Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gitvola og Nordhue

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
5:30h
Distance:
29.0km

Skitur fra Budor sammen med Hans Thorvald. Var litt dårlig føre i starten, men da vi tok av og gikk klassisksporene mot Målia var sporene bedre. Vi gikk en ny trasse mot Svaen, mens vi derfra gikk i kjente løyper til Målifjellet. Resten av turen gikk utenfor sporet, men det gikk veldig fint. Var en del høydemeter opp til Gitvola, men utsikten på toppen var verdt strevet. Nedover igjen var det bratt utenfor løypene, så vi valgte å bære skiene deler av veien. Så gikk vi videre opp til Nordhue langs Yksnsjøen der vi så et par traner i solskinnet. Det var ikke så mye spennende å beskue på toppen av Nordhue. Da vi skulle ned igjen valgte vi å ta av skiene et par ganger, siden terrenget var veldig bratt. Vi var usikker på hvor det var lettest å gå tilbake til Budor, og det viste >>>

Map     2 comments

Slagsfjellet, Prestkampen og Vestre Bånseterkampen

Date:
17.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
26.0km

Kjørte til Skei der vi gikk på ski i nydelig vær. Vi gikk rundt Nisjuvatnet opp Slagsfjellet og derfra ned til Skardbua. Været viste seg fra sin beste side, så på vei opp til Prestkampen satte vi oss i sola og spiste boller. Deretter gikk turen til toppen av Prestkampen og Vestre Bånseterkampen, før vi gikk ned til Skeikampenrundt-løypa og fulgte den tilbake til bilen.

Map    

Skeikampen og Fagerhøy

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing

Kjørte til Skei med Hans Thorvald og Per Ole. Hans Thorvald og jeg startet skituren med å følge skeikampen-rundt trasseen et stykke. Gikk opp etter Galtenheisen, og videre opp til varden på Skeikampen. Derfra gikk vi til Nordre Skeikampen, kjørte ned en bratt bakke og kom ned til skeikampen-rundt løypa. Så gikk vi opp løypa ved Prestkampen og ned til Skardbua. Derfra gikk vi Maridalen til Fagerhøy. Tilbake til Skei gikk vi PeerGynt-veien i gode spor. Jeg hadde lånt ski for anledningen, noe som var uvant og førte til noen fall i nedoverbakkene. Men med godt selskap og nydelig vær ville jeg ikke vært skituren foruten.

Map    

Sesongavslutning Hedmarksvidda

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing

Startet skituren i solskinn på Budor med Hans Thorvald. Vi møtte mye folk i løypa som også hadde vært fornuftige og valgt å tilbringe søndagen i sola på fjellet. Fra Budor Gjestegård gikk vi strake veien til Målifjellet. Derfra gikk vi om Gitvola, mot Brumundsætra og opp til Brumundkampen. På denne strekningen forsvant dessverre sola. På Brumundkampen fikk vi satt oss ned og spiste Sara Bernard mens vi så på den fine utsikten. Vi hadde gode ski på turen, men det var trått føre tilbake til Målia. Derfra og til Budor var forholdene noe bedre, noe som var godt for vi var begge slitne etter nesten 34 km. Dette var sesongens siste skitur på Hedmarksvidda. Var veldig morsomt at vi fikk gått til Brumundkampen i dag, siden dette var noe vi hadde snakket om tidligere i vinter.

Map    

Lørdagstur på Hedmarksvidda

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing

Skitur med Hans Thorvald med start på Gåsbu. I starten bar føret preg av at vi nå er på tampen av sesongen, men forholdene bedret seg etter hvert. Vi gikk om Bårdsætra og Svaen, hvor vi derfra fulgte løypa som endte i toppen på skitrekket på Budor. Vi kjørte nedover med langrennskiene og fikk god fart. Videre gikk turen til Målifjellet og Målia over Ruskåsen. På denne strekningen dukket sola opp, noe som førte til nydelig utsikt på Målifjellet. På tilbaketuren gikk vi i retning St. Olav. Der var deler av skiløypa ødelagt av tømmerbiler, men gikk fint å snirkle seg forbi på kantene. Totalt ble turen på 30 km. Sannsynligvis var dette siste skitur fra Gåsbu denne sesongen. Vært mange flotte turer fra Gåsbu denne vinteren, og jeg ser frem til flere.

Map    

Helgetur på Nysætra

Date:
01.04.2016
Characteristic:
Cross-country skiing

Helgetur sammen med Hans Thorvald på Ginahytta. Fredag gikk vi fra Astridbekken til Nysætra hvor vi fyrte opp i ovnen, og hengte det saftsølte sengetøyet til tørk. Mens varmen skulle spre seg i hytta, gikk vi en tur på Hærfjellet. Det var nydelig vær og turen er den fineste jeg har hatt på Hærfjellet hittil. På tilbaketuren gikk vi innom hytta for å legge i ovnen, før vi tok en lengre skitur om Grøtåsen og Skjellbreia. Vi var ikke tilbake i hytta før i nitida så det var deilig å komme inn i varmen og spise middag. Natt til lørdag var det kraftig vind og snøstorm. Det bedret seg heldigvis utover lørdag formiddag og når vi skulle ut på skitur det var begrenset med oppkjørte løyper. Vi fikk likevel en fin tur om Skjellbreia, Borosætra og Skjoa. Sola glimtet til innimellom, >>>

Map     1 comment