønsennknippa

Date:
14.08.2019
Distance:
8.8km

I dag var det fint vær, så derfor ønsket vi å ta en fjelltur etter jobb. Dette ble en veldig flott tur som jeg gjerne kan gjenta. Det var veldig god sti å følge fra start til topps. På vei ned registrerte vi to nye topper. Vi fant også stor og fin multe. Det ble rundt 800 gram vi plukket i dag.

Map