Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kommunetoppen i Gjøvik mf

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Bike trip - mixed

Tur med Hans Thorvald. Vi syklet rundt 4 km innover fra bommen og gikk resten av turen til fots. Fint terreng å gå i. Vi hadde også fint vær på turen. Denne turen tok 1t 26 min og var på 10,6 km. Vi hadde opprinnelig tenkt å ta med Toppen på Gjøviklista, men det var litt ubehagelig å skulle gå på en gårdsplass opp til toppunktet, så vi droppet det denne gangen. Vi dro rett videre til Høgberget. Fulgte veien helt til topps.

Map    

Finndalshaugen, Tverrlihøgda og Nordre Revåkampen

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hike

Ingen sti til toppen. Var relativt bratt/klyving den veien vi valgte opp. Ingen kremtopp! Vi fulgte stien et lite stykke før vi tok av og gikk det vi trodde var den letteste veien til Tverrlihøgda. Da vi nådde toppen så vi at vi kunne ha fulgt en sti hele veien til topps og spart både tid og krefter. Hans Thorvald og jeg bygget en liten varde på toppunktet før vi gikk videre mot Nordre Revåkampen. Vi fulgte stien til Tverrlibua, men derfra til Nordre Revåkampen gikk vi for det meste uten sti. På tilbaketuren gikk vi for det meste på sti. Vi var heldige med været på turen og fikk sett sola innimellom.

Map    

Svangkampen og Djupdalskampen

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

Siden været som var spådd var veldig usikkert i dag, dro Hans Thorvald, Per Ole og jeg for å gå tur på et sted der været så ut til å være best. Det gjorde vi lurt i, for de store regnbygene gikk rundt oss, mens vi kun fikk noen dråper regn. Det ble en fin tur. Best var det å gå fra parkeringa til Svangkampen siden vi der fikk gått på sti. Ellers var det en del kratt i mellom Svangkampen og Djupdalskampen. Det ble svært mange småtopper på turen, og det ble en del nye varder. Dagens fineste topp synes jeg var Djupdalskampen. Den var både flott å se på fra avstand, og toppen hadde en fin varde og bra utsikt.

Map    

Topper i Gjøvik og Vestre Toten

Date:
28.07.2017
Characteristic:
Hike

I dag var vi i et koselig 70-årslag i Gjøvik. Før vi fikk servert kaffe og kaker gikk Hans Thorvald, Per Ole, Anders, Laurits og Jan på Bergstoppen. Flott å få gått en tur i finværet. Utsikten var også veldig flott mot Mjøsa. Da vi nærmet oss toppen begynte jeg å kjenne meg igjen, denne toppen hadde jeg vært på en gang tidligere. Etter selskapet kjørte Hans Thorvald og jeg for å gå noen turer både i Gjøvik og Vestre Toten. Første stopp ble Askimhaugen med sti helt til topps. Deretter gikk vi på Skonhovdhøgda, der stien var delvis gjengrodd men likevel grei å følge. Litt nedenfor toppunktet hadde de satt en benk hvor det var fin utsikt utover området. Ellers var det kjempe mye blåbær å se, så her skulle vi hatt med bærplukkere. Den neste toppen vi besøkte ble Lauvhøgda, >>>

Map    

Reitbakkhøgda, Hovdekollen og Bjørga

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Hike

Hans Thorvald og jeg gikk avgårde i lett regn mot Reitbakkhøgda. Jeg ble positivt overrasket over stiene som vi kunne følge hele turen. Bortsett fra noen nysgjerrige hester som gikk fritt i området vi gikk i, var dette en veldig fin tur. Neste tur gikk til Hovdekollen. Vi kjørte inn bomveien mot Lisætra (50 kr) og kjørte forbi Raudsjøen. Der var det veldig fint. Selve turen var ikke mye å skryte av. Ingen stier å følge og ikke noe markert toppunkt. Dagens siste tur gikk til Bjørga. Der så vi en stor hare på vei opp til toppen. Ellers var det en del tåke. Fin topp med staselig varde.

Map    

Jaging av sau og Storseterhøgda

Date:
26.07.2017
Characteristic:
Hike
Map    

Kampen

Date:
24.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.3km
Map    

Bølhøgdene

Date:
23.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.1km

Søndagstur med Hans Thorvald og Per Ole. Fin sti å følge opp til Søre Bølhøgda. Var også stier og følge deler av dagens turrute. Nedover Nørdre Bølhøgda var det stedvis ganske bratt. Vi hadde opprinnelig tenkt å gå videre til Ramstindene, men kraftig regnvær satte en stopper for turen. Surt, men det kommer flere turmuligheter senere. Første delen av turen var fin, den siste delen var våt.

Map    

Elgspiggen og Muen

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Hans Thorvald og jeg pakket sammen teltet og dro ned til Spekedalssæter. Derfra fulgte vi stien et stykke før vi etter hvert gikk utenom sti til toppen. Opprinnelig hadde vi tenkt å ta med Gråhøgda på turen, men siden jeg var sliten droppet vi det. Vi valgte derfor å sette igjen en sekk før vi startet med den bratteste oppstigningen. Ura vi gikk i på vei mot toppen var litt løs, men det gikk fint å gå. Toppunktet ga oss god utsikt i finværet. Vi tok oss en liten pause ved varden før vi gikk ned igjen. På hjemturen stoppet vi og gikk opp på Muen. Også dette var en flott topp og en fin tur i sola. Det var svært mange varder på toppen, så det ble ingen vardebygging på oss i dag. Vi har hatt noen utrolig flotte turdager.

Map    

Akshaugen, Tannvola og Gråhøa

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Vi parkerte bilen på bilplass 741 ved Åkeråmyra. Det var å flott sti å følge til Akshaugen. Toppen var koselig og hadde fin utsikt. Været var helt topp så vi satt lenge på toppen før vi gikk ned igjen. Deretter dro vi ned til Fiskevollen og badet, før vi kjørte tilbake til Nysetra og pakket sammen teltet. Etterpå kjørte vi og parkerte bilen for å gå på Tannvola. Også på denne toppen var stien fin å gå på. Vi bygget en varde på Tannvola Nord før vi gikk videre til selve toppen. Der var det fantastisk utsikt og vi satt lenge og nøt det flotte været. Dagens siste tur ble Gråhøgda. For å komme dit kjørte vi inn bomveien (80 kr) fra Unset mot Spekedalssætra. Vi parkerte bilen nedenfor Gråhøgda og gikk oppover mot toppen. Det var ingen sti å følge på denne turen, >>>

Map