Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Stornubben

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
21.1km

I dag våknet jeg tidlig, og vekket Hans Thorvald kl. 6. Vi dro fra Slidre før 7, så vi var tidlig i gang med turen. Det var mindre snø enn antatt, så Hans Thorvald bar toppturskiene rundt 500 høydemeter. Vi satte igjen joggesko på ca 1390 moh, men selv om vi fikk tatt på oss skiene der, ble det likevel en del på og av med skiene underveis på turen. Været var flott og det samme var utsikten. Litt trå snø enkelte plasser. Finest nedkjøring fra Stornubben og ned til Veslnubben. Mye Mogop å se. Måtte stoppe appen før vi var nede i bilen pga lite batteri. Tid, distanse og høydemeter stemmer.

Map    

Munkhatthøgda og Høgda

Date:
23.05.2020
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
2:19h
Distance:
7.3km

Vi skulle reise til Gausdal, så vi stoppet og tok to turer. Første tur gikk på Munkhatthøgda. Dette var en kombinert truge/fottur. Hadde utsikt til Spåtind på turen, og litt utsikt på toppen. Andre tur gikk på Høgda. Her begynte vi med truger, men etter litt av å på med disse, valgte vi til slutt å gå resten av turen til fots. Ingen utsikt på toppen. Munkhatthøgda: 52 min - 2,8 km - 194 hm Høgda: 1t 28 min - 4,6 km - 160 hm

Map    

Kollhaugen, Dalavardin og Røyskatthovde

Date:
22.05.2020
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:49h
Distance:
12.8km

Hans Thorvald og jeg hadde avspasert i dag for å få ei langhelg. Det var ikke noe finvær, så vi bestemte oss for noen turer i Etnedal. I tillegg ble det en tredje tur, Røyskatthovde i Nordre Land. Vi brukte truger på alle turene, men på de to første gikk vi også en del til fots på bilveien. Ble tre fine turer, der Kollhaugen var toppen med flottest utsikt.

Map    

Storrustefjellet, Ørneflag og Sørbølfjellet

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
29.4km

Overskyet vær i Slidre, og værmeldinga viste det samme i området rundt. Det var nivå 3 på skredvarselet i Jotunheimen, så jeg var ikke så ivrig på å dra dit. Valget falt til slutt på Sør-Aurdals kommunetopp, Ørneflagg. En tur Hans Thorvald og jeg hadde sett på en stund. Vi valgte å ta turen fra Vassfaret. Det ble en del bæring av ski i starten av turen. I underkant av 5 km gikk vi på vei, før vi kunne gå av bilveien og gå på ski opp til Storrustefjellet. Før turen hadde vi planlagt å kun ta denne toppen og Ørneflag, men vi valgte å ta med Sørbølfjellet også. Det var en del kuppert terreng, og til Sørbølfjellet valgte vi å ha fellene på. På turen tilbake og opp til Ørneflag merket vi at skiene fungerte meget bra uten feller, så vi hadde nok spart litt tid og >>>

Map    

Svarteknippa, Slettningsegge og Sletterustvatnet SØ

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.1km

I dag var det spådd veldig flott vær. Hentet derfor Hans Thorvald på jobb, så dro vi rett til Filefjell/Tyin for å gå på tur. Vi brukte fjellskiene, noe som fungerte meget bra. Fantastiske omgivelser, og en veldig flott tur.

Map    

Ålfjell

Date:
17.05.2020
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.7km

I år gikk 17. mai turen til Ålfjell på truger. Vi fulgte skiløypa opp og ned. På vei hjem stoppet vi og registrerte/gikk på Skorta. Vi var også nedom Mo kyrkjeruin. Jeg var også der i høst med 8. klasse, men det ble første besøk for Hans Thorvald.

Map    

Tur i Fagernes

Date:
16.05.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
1.6km

Hans Thorvald hadde vondt i hodet, så vi tok en rolig dag. Vi dro til Leira og fikk ordnet madrass til bilen. På vei hjem stoppet vi ved Valdres Folkemuseum og gikk en liten tur.

Map    

Nye fjellski på Grønsennknippa

Date:
13.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

I dag var det første dag med ordentlig skole igjen. Etter jobb tok Hans Thorvald og jeg en tur på Grønsennknippa for å prøve de nye fjellskiene. Det ble en veldig flott tur.

Map    

Turer i Ringeriket

Date:
09.05.2020
Duration:
6:25h
Distance:
22.9km

I dag var det spådd ganske greit vær i Ringeriket. Vi valgte derfor å ta turen dit for da fikk vi også reist innom og hentet fjellskiene i Bagn. Dagens første tur ble også dagens fineste. Vi brukte felleskiene og gikk i nykjørte løyper til Høgfjell. Det var selvfølgelig noe sugeføre, noe som gjorde det litt ufordrende å kjøre nedover. Det var veldig flotte omgivelser i dette området, og toppen hadde god sikt 360 grader. Det var litt vind, men den var heldigvis ikke så kald. Dagens andre tur tok vi på truger. En veldig kurant trugetur. Det var litt utsikt fra toppunktet. Vi var litt usikre hvor vi skulle kjøre for å gå på flere turer. Valget falt på nordvestsida av Sperrillen, fordi Google maps fortalte oss at da kunne vi fortsette kjøreturen nordover for å komme til Nes. >>>

Map    

Geitskallin

Date:
07.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.0km

Gåtur med Hans Thorvald etter jobb og middag. God temperatur ute til tross for litt vind.

Map