Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Aking og Gjendehøe

Date:
23.04.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

I dag valgte Hans Thorvald og jeg å dra for å gå på Gjendehøe, siden det var der det var spådd best vær. Vi hadde med oss truger, men valgte å gå uten. Det gikk helt fint, og dermed fikk vi vår første fottur på en ny fjelltopp dette året. Det var veldig flott utsikt på toppen. Ingen flott toppvarde, så vi valgte å bygge en ny. På vei ned valgte vi en annen rute enn opp. Denne ruta gjorde at vi fikk akt omkring 100 høydemeter. Svært effektivt og kjempegøy! Vi akte mye på toppturer i nord. Artig å få akt litt her i sør også. På vei tilbake til bilen gikk vi oppom og registrerte et par nye topper. På vei hjem stoppet vi og gikk en tur opp på Vinsterånehaugen. Flott utsikt, spesielt mot Bitihorn.

Map    

Stryteberg

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

I dag ble det en liten tur siden jeg ikke var helt i form. Det blåste kaldt, og det var noe glatt å gå. Ellers ble det en liten fin tur.

Map    

Fire nye topper i Oppland

Date:
03.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:13h
Distance:
13.7km

Marsteinhøgda, Buatinden og Klanten - 3t og 46 min - 12,5 km - 517 høydemeter Det var en lang biltur for å få gått på tur i dag. Som i går var været flott, og i dag var det lite vind. Vi startet turen på sti, men måtte etter hvert gå i terrenget opp på Marsteinhøgda. Denne toppen ble min nye topp nummer 250 med over 100 m i PF i 2019. Fra Marsteinhøgda hadde vi flott utsikt mot blant annet Langsua. Det var fint å gå videre til Buatinden. Herfra hadde vi nydelig utsikt til blant annet Klanten og Skaget. Det var også fint å gå videre inntil vi skulle begynne stigningen på Klanten. Her var det veldig mye kratt og vondt å gå. Ble bedre ca. en åtti høydemeter fra toppen. Det ble en lang anmarsj tilbake, og det var ganske kaldt å gå i skyggen. Jeg ble nokså kald på fingrene. >>>

Map    

Skaget

Date:
02.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Jeg så et bilde på instagram i går som viste at det nylig hadde vært folk på Skaget. Siden været var bra, bestemte vi oss for å prøve en tur til Skaget i dag. Vi hadde på oss gamasjer, noe som var lurt. Vi sank igjennom enkelte partier. Vi hadde også med brodder. Selv om det var glatt enkelte steder, tok vi ikke i bruk disse. Det var overraskende fint å gå. Vi fulgte stort sett oppgåtte spor, og den opprinnelige stien. Det var solskinn, så vi hadde flott utsikt i alle retninger. Det var bare litt sur vind som vi gjerne skulle vært for uten. Hans Thorvald gikk mye i front og gikk opp spor på turen. Det gjorde turen litt lettere for min del. På vei ned fra Skaget så vi og møtte noen folk. Det var absolutt ingen dum idé å legge turen til Skaget i dag.

Map    

Loppebolegge og Målegge

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

Vi ønsket oss en tur også i dag, men var litt usikre på hvor vi skulle dra. Heldigvis bestemte vi oss for å dra i retning Filefjell. Det ble en veldig flott tur på Loppebolegge og Målegge i vakre omgivelser og stort sett solskinn. Turen gikk i terrenget, men det var for det meste fint å gå. Enkelte glatte partier innimellom, og det var også noe kratt ned fra Målegge. Det ble noen nyregistrerte topper på turen.

