Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vennisfjellet og Høgegge

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.4km

Nydelig vær og en veldig flott tur. Vi hadde planlagt å gå på Vennisfjellet og Høgegge. Ble en forlengelse av turen om Tomashelleren. Registrerte en del topper underveis, og det ble også en del nybygde varder. Fulgte sti et stykke på starten og slutten, men gikk for det meste i terrenget.

Map    

Mugnetinden og Raudhorn

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:10h
Distance:
14.3km

Mugnetinden - 3t 14 min - 10,6 km - 727 høydemeter En veldig flott tur langs bekker og vann. God merking, fin sti og steinur mot toppen. Mye folk ute på tur. Vekslende vær, men stort sett opphold. På toppen hadde vi regn og noe tåke. Litt sur vind. Raudhorn - 1t 57 min - 3,7 km - 185 høydemeter Det ble en tur til. På denne turen gikk vi noe på sti og noe i terreng. Brukte noe tid på turen på grunn av blåbærplukking. Ble en bra fangst.

Map    

Gilafjellet

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.1km

Tur i flotte omgivelser med Hans Thorvald. God sti å gå på til rundt 1500 moh. Derfra kunne vi bare gå i steinura til toppen. Veldig fin utsikt fra toppunktet.

Map    

Makalausfjellene

Date:
15.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

I dag var vi på matematikkurs på Valdres videregående skole. Ganske fint vær i dag også, så etter kurset tok vi en fjelltur. Første toppen vi besøkte var den fineste. Sti hele veien til Makalausfjellet. Vi plukket litt multe på vei ned. I stedet for å gå tilbake til bilen gikk vi stien mot Vest fra Makalausfjellet. Da vi skulle ta av stien til venstre og opp til selve toppen fant vi ingen sti å følge. Vi kom inn på stien etter hvert, og vi fulgte denne til toppen. Litt utsikt fra selve toppen, men det var mye vegetasjon rundt.

Map    

Imsdalsvola, Skarvvola og Store Skinalia

Date:
09.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:02h
Distance:
16.2km

Turer med Hans Thorvald og Per Ole. Vi kjørte til Friisvegen og tok tre turer derfra. På Imsdalsvola hadde vi sti hele turen. På Skarvvola hadde vi sti i starten/slutten av turen, ellers gikk vi i terrenget. På siste tur til Store Skinalia ble det også en blandet tur, litt på sti og noe i terrenget. Vi måtte krysse ei myr, så vi ble våte på beina. Været var overskyet. _ Imsdalsvola Skarvvola Store Skinalia Tid1t 3 min1t 1 min1 t og 59 minLengde3,8 km4,7 km7,7 kmHøydemeter286211311 Turen på Store Skinalia:

Map    

Ringebufjellet

Date:
04.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
24.5km

Tur på Ringebufjellet med Hans Thorvald og Per Ole. Det var nydelig vær og flotte omgivelser, så dagens tur ble veldig bra. Vi fulgte noen stier, men gikk også en del i terrenget. Dette gikk veldig fint da det ikke var høy vegetasjon. Per Ole gikk oppom Muen, så Hans Thorvald og jeg bygget varde på Gråpiggen mens vi ventet på at han skulle nå oss igjen.

Map    

Fløyfjellet, Sommarsethågen og Straumklumpen

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:34h
Distance:
9.3km

I dag skulle vi dra videre til Bodø. Været var ikke det beste, men vi tok likevel noen turer underveis. Første tur ble Fløyfjellet. Her var det flott sti å følge helt til topps. Utsikten var heller ikke aller verst mot havet. Neste tur ble Sommarsethågen. Vi fulgte også sti på denne turen, men det gikk kun opp til masta. De siste hundre meterne gikk vi i terrenget. Siste tur ble Straumklompen. Ganske greit tilrettelagt sti, og det var merking helt til topps. Dessverre var det lavt skydekke så utsikten ble ikke den beste. Tror denne turen er veldig flott på en finværsdag. _ Fløyfjellet Sommarsethågen Straumklompen Tid42 min32 min2t 21 minLengde2,3 km1,6 km5,4 kmHøydemeter163135754

Map    

Higravtinden og Hatten

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:20h
Distance:
10.4km

Higravtinden - 5t 28 min - 1180 høydemeter - 6,1 km I dag var det også lavt skydekke da vi dro for å dra på tur. Da vi kom frem til parkeringen var det ingen tegn til å se noen høye fjelltopper. Tåken lå lavt. Vi fulgte en relativt bratt sti oppover. Det var bra merking, men det kunne godt ha stått et skilt på starten. På rundt 450 høydemeter kom vi inn i tåken, og der ble vi i godt og vel 400 høydemeter. Vi valgte å bruke brodder oppover snørennen som startet på ca. 700 moh. Hans Thorvald valgte også å støtte seg på isøksa. Snørennen var lang og tung å gå. Jeg hadde troen og håpet på at vi ville komme over skyene i dag også. Det var helt fantastisk da sola begynte å bryte seg gjennom, og vi kom over skylaget. Det var enkelt å komme til fortoppen på fjellet. Litt >>>

Map    

Vassbruntinden

Date:
11.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

Litt over midnatt gikk vi avgårde på tur, bare 6,5 time etter turen på Uløya ble avsluttet. Jeg var litt bekymret for at vi ikke skulle rekke å få en fin utsikt av sola på toppen, så jeg satte opp farten. 1,5 time senere var vi oppe! Jeg var veldig fornøyd med å ha klart å holde et slik tempo oppover. Vi satt mellom 35-40 minutter på toppen. Det blåste litt surt, så til tross for at vi skiftet til tørre klær på toppen ble jeg kald. Vi hadde flott utsikt men det var dessverre litt skyet. På vei ned fikk vi dratt nytte av snøen, og vi fulgte ikke stien hele veien slik vi gjorde oppover. Da vi kom ned til bilen pakket vi ut sakene våre og la oss for å sove i bilen.

Map    

Uløya

Date:
10.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Da var Skjervøyoppholdet vårt over for denne gang. Det var et veldig vellykket besøk i en flott kommune med mange turmuligheter. Jeg tar gjerne turen tilbake ved en senere anledning. På vei sørover igjen ønsket vi å besøke Uløya som også er en del av Skjervøy kommune. Vi tok ferga som gikk over til øya kvart på 11. Det var bare Hans Thorvald og jeg (i bil) og to andre personer i en bil som var med ferga over. Vi kjørte oppover og parkerte på Hamnes p-plass som ligger ca. 70 moh. Der fulgte vi en godt merket sti mye av veien. Det var greit å ha sti og følge i skogen, men da vi kom over denne var terrenget godt, så man kunne fint gå hvor som helst. Været i dag var greit, men ikke så fint som de andre dagene. Vi hadde heldigvis sikt selv om sola var fraværende stort sett hele >>>

Map