Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reinehamaren og Stuvelihøgde

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:47h
Distance:
14.5km

Reinehamaren - 2 t 1 min - 7,3 km - 244 høydemeter Flott tur til Reinehamaren. Været bedret seg etterhvert og vi så antydninger til sol i skylaget. Vi gikk litt feil tidlig på turen. Gikk litt i terrenget og kom innpå den riktige stien. Opp på Reinehamaren sør og sørvest måtte vi gå i terrenget. Veldig flott tur i vakre omgivelser. Turen til Reinehamaren, GPS-sporet har tullet litt. Stuvelihøgde - 1 t og 47 min - 7,2 km - 219 høydemeter Vi fikk ikke kjørt bilen så langt som vi ønsket på grunn av dårlig vei. Fikk gått på vei/sti på starten og slutten av turen. Ellers på turen var det tungt å gå. Vi gikk i en del myrterreng. Stien som var tegnet inn eksisterte et stykke, men forsvant plutselig. Litt skuffende, men kom oss opp til toppen. Lite utsikt å skryte av. Gikk en litt >>>

Map    

Fire topper i Øystre Slidre

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:01h
Distance:
7.1km

Dårlig vær med regn/snø og en del vind. Valgte likevel å dra på tur. I dag var målet topper i Øystre Slidre. Turen til Luskaråsen var veldig kort. Litt utsikt fra toppen. Litt lenger tur opp til Synhaugen. Vi fulgte en god sti, og det var også flere folk på tur i dag. Turen til Myrebærhammaren ble dagens lengste. Vi fulgte sti litt av turen, men gikk for det meste i terrenget. Blåste surt fra toppen. På dagens siste tur til Fullsennknatten gikk vi mye i terrenget oppover. Kom etterhvert inn på en sti. Denne fulgte vi til topps. På vei ned fulgte vi stien helt til Purkeskinnfeten. Fine turer med varierende lengde. Var noe snø på dagens turer. _ Luskaråsen Synhaugen Myrebærhammaren Fullsennknatten Tid3 min12 min1t 8 min38 minLengde0,1 km0,6 km4,2 km2,2 kmHøydemeter532128129 Turen til >>>

Map    

Kjølafjellet og Gravfjellet

Date:
13.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å gå på noen topper i dag også. Vi kjørte inn bommen ved Robøle, og hadde tenkt å kjøre i retning Luskaråsen, men der var det en ny bomvei. Derfor bestemte vi oss for å snu for å kjøre i retning Robølstølen. Vi diskuterte litt frem og tilbake om vi skulle ta Kjølafjellet og Gravfjellet eller Skaget. Jeg har ikke vært i toppslag i helga, så av den grunn + fare for mye snø på Skaget, falt valget på Kjølafjellet og Gravfjellet. Det skulle vise seg å bli en veldig flott tur. Mer lettgått en gårsdagen. Vi hadde spor å gå i mye av veien. Ble noen nyregistreringer underveis. Bruktbart vær og flott utsikt på turen.

Map    

Kongsliknuppen og Heimre Fagerdalshøe

Date:
12.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur med Hans Thorvald. Vi gikk i veien på fin sti oppover, før vi tok av og gikk på Kongsliknuppen. Det var noe snø i terrenget, så det ble enkelte glatte partier. Det var mest utfordrende nedover. Flott utsikt fra toppen av Kongsliknuppen. Derfra gikk vi oppom og registrerte Sør for Heimre Fagerdalshøe, før vi gikk videre til Heimre Fagerdalshøe. Da vi kom opp på denne toppen var det begynt å bli dårligere sikt og tåke. Det lettet litt på tilbaketuren, men vi valgte likevel ikke å gå oppom Synshorn på grunn av været. Etter turen kjørte vi videre i retning Valdresflya, men været var såpass dårlig at vi valgte å snu. Ble en fin tur, men var litt tungt å gå på grunn av snøen.

