Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jutulen

Date:
30.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:00h
Distance:
2.7km

Tidligere denne måneden trodde jeg at Hans Thorvald og jeg hadde fullført 100 pf lista i Nord-Aurdal. Men i løpet av den siste uka, hadde noen funnet ut at Jutulen hadde 100 m i pf, så da var vi ikke ferdige med lista likevel. Derfor tok vi i dag turen for å gå på Jutulen. En kort og grei tur i fint vær. Etterpå tok vi en kjapp tur på Tveitastølfjellet Sørøst. På denne toppen gikk vi på toppturski uten feller. Pr. i dag er Nord-Aurdal pf 100 lista komplett. Vi får se hvor lenge det holder seg.

Map    

Store og Vesle Skjellingshovde

Date:
22.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
34.5km

Til tross for noe slitne bein, bestemte Hans Thorvald og jeg oss for en ny tur. Også i dag ble det en del kjøring, men heldigvis ble skituren lengre enn bilturen. Litt lettere å gå på langrennsski enn toppturski, men klisterføre i oppkjørte løyper gjorde det tidvis tungt å gå. Klister hadde uansett ikke vært et alternativ for oss, siden planen var å gå i terrenget opp til Vesle Skjellingshovde. Det gikk i jevn fart opp til Store Skjellingshovde. Vi møtte to mennesker på vei dit, ellers var det folketomt. På Store Skjellingshovde var det et høyt tårn, med en koselig hytte på toppen. Vi gikk en tur oppom, før vi kjørte litt ned igjen og spiste niste på en benk i sola. Det ble et lite stykke til i oppkjørte løyper, før vi tok av og gikk i terrenget. Da ventet noen tunge >>>

Map    

Suletinden og Sulefjellet

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.5km

I dag var været helt strålende, så Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å ta turen vi hadde planlagt for 14 dager siden. Det ble en lang biltur, og vi fikk dessverre ikke kjørt så langt som vi ønsket. Veien var stengt av med bom, og til sammen forlenget det turen med nesten 5 km og 230 høydemeter. Det var greit å gå, men noen tunge brøytepartier. Opp til Suletinden følte jeg meg ikke så trygg, selv om vi ikke gikk på noen partier som var brattere enn 30 grader. Vi satte igjen skiene ca 40 høydemeter fra toppen, og gikk opp til topps. Det var fin utsikt, men en del vind. Grei nedkjøring mot Sulefjellet. Vel nede tok vi på igjen fellene og gikk opp til Sulefjellet. Jeg likte denne toppen bedre. Nedkjøringen fra dette fjellet var også finere. Kalde fingre og tær gjorde turen >>>

Map    

Stølsnøse og Galden

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.5km

Topptur i Vang med Hans Thorvald. Været var veldig flott, men det var noe vind. Stort sett var det fint å gå opp til Stølsnøse. Toppvarden på Stølsnøse var godt synlig fra avstand, og utsikten fra toppen var fin. Det ble ikke den helt store nedkjøringen, da snøen var hard. Vi valgte å ta av fellene før vi kjørte ned. Tok på fellene igjen i det terrenget begynte å stige oppover mot Galden. Mot Galden var det noe kuppert. Denne toppen hadde også flott utsikt. Kun et parti nedover fra toppen som det var god nedkjøring. Ellers var det hard snø også her. Ble en veldig flott tur til tross for at været ble mer skyet etter hvert. Mot slutten av turen ble det et veldig flott lys. En bra start på helga.

Map    

Klukkargardberget

Date:
19.03.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

Tur hjemmefra med Hans Thorvald.

Map    

Einangsteinen

Date:
18.03.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.6km

Etter en kjedelig arbeidsdag var det deilig å komme seg ut. Solskinn men sur vind.

Map    

Klukkargardberget

Date:
17.03.2020
Distance:
7.4km

Gåtur hjemmefra. På toppen av Klukkaegardsberget bygget vi en snømann. Solskinn men noe vind.

Map    

Topptur til Skjeltrene

Date:
07.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.2km

I dag var det spådd flott vær, så planen var egentlig en lengre tur. Da vi hadde startet kjøreturen, så vi at værutsiktene hadde endret seg noe, så vi valgte en kortere tur. Toppen vi valgte ut var Skjeltrene, en flott topp med fin utsikt. Tungt parti fra 1200 moh til 1300 moh. Fin kjøring ned igjen. Været holdt seg også bra. Kort oppsummert: en flott topptur.

Map     2 comments

Ny skitur på Vaset

Date:
06.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing

Før dagens skitur stoppet vi innom Intersport på Vaset for å høre om de kunne fikse skibindingen min som ikke fungerte i går. Der var det veldig god service, og jeg fikk reklamasjon på begge skibindingene mine, selv om skiene ikke var kjøpt der. Så da ble det en fin skitur med nye bindinger. Vi gikk mye av den samme ruta som i går, men det ble en ny bestigning, Skurvehovda. Gikk også i dag opp til Saukollen. Hans Thorvald hadde veldig lyst til å kjøre ned alpinbakken, siden kjøringen i går var veldig bra her. Det ble med en telemarkssving på Hans Thorvald, før han falt og brøt av bindingen på skia. Maks uflaks. Jeg kjørte ned igjen, og gikk alene for å hente bilen. Plukket opp Hans Thorvald langs bilvegen.

Map    

Skitur på Vaset

Date:
05.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing

Skitur etter jobb. Tull med den ene skibindingen min, så vi måtte snu og skifte til gamleskia. Bortsett fra starttrøbbel ble det en fin tur. Litt kaldt når sola forsvant. Vi kjørte ned alpinbakken på tilbaketuren, veldig bra å kjøre der!

Map