Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veslfjellkampen og Finnbølshaugen

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:16h
Distance:
8.4km

I dag flyttet vi fra Valdres. Vi valgte å ta bilturen om Jotunheimvegen, og det var veldig flott. Vi stoppet og gikk på Veslfjellkampen og Svartkampen. Fulgte sti nesten opp til Veslfjellkampen, mens vi bort til Svartkampen gikk i terrenget. Ble en veldig flott tur. Så noen reinsdyr på turen. Den neste turen ble kort. Vi fulgte stien opp til Finnbølshaugen. Etter turene dro vi til Gausdal.

Map    

Bitihorn

Date:
30.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.9km

Nå er vi snart klare for å flytte fra Valdres, og etter pakking og vasking kjørte vi for å gå tur på Bitihorn. Denne gangen valgte vi å gå stien fra sørøst. En bratt men fin sti og følge. Mye folk på tur. På vei ned opprettet vi Nørdre Båtskardhaugen. Fin tur.

Map    

Marabotthornet og Store Sendehornet

Date:
27.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:50h
Distance:
18.7km

I dag valgte vi å ta to vangstopper. På veien tok vi et stopp på Høre stavkirke. Det var langt å kjøre før vi fikk startet på turen. Hovedgrunnen var nok bilen vi kjørte bak. Den kjørte utrolig sakte. Turen til Marabotthornet ble en fin tur der vi fikk gått på sti nesten hele turen. Måtte bare gå av stien for å komme på toppunktet. Jeg var sliten, så valgte å ikke bli med Hans Thorvald opp på Aust for Marabotthornet. Jeg fant i stedet en annen sti som jeg fulgte et stykke ned igjen. Det ble en god snarvei. Tror jeg sparte omkring 0,5 km mot for å følge samme vei som vi gikk opp. Turen tok 2t 4 min, var på 398 høydemeter og 7,2 km. Hans Thorvald og jeg valgte å ta en tur til. Siden sykkelen min hadde punktert, trillet Hans Thorvald med sykkelen sin oppover vegen. Deretter >>>

Map    

Hemsedal dag 4

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:24h
Distance:
24.6km

I dag reiste vi ned til Hemsedal sentrum og vi spiste frokosten utenfor Shell. Vi dro også innom Sport 1, der Hans Thorvald fikk byttet inn Hoka fjellskoene sine i noen nye. Deretter dro vi for å gå på tur. Vi hadde bestemt oss for å gå på Røgjin, og kanskje Totten. Turen til Røgjin var veldig flott. God sti, flott utsikt og mange folk ute på tur. Vi fulgte hovedstien hele veien. Vi gikk oppom og registrerte Røgjin sør. Turen var på 4,1 km, 345 høydemeter og tok 1t 29min. Dagens andre tur ble ikke Totten. Vi bestemte oss for å gå på Storebottnuten og Systerskardfjellet. Vi fulgte en god sti mye av veien. Vi gikk også bortom ei sjarmerende hytte på veien, Buaklanten. Det var tungt å gå opp til Storebottnuten, mens jeg synes det gikk lettere opp til Systerskardfjellet. Vi >>>

Map    

Hemsedal dag 3 - Høgeloft

Date:
24.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.6km

I dag sto nok en topp som vi har snakket om en stund for tur, Høgeloft. Vi hadde med oss sykler og syklet inn til stistart. Ca. 100 meter før vi skulle parkere sykkelen for å starte på stien, oppdaget jeg at bakhjulet hadde punktert (igjen). Jeg satte fra meg sykkelen og gikk bort til Hans Thorvald. Vi tok en matpause og startet på turen oppover. Det var vardet opp til topps. Ikke alle vardene som var like lette å få øye på, men det gikk for det meste veldig fint. Vi gikk mye på ur, men det var også en del snøpartier. På toppen hadde vi god utsikt. Vi bestemte oss