Map    

Mykkeltveitveten

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Hans Thorvald hadde sett ut en tur vi kunne ta på vei hjem fra Bergen. Det ble en veldig fin tur. Vi fulgte sti et lite stykke, men gikk for det meste i terrenget. Flott utsikt på toppen. På vei ned var det enkelte bratte partier. Jeg måtte gå turen med briller på grunn av et irritert øye.

Map    

Gullfjelltoppen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Tur med Hans Thorvald på vei til Bergen. Været var flott, men en del vind oppe i høyden. Vi gikk på sti hele turen. Det var en del myrterreng før vardingen begynte. Veldig mange store og flotte varder på vei oppover. Utsikten var flott. I ettertid fikk jeg vite at dette var kommunetoppen i Bergen.

Map    

Larsfonnfjellet og Valafjellet

Date:
03.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

Vi kjørte inn en god grusveg til Kvanndalen (50 kr i bomavgift). Da vi kom frem til parkeringa begynte det igjen å regne, så vi satt litt i bilen og ventet på at det verste skulle gi seg. Det bedret seg litt og vi gikk oppover, noe på sti men mest i terrenget. Formen min var ikke på topp, så Hans Thorvald var tålmodig. Det ble en del nyregistrerte topper og Hans Thorvald satte opp tempoet før alle for å ha toppen ferdigregistrert til jeg kom. Terrenget var mer lettgått en gårsdagens tur. Det var også i dag snø oppe i høyden, men steinene var ikke så glatte som i går. Det ble en tur i litt rufsevær (snøbyger) og tåke. Fikk heldigvis noen korte solglimt innimellom. Nok en fin tur i Voss.

Map    

Hjortahorgi og Torfinnshorgi

Date:
02.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.6km

Etter en god frokost dro Hans Thorvald og jeg for å gå på tur i finværet. Ble ca 45 min biltur til vi kunne parkere bilen på Tesdalen p-lomme. Var ganske hompete vei til parkeringen. Vi fulgte en bratt vei i starten, før vi kom over på sti. Denne fikk vi kun fulgt et lite stykke før det ble gåing i terrenget. Ble mest terrenggåing i dag. Omgivelsene var vakre og det samme var været. Jeg kunne gå mye av turen uten jakke. Det var noe snø i fjellet, og en del glatte steiner. Gikk ganske greit oppover, men på vei ned ble det litt mer utfordrende. På kartet kan det se ut til at vi har gått en del på isbre. Dette er ikke tilfelle. Mye av breene som er tegnet inn på kartet eksisterer ikke lenger. Vi oppdaget også et vann og noen isbreer som ikke var tegnet inn på kartet. Det ble >>>

Map    

Segelstadkampen, Nårkampen og Storhaugen

Date:
29.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:34h
Distance:
9.2km

Tre turer med Hans Thorvald og Per Ole. Første tur ble bratt opp til Segelstadkampen. Vi fikk virkelig opp pulsen oppover. Gikk både litt på sti og litt utenom. På toppen fikk vi litt spredt utsikt på grunn av tåka. Tur nummer to gikk til Nårkampen. Flott vær, flott topp og flott utsikt. En veldig fin tur på god sti. Vi gikk også oppom vesle Nårkampen. Siste tur ble den korteste. Gikk mest på sti, men også litt utenom. Krakk og utsikt på toppen. Vi møtte folk på alle turene våre i dag. Artig at flere velger å gå på tur i fjellet. Det er fantastiske farger der nå. _ Segelstadkampen Nårkampen Storhaugen Tid1t 15 min51 min29 minLengde4,2 km3,2 km1,8 kmHøydemeter30412473 Turen til Nårkampen: GPS spor til de andre to turene:

Map    

Vennisfjellet og Høgegge

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.4km

Nydelig vær og en veldig flott tur. Vi hadde planlagt å gå på Vennisfjellet og Høgegge. Ble en forlengelse av turen om Tomashelleren. Registrerte en del topper underveis, og det ble også en del nybygde varder. Fulgte sti et stykke på starten og slutten, men gikk for det meste i terrenget.

Map