Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur fra Vaset

Date:
01.12.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
22.9km

Skitur med Hans Thorvald. Ble tur oppom Synet i dag også. Ikke så vindfullt på toppen som i går, men nok vind på turen i dag også.

Map    

Skitur fra Vaset til Synet

Date:
30.11.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
21.5km

Solfylt skitur med Hans Thorvald. Det var dessverre en del vind. I de partiene der vinden ikke kom så mye til var løypene fine, ellers var det gjenblåst så litt tungt å gå. Nydelig utsikt og mange skiløpere på tur i dag.

Map    

Skardåsen

Date:
23.11.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
14.4km

Skitur med Hans Thorvald i overskyet vær. Løypene var veldig bra å gå i.

Map    

Kattuglehøgdi og Øyvasshøgdi

Date:
10.11.2019
Duration:
1:33h
Distance:
4.6km

Lang biltur. To turer der vi gikk i vinterlig terreng. Første tur ble på Kattuglehøgdi. Vi gikk i terrenget og brukte 39 min på 1,9 km og 120 høydemeter. Dette ble min 600. topp over 100 m i PF. Neste tur gikk til Øyvasshøgdi. Dagens fineste tur. Vi brukte 54 min på 2,7 km og 85 høydemeter. Denne toppen ble min 200. topp i Oppland på over 100 m i PF.

Map    

Stryteberg

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

I dag ble det en liten tur siden jeg ikke var helt i form. Det blåste kaldt, og det var noe glatt å gå. Ellers ble det en liten fin tur.

Map    

Fire nye topper i Oppland

Date:
03.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:13h
Distance:
13.7km

Marsteinhøgda, Buatinden og Klanten - 3t og 46 min - 12,5 km - 517 høydemeter Det var en lang biltur for å få gått på tur i dag. Som i går var været flott, og i dag var det lite vind. Vi startet turen på sti, men måtte etter hvert gå i terrenget opp på Marsteinhøgda. Denne toppen ble min nye topp nummer 250 med over 100 m i PF i 2019. Fra Marsteinhøgda hadde vi flott utsikt mot blant annet Langsua. Det var fint å gå videre til Buatinden. Herfra hadde vi nydelig utsikt til blant annet Klanten og Skaget. Det var også fint å gå videre inntil vi skulle begynne stigningen på Klanten. Her var det veldig mye kratt og vondt å gå. Ble bedre ca. en åtti høydemeter fra toppen. Det ble en lang anmarsj tilbake, og det var ganske kaldt å gå i skyggen. Jeg ble nokså kald på fingrene. >>>

Map    

Skaget

Date:
02.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Jeg så et bilde på instagram i går som viste at det nylig hadde vært folk på Skaget. Siden været var bra, bestemte vi oss for å prøve en tur til Skaget i dag. Vi hadde på oss gamasjer, noe som var lurt. Vi sank igjennom enkelte partier. Vi hadde også med brodder. Selv om det var glatt enkelte steder, tok vi ikke i bruk disse. Det var overraskende fint å gå. Vi fulgte stort sett oppgåtte spor, og den opprinnelige stien. Det var solskinn, så vi hadde flott utsikt i alle retninger. Det var bare litt sur vind som vi gjerne skulle vært for uten. Hans Thorvald gikk mye i front og gikk opp spor på turen. Det gjorde turen litt lettere for min del. På vei ned fra Skaget så vi og møtte noen folk. Det var absolutt ingen dum idé å legge turen til Skaget i dag.

Map    

Loppebolegge og Målegge

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

Vi ønsket oss en tur også i dag, men var litt usikre på hvor vi skulle dra. Heldigvis bestemte vi oss for å dra i retning Filefjell. Det ble en veldig flott tur på Loppebolegge og Målegge i vakre omgivelser og stort sett solskinn. Turen gikk i terrenget, men det var for det meste fint å gå. Enkelte glatte partier innimellom, og det var også noe kratt ned fra Målegge. Det ble noen nyregistrerte topper på turen.

Map    

Sesongens første skitur

Date:
26.10.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
11.3km

Etter en stopp på Beitostølen for å bytte fjellskoene til Hans Thorvald + handle, dro vi til Valdresflya. Vi hadde med oss både fjellsko og skiutstyr, og var spente på om vi fikk mulighet for å ta sesongens første skitur. Når vi kjørte forbi Bitihorn, så det ikke veldig lovende ut for skitur. Men da vi kom opp på over 1300 høydemeter så vi at skiene kunne benyttes. Første topp var i dag Fisketjernnuten. Ikke en alt for lang tur med grei og slak stigning. Det var skareføre så litt hardt å gå enkelte plasser. Vi så også en del andre folk ute. De gikk enten på beina, eller på ski med drahjelp. Det vil si, de hadde bikkje eller at de kitet. Turen bort til Øystre Fagerdalshøe var lang. Det var litt kuppert terreng og vi gikk i motvind. På ca. 1350 moh måtte vi sette igjen >>>

Map    

Reinehamaren og Stuvelihøgde

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:47h
Distance:
14.5km

Reinehamaren - 2 t 1 min - 7,3 km - 244 høydemeter Flott tur til Reinehamaren. Været bedret seg etterhvert og vi så antydninger til sol i skylaget. Vi gikk litt feil tidlig på turen. Gikk litt i terrenget og kom innpå den riktige stien. Opp på Reinehamaren sør og sørvest måtte vi gå i terrenget. Veldig flott tur i vakre omgivelser. Turen til Reinehamaren, GPS-sporet har tullet litt. Stuvelihøgde - 1 t og 47 min - 7,2 km - 219 høydemeter Vi fikk ikke kjørt bilen så langt som vi ønsket på grunn av dårlig vei. Fikk gått på vei/sti på starten og slutten av turen. Ellers på turen var det tungt å gå. Vi gikk i en del myrterreng. Stien som var tegnet inn eksisterte et stykke, men forsvant plutselig. Litt skuffende, men kom oss opp til toppen. Lite utsikt å skryte av. Gikk en litt >>>

Map