Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Miklevollkollen og Storkollen

Date:
30.09.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:38h
Distance:
9.1km

I dag var det skiftende vær, så Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å dra i retning Grov og bestige Miklevollkollen. Det var grei sti når vi klarte å følge den, men den var noe dårlig merket + at den kunne vært litt bedre vedlikeholdt. Når vi kom oppover møtte vi også i dag på snø. Det var god utsikt fra toppen, men været og tåken gjorde at vi ikke fikk sett alt vi kunne om det hadde vært klarvær. Denne turen tok 2 t og 8 min, var på 6,6 km og vi gikk 419 høydemeter. Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å ta nok en tur. Vi kjørte tilbake mot Evenskjer, men tok av til venstre før Sandstrand. Vi fulgte en bra merket sti oppover til Storkollen. Det var fin utsikt på toppen. Vi valgte å ta en annen sti ned. Den var litt vanskelig å følge og var ikke merket. Det gjorde >>>

Map    

Storhornet

Date:
29.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km

Etter et par ærend i Harstad dro vi for å bestige Storhornet. Det ble en fin tur. Vi gikk en del utenom sti oppover, mens vi på vei ned fulgte stien det meste av veien. På vei opp regnet det/snødde og det var noe tåke. Det var en del vind på toppen. På vei ned lysnet det og det ble riktig fint.

Map    

Raudurtinden

Date:
28.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.7km

En hektisk dag på jobb gjorde at Hans Thorvald og jeg kom oss senere enn planlagt ut på tur. I dag kjørte vi til Tjeldøya, hvor vi underveis i bilen bestemte oss for å gå på Raudurdtinden. Det var flott sti å gå på hele veien, og været gjorde det til en veldig flott tur. Utsikten var kjempe fin, så det ble en bra start på helga.

Map    

Samaåsen og Kjelhusåsen

Date:
27.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Etter jobb dro Hans Thorvald og jeg til Harstad. Der fikk vi gjennomført dagens to mål som var hårklipp og nye vintersko til Hans Thorvald. Vi fikk også tid til et par turer. Første topp ble Samaåsen. En kort tur med sti til toppen. Den andre turen ble noe lengre, men også her var det fin sti helt til topps. Det ble ganske tett snøvær når vi var på toppen av Kjelhusåsen.

Map    

Hornet (Kjølen)

Date:
24.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

Hans Thorvald og jeg tok en tur opp til Hornet etter jobb. Veldig kaldt ute i dag, og da vi skulle gå i veien begynte det å snø. Det ga seg relativt raskt, men det var kjølig i lufta. Stien vi fulgte oppover var godt merket men veldig våt. Jeg gikk med fjellsko, mens Hans Thorvald måtte gå med Hoka joggeskoene og ble våt nesten med det samme vi startet turen. Det var periodevis litt tåke på fjellene rundt, men det var stort sett flott utsikt mot Novafjellet og Dudalstinden.

Map    

Knuten

Date:
23.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

På vei til Silsand ble det en kort tur på Sigrid, Hans Thorvald, Sivert, Jorunn og meg. Det var forholdsvis greit vær i starten, men når vi skulle ned fra toppen begynte det å blåse og småregne. Det var en fin rundtur vi gikk, og utsikten var flott.

Map    

Gavlen

Date:
22.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.1km

Etter en del regn på morgenen, lysnet det til og ble bra vær til vi skulle på tur. Sivert, Eldar, Nikoline, Jorunn, Sigrid, Hans Thorvald, Tor Erling og jeg var turfølget som gikk opp til Gavelvatnet og videre opp til jakthytta. På veien opp ble det litt plukking av sopp. Ved hytta satt vi og koste oss ute med niste. Vi tente opp bål hvor det ble laget ostesmørbrød og grillet marshmellows. Etter en riktig hyggelig stund gikk Hans Thorvald, jeg og Tor Erling opp til Vasslibruna. Veldig flott utsikt fra toppen. Tilbake på hytta ble det innhøsting av poteter og gulrøtter.

Map    

Slottet

Date:
19.09.2018
Characteristic:
Hike

Jeg var med ungdomsskolen til Harstad, og etter endt jobbdag ble jeg igjen der for å handle litt. Ble en liten tur på veien til kjøpesenteret hvor Hans Thorvald hentet meg etter han var ferdig på jobb.

Map    

Liakollen

Date:
17.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

Hans Thorvald og jeg dro i retning av Tjeldøya etter jobb. Underveis fant jeg ut at jeg hadde satt igjen turskoene våre hjemme, så da dro vi mot Evenes og Liakollen i stedet. Denne turen gikk for det meste på vei, men vi gikk også litt på sti og i terrenget. Godt å komme seg ut etter å ha vært på jobb.

Map    

Veten og Snaufjellet

Date:
16.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.3km

I dag var det skyet vær og regn, men Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å ta en tur. Vi dro til Evenes og parkerte på Liland skole. Derfra fulgte vi vei/merket sti opp til toppen av Veten. Vi fulgte også stien et stykke videre før vi valgte å skrå i terrenget oppover mot Snaufjellet. Videre gikk vi til Rømmeråsen før vi fant igjen stien litt lengre nede. Det ble en liten snarvei i terrenget sørvest for Bjørnlikollen, ellers fulgte vi stien helt tilbake til bilen.

Map