Map    

Reinehamaren og Stuvelihøgde

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:47h
Distance:
14.5km

Reinehamaren - 2 t 1 min - 7,3 km - 244 høydemeter Flott tur til Reinehamaren. Været bedret seg etterhvert og vi så antydninger til sol i skylaget. Vi gikk litt feil tidlig på turen. Gikk litt i terrenget og kom innpå den riktige stien. Opp på Reinehamaren sør og sørvest måtte vi gå i terrenget. Veldig flott tur i vakre omgivelser. Turen til Reinehamaren, GPS-sporet har tullet litt. Stuvelihøgde - 1 t og 47 min - 7,2 km - 219 høydemeter Vi fikk ikke kjørt bilen så langt som vi ønsket på grunn av dårlig vei. Fikk gått på vei/sti på starten og slutten av turen. Ellers på turen var det tungt å gå. Vi gikk i en del myrterreng. Stien som var tegnet inn eksisterte et stykke, men forsvant plutselig. Litt skuffende, men kom oss opp til toppen. Lite utsikt å skryte av. Gikk en litt >>>

Map    

Fire topper i Øystre Slidre

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:01h
Distance:
7.1km

Dårlig vær med regn/snø og en del vind. Valgte likevel å dra på tur. I dag var målet topper i Øystre Slidre. Turen til Luskaråsen var veldig kort. Litt utsikt fra toppen. Litt lenger tur opp til Synhaugen. Vi fulgte en god sti, og det var også flere folk på tur i dag. Turen til Myrebærhammaren ble dagens lengste. Vi fulgte sti litt av turen, men gikk for det meste i terrenget. Blåste surt fra toppen. På dagens siste tur til Fullsennknatten gikk vi mye i terrenget oppover. Kom etterhvert inn på en sti. Denne fulgte vi til topps. På vei ned fulgte vi stien helt til Purkeskinnfeten. Fine turer med varierende lengde. Var noe snø på dagens turer. _ Luskaråsen Synhaugen Myrebærhammaren Fullsennknatten Tid3 min12 min1t 8 min38 minLengde0,1 km0,6 km4,2 km2,2 kmHøydemeter532128129 Turen til >>>

Map    

Kjølafjellet og Gravfjellet

Date:
13.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å gå på noen topper i dag også. Vi kjørte inn bommen ved Robøle, og hadde tenkt å kjøre i retning Luskaråsen, men der var det en ny bomvei. Derfor bestemte vi oss for å snu for å kjøre i retning Robølstølen. Vi diskuterte litt frem og tilbake om vi skulle ta Kjølafjellet og Gravfjellet eller Skaget. Jeg har ikke vært i toppslag i helga, så av den grunn + fare for mye snø på Skaget, falt valget på Kjølafjellet og Gravfjellet. Det skulle vise seg å bli en veldig flott tur. Mer lettgått en gårsdagen. Vi hadde spor å gå i mye av veien. Ble noen nyregistreringer underveis. Bruktbart vær og flott utsikt på turen.

Map    

Kongsliknuppen og Heimre Fagerdalshøe

Date:
12.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur med Hans Thorvald. Vi gikk i veien på fin sti oppover, før vi tok av og gikk på Kongsliknuppen. Det var noe snø i terrenget, så det ble enkelte glatte partier. Det var mest utfordrende nedover. Flott utsikt fra toppen av Kongsliknuppen. Derfra gikk vi oppom og registrerte Sør for Heimre Fagerdalshøe, før vi gikk videre til Heimre Fagerdalshøe. Da vi kom opp på denne toppen var det begynt å bli dårligere sikt og tåke. Det lettet litt på tilbaketuren, men vi valgte likevel ikke å gå oppom Synshorn på grunn av været. Etter turen kjørte vi videre i retning Valdresflya, men været var såpass dårlig at vi valgte å snu. Ble en fin tur, men var litt tungt å gå på grunn av snøen.

Map    

Mykkeltveitveten

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Hans Thorvald hadde sett ut en tur vi kunne ta på vei hjem fra Bergen. Det ble en veldig fin tur. Vi fulgte sti et lite stykke, men gikk for det meste i terrenget. Flott utsikt på toppen. På vei ned var det enkelte bratte partier. Jeg måtte gå turen med briller på grunn av et irritert øye.

Map