Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reinehamaren og Stuvelihøgde

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:47h
Distance:
14.5km

Reinehamaren - 2 t 1 min - 7,3 km - 244 høydemeter Flott tur til Reinehamaren. Været bedret seg etterhvert og vi så antydninger til sol i skylaget. Vi gikk litt feil tidlig på turen. Gikk litt i terrenget og kom innpå den riktige stien. Opp på Reinehamaren sør og sørvest måtte vi gå i terrenget. Veldig flott tur i vakre omgivelser. Turen til Reinehamaren, GPS-sporet har tullet litt. Stuvelihøgde - 1 t og 47 min - 7,2 km - 219 høydemeter Vi fikk ikke kjørt bilen så langt som vi ønsket på grunn av dårlig vei. Fikk gått på vei/sti på starten og slutten av turen. Ellers på turen var det tungt å gå. Vi gikk i en del myrterreng. Stien som var tegnet inn eksisterte et stykke, men forsvant plutselig. Litt skuffende, men kom oss opp til toppen. Lite utsikt å skryte av. Gikk en litt >>>

Map    

Fire topper i Øystre Slidre

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:01h
Distance:
7.1km

Dårlig vær med regn/snø og en del vind. Valgte likevel å dra på tur. I dag var målet topper i Øystre Slidre. Turen til Luskaråsen var veldig kort. Litt utsikt fra toppen. Litt lenger tur opp til Synhaugen. Vi fulgte en god sti, og det var også flere folk på tur i dag. Turen til Myrebærhammaren ble dagens lengste. Vi fulgte sti litt av turen, men gikk for det meste i terrenget. Blåste surt fra toppen. På dagens siste tur til Fullsennknatten gikk vi mye i terrenget oppover. Kom etterhvert inn på en sti. Denne fulgte vi til topps. På vei ned fulgte vi stien helt til Purkeskinnfeten. Fine turer med varierende lengde. Var noe snø på dagens turer. _ Luskaråsen Synhaugen Myrebærhammaren Fullsennknatten Tid3 min12 min1t 8 min38 minLengde0,1 km0,6 km4,2 km2,2 kmHøydemeter532128129 Turen til >>>

Map    

Reinshovd og Lomisåsen

Date:
14.10.2019
Distance:
5.8km

Tur etter jobb. Slapp av Hans Thorvald ved Oppslidre fordi han skulle jogge. Jeg kjørte videre for å gå på tur. Første og siste del av turen gikk på vei. Ellers i litt varierende terreng. Jeg kunne både følge tråkk, men gikk også i tett skog. Hodelykta måtte brukes på vei ned fra Lomisåsen. Ingen utsikt fra noen av toppene. Møtte på Hans Thorvald da jeg kjørte nedover igjen. Han satt på med meg hjem.

Map    

Kjølafjellet og Gravfjellet

Date:
13.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å gå på noen topper i dag også. Vi kjørte inn bommen ved Robøle, og hadde tenkt å kjøre i retning Luskaråsen, men der var det en ny bomvei. Derfor bestemte vi oss for å snu for å kjøre i retning Robølstølen. Vi diskuterte litt frem og tilbake om vi skulle ta Kjølafjellet og Gravfjellet eller Skaget. Jeg har ikke vært i toppslag i helga, så av den grunn + fare for mye snø på Skaget, falt valget på Kjølafjellet og Gravfjellet. Det skulle vise seg å bli en veldig flott tur. Mer lettgått en gårsdagen. Vi hadde spor å gå i mye av veien. Ble noen nyregistreringer underveis. Bruktbart vær og flott utsikt på turen.

Map    

Kongsliknuppen og Heimre Fagerdalshøe

Date:
12.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur med Hans Thorvald. Vi gikk i veien på fin sti oppover, før vi tok av og gikk på Kongsliknuppen. Det var noe snø i terrenget, så det ble enkelte glatte partier. Det var mest utfordrende nedover. Flott utsikt fra toppen av Kongsliknuppen. Derfra gikk vi oppom og registrerte Sør for Heimre Fagerdalshøe, før vi gikk videre til Heimre Fagerdalshøe. Da vi kom opp på denne toppen var det begynt å bli dårligere sikt og tåke. Det lettet litt på tilbaketuren, men vi valgte likevel ikke å gå oppom Synshorn på grunn av været. Etter turen kjørte vi videre i retning Valdresflya, men været var såpass dårlig at vi valgte å snu. Ble en fin tur, men var litt tungt å gå på grunn av snøen.

Map    

Kvålshovd

Date:
11.10.2019
Distance:
3.5km

Tur etter jobb med Hans Thorvald.

Map    

Kvithovd

Date:
07.10.2019
Distance:
5.7km

Jeg manglet noen poeng for å få turmålskrus i Vestre Slidre. Ble derfor en tur på Kvithovd for å sanke de siste poengene. Veldig koselig at Hans Thorvald ville bli med, til tross for at han hadde alle poengene i boks allerede.

Map    

Mykkeltveitveten

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Hans Thorvald hadde sett ut en tur vi kunne ta på vei hjem fra Bergen. Det ble en veldig fin tur. Vi fulgte sti et lite stykke, men gikk for det meste i terrenget. Flott utsikt på toppen. På vei ned var det enkelte bratte partier. Jeg måtte gå turen med briller på grunn av et irritert øye.

Map    

Botlenipa, Liatårnet og Førdesveten

Date:
05.10.2019
Duration:
2:28h
Distance:
10.3km

Når vi reiste fra Follese var planen en tur på Lyderhorn. Vi svingte av feil i en rundkjøring og havnet i stedet i retning Sotra. Da valgte vi i stedet å ta noen turer i dette området. Første tur ble på Botlenipa. En veldig kort tur med flott utsikt. Tur nummer to ble kommunetoppen i Fjell. Var mange mennesker å se på denne turen. Fin sti helt til topps. Også på denne toppen var utsikten flott. Siste tur ble kommunetoppen i Sund. Artig gitar rett ovenfor Stranda skole. Denne turen ble lengre enn forventet. Var en del opp og ned i terrenget. Likevel ble turen bra, og det var en artig sikteskive på toppen. Vi gikk også oppom minnesmerket fra en flyulykke i forsvaret i 1948. _ Botlenipa Liatårnet Førdesveten Tid15 min51 min1t 23 minLengde0,5 km5 km4,8 kmHøydemeter61273260 Turen til Liatårnet:

Map    

Gullfjelltoppen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Tur med Hans Thorvald på vei til Bergen. Været var flott, men en del vind oppe i høyden. Vi gikk på sti hele turen. Det var en del myrterreng før vardingen begynte. Veldig mange store og flotte varder på vei oppover. Utsikten var flott. I ettertid fikk jeg vite at dette var kommunetoppen i Bergen.

Map