Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rundfjellet

Date:
29.04.2019
Distance:
7.3km

Hans Thorvald og jeg dro i retning svenskegrensen etter jobb. Der hadde vi flere turalternativer, men valget falt på Rundfjellet siden været ikke var det beste. Det var en grei tur opp til ca 700 høydemeter. Herfra tetnet tåka, og vi så svært lite. Av denne grunn gikk vi på GPS-kurs. Vi vurderte om vi skulle ta med en topp til, men dårlig sikt gjorde at vi tok samme veien tilbake. Vi tok av oss fellene på om lag 680-700 høydemeter. Nedkjøringen var ikke så verst. Etter turen dro vi over svenskegrensen og handlet litt.

Map    

Middagsfjellet

Date:
28.04.2019
Distance:
10.0km

Hans Thorvald og jeg prøvde oss for andre gang på Middagsfjellet, og i dag kom vi til topps i nydelig vær. Vi kunne spenne på oss toppturskiene fra bilen. Det var fint å gå oppover. Jevn stigning til om lag 500 høydemeter, før det slaket noe ut. Vi tok oss en liten pause på rundt 700 høydemeter, før vi gikk opp til Middagsfjellet Nordøst. Derfra gikk det noe nedover igjen, før vi hadde det bratteste partiet opp til toppen. Utsikten var fenomenal, og vi satt en stund på toppen. Jeg valgte å kjøre nedover til Middagsfjellet Nordøst med fellene på, mens Hans Thorvald tok av fellene på hovedtoppen. Begge var godt fornøyd med valget. Nedkjøring var veldig fin til ca 300-400 høydemeter. Derfra ble det noe sugeføre. Alt i alt en kjempebra tur.

Map    

Strandtinden

Date:
27.04.2019
Distance:
10.1km

Hans Thorvald og jeg hadde meldt oss på DNT-tur i likhet med mange andre. Vi var ca 30 deltakere til start. Vi gikk i fint tempo oppover. Ble aldri en veldig tung tur på grunn av mye pauser. Været var helt nydelig. Nesten ikke vind. Utsikten var veldig flott. Det var artig å bestige en topp som vi ser godt fra bygda. Nedkjøringen gikk greit, men jeg trives best med å gå oppover.

Map    

Geita

Date:
21.04.2019
Distance:
2.3km

En liten tur før den lange bilturen hjemover. Hans Thorvald hadde begynt å bli forkjølet, i tillegg til et par plagsomme gnagsår, så det ble ingen lang tur. Været var også vekslende, så denne toppen var et godt valg. Vi fikk fin utsikt på toppen. Der kunne vi blant annet se gårsdagens topp, Reinen. Nedkjøringen fra toppen var grei. Snøen var litt slush. En fin påskeferie, med mange flotte turer.

Map    

Reinen

Date:
20.04.2019
Distance:
8.2km

Mens det ble arrangert påskeskirenn for barna på Gavlen, dro Hans Thorvald, Simen og jeg på topptur. Været var ganske bra, men noe vind. Vi parkerte ved veien, og jeg hadde sett ut ei rute vi kunne gå. Dessverre var elva stor, så vi måtte gå et stykke østover før vi fikk krysset den. Jeg var litt skeptisk på snøflaket vi gikk på for å komme til andre siden, men det holdt. Ruten videre var grei å følge, og det var fint å gå. Jo høyere opp vi kom, jo mer merket vi til vinden. På toppunktet blåste det skikkelig. Mens jeg var først opp til toppen, var jeg desto tregere i nedkjøringen. Hans Thorvald og Simen suste av sted, mens jeg i stor grad tok det pent og rolig nedover. Vi valgte en litt annen rute ned, som gjorde at vi gikk over Medfjordvatnan. Det ble en snarvei i forhold >>>

Map    

Gavlen

Date:
19.04.2019
Distance:
15.4km

Etter en hyggelig formiddag med gjengen på Gavlen, tok Hans Thorvald og jeg en tur. Været var ikke spesielt bra, og det var fint å kunne gå i skogen oppover for å få ly fra vinden. På Skårlifjellet blåste det veldig mye, og tåken var også tett. Turen nedover gikk greit, men det var utrolig mange bekkedaler, så det var veldig mye opp og ned. Det var langt til Blåheia, og vi angret litt på at vi hadde valgt å gå så langt. Men vi kom oss til toppen, og vi gikk videre til Lanestuva. På veien dit så vi mange reinsdyr. Nedkjøringen var ok, men snøen var slush hele veien.

