Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storsætra

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hillwalk

Hans Thorvald og jeg dro opp til Storsætra fredag kveld. Vi fyrte opp i ovnen før vi gikk oss en tur. Da kom inn igjen var det blitt litt varmere så vi lagde oss middag og fyrte opp i peisen. Ble en koselig kveld med spill og fluesurr. Lørdag morgen våknet vi opp til strålende vær. Vi spiste en god frokost, og støvsugde vekk hundrevis av fluer før vi gjorde oss klar for tur. Vi hadde tenkt å gå til Prestkjerringa, men det var en del snø på stien og tungt å gå, så vi snudde på Gammelhans. På vei tilbake var vi heldige og så ei elgku med en kalv på slep. Vi var slitne etter flere timer på tur, så middagen smakte godt. Søndag kjørte vi til bommen på Nysætervegen. Derfra gikk vi til Hærfjellet og nøt de flotte himmelfargene. Det var en del folk på tur denne søndagen.

Map     1 comment

Nord-Odal og Stanges høyeste topper

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
8.2km

Tur med Hans Thorvald. Parkerte ved Gjelbekksetra, og fulgte stien oppover mot Årkjølen. Var en fin sti å gå, og god merking. Bløtt enkelte steder men fint å gå med fjellsko. På Årkjølen var det et fint utsiktstårn med ei lita hytte nederst. Var sti og merking også til Stanges toppunkt, men litt tyngre sti den siste biten. Også dette toppunktet var ganske stilig spesielt på grunn av flagget. På tilbaketuren gikk vi bortom Skatollsteinen, men klatret ikke opp på steinen fordi det var veldig glatt på grunn av snøen. Alt i alt var det en veldig fin tur.

Map    

Nystølvarden - Høyeste fjellet i Gol

Date:
15.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.4km

Etter en svært god frokost på Bardøla Høyfjellshotell, etterfulgt av en skikkelig bordtennismatch (som jeg vant), dro Hans Thorvald og jeg til Golsfjellet. Vi tok av fra hovedvegen like før fylkesgrensa og kjørte inn mot Brenn og parkerte på parkeringsplassen i krysset nedenfor Vardhovd. Vi hadde planer om å gå en lengre tur denne dagen, men på grunn av sur vind og tåke valgte vi å kun gå tur/retur Nystølvarden. Det var en meget god sti hele veien. Til tross for det dårlige været møtte vi mange folk. Vi fikk også besøkt ei veldig fin lysthusliknende hytte på vei til Nystølvarden. Den var åpen for alle og lå veldig fint til ved Dugurdstjernet. Etter turen dro vi hjem til Hamar igjen.

Map    

Vøringsfossen og Ishaugene

Date:
14.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.2km

I 10-tiden satte Hans Thorvald og jeg kursen østover igjen etter et hyggelig opphold på Askøy. Vi dro til Eidfjord og parkerte på sørsiden av Vøringsfossen. Var litt sur vind, så vi var spente på hvordan turen kom til å bli temperaturmessig. Kom inn på en flott sti allerede fra start. Var fin utsikt over Vøringsfossen. Vi fulgte stien til sørvest for toppunktet på Vetle Ishaugen, og gikk derfra utenom stien til toppen. På vei ned var jeg litt usikker på om jeg orket en ekstra topp denne turen, men etter å ha fått en liten matbit i ly for vinden, kviknet jeg til. Turen opp til Store Ishaug gikk lettere enn forventet, og jeg er veldig glad for at det ble en topp til denne turen. På vei ned gikk vi utenom stien et langt stykke. Det var noe kratt, men overraskende fint å >>>

Map    

Brikafjellet

Date:
13.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Tur med Hans Thorvald og Mia. Starten på turen gikk fint. Mia gikk mesteparten av veien opp til Brikafjellet. Planen videre var å gå til Kolbeinsvarden, men Mia snublet i vannet på veien og ble gjennomvåt. Da var heldigvis onkel Thorvald med og bar Mia hele veien tilbake til bilen.

Map    

Bergen

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hike

Etter noen timer i akvariet med Hans Thorvald, Mari, Mia og Jakob møtte vi Lars for å spise middag. Deretter tok Hans Thorvald og jeg Fløybanen og gikk opp til Fløyvarden og til Fløyfjellet. Fin utsikt over byen. Turen ble avsluttet til fots ned igjen til byen.

Map    

Brendeklubben

Date:
11.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Flott høsttur med Hans Thorvald og Mia. Jakob og Mari fulgte oss litt på veien. På toppen var det nydelig utsikt i solskinnet.

Map    

Skørsnøse

Date:
09.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

Hans Thorvald og jeg dro fra Nygaard kl. 9. Parkerte ved Grihamarstølen på Filefjell og tok fatt på en fjelltur. Det var en fin og godt merket sti vi gikk på. Når vi nærmet oss toppen forsvant stien i snøen. Litt kjølig mot toppen på grunn av vinden. Var dessverre litt skodde, men ellers fin utsikt fra Skørsnøse. Flott tur og deilig med en pause på Filefjell før biltur videre til Askøy.

Map    

Hamar

Date:
07.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
9.6km

Tur med Hans Thorvald Vi møtte på et lite ekorn på veien.

Map    

Ongsjøfjellet og Leppkampen

Date:
03.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.8km

Fjelltur med Hans Thorvald. Etter to nydelige dager i Vestfjellet hadde jeg ikke trodd vi skulle få nok en strålende fjelltur, tredje dagen på rad. Vi parkerte på parkeringsplassen like vest for Vetafjellet. Derfra fulgte vi stien mot Ongsjøfjellet. Etter en liten stund ble stien borte for oss, og vi endte med å gå i tungt kratt et stykke oppover. Da vi omsider kom inn på stien igjen ble det naturlig nok bedre å gå. Da vi kom opp på toppen var det nydelig å se i alle retninger. Strålende vær! Vi spiste lunsj og skrev oss inn i boka på Ongsjøfjellet. Etterpå fulgte vi stien til Nordre Ongsjøfjellet, forbi Leppskaret, Søre Leppkampen, opp Bratteskaret og til Leppkampen. Artig toppunkt, og flott utsikt også her. Vi tok samme sti tilbake, men tok stien til høyre mot Ongsjølia >>>

Map