Map    

Oksen

Date:
18.04.2019
Distance:
11.1km

Dagens turmål var Oksen. Været var flott, men mye vind, så kaldt på toppen. Det var fint å gå, men noen slake partier + noen partier som gikk litt opp og ned. Nedkjøringen var grei, spesielt i skogen. Etter turen reiste vi videre til Gavlen.

Map    

Trosen

Date:
17.04.2019
Distance:
23.3km

Etter ei overnatting i Lavangen, valgte Hans Thorvald og jeg ut Trosen som dagens turmål. Vi brukte også i dag toppturskiene. Det ble en lang anmarsj til om lag 600 høydemeter. Der tok vi oss en god matpause i sola. Været var knallbra, enda varmere enn i går. Når vi kom opp til ca 700 høydemeter begynte det å sette seg snø under fellene våre. Det gjorde turen litt tyngre et stykke, men kladdingen ga seg heldigvis etter hvert. Resten av høydemeterne gikk veldig fint. Rundt 800 meter var det noe bratt, men vi kom oss opp uten problem. Punkt 970 registrerte vi som fortopp, og derfra gikk vi opp til selve turmålet. Vi valgte å ikke ta av fellene før vi var tilbake på fortoppen. Der tok vi oss en liten pause, og gjorde oss klare til nedkjøringen. Det ble en knallfin nedkjøring til >>>

Map    

Risen, Borturskardtinden og Ystelifjellet

Date:
16.04.2019
Distance:
24.7km

I dag var det endelig fint vær, og både utstyr og form var bra. Vi valgte å bruke toppturskiene på dagens tur. I starten fulgte vi veien, før vi tok av i skogen. Vi registrerte en topp og tok en matpause på Steinbergskarlian. Derfra gikk vi opp til Risen, hvor vi hadde veldig flott utsikt i alle retninger. Nedkjøringen fra Risen valgte vi å gjøre med feller. Det var litt uvant, men det gikk fint. Derfra gikk vi opp til Borturskardtinden. Der var det et veldig flott topplatå. Vi tok en god pause også her, før vi tok av fellene og kjørte ned. Fellene måtte naturlig nok på igjen til siste topp, Ystelifjellet. Det var noen bratte partier opp til Ystelifjellet, og det var langt innover til selve toppunktet. Tungt ble det også tilbake til Ysterlifjellet vest uten feller. Men når den >>>

Map    

Eidefjellet

Date:
14.04.2019
Distance:
6.3km

Da Hans Thorvald og jeg dro hjemmefra, var turplanen Middagsfjellet. På bilturen fikk vi litt regn og det ble tåke. Tåka lettet ikke da vi parkerte, så vi bestemte oss for en lavere topp på andre siden av veien. Vi brukte toppturskiene. I starten tok vi oss gjennom skogen, før vi kom over skoggrensen. Det var litt utsikt på rundt 300 høydemeter, men det var mye tåke rundt oss. Vi skrev oss inn i ei turbok rett sør for Kanstadtuva. Da vi skulle kjøre ned fra den, ble den ene skibindingen til Hans Thorvald ødelagt. Den røk tvers av. Bindingen hadde vært kranglete siden forrige helg. Jeg trodde bindingen skulle sette en stopper for turen, men etterhvert så fikk vi lappet den sammen med ei lisse. Det dugde til dagens tur, men vi må prøve å få til en mer permanent løsning i morgen. >>>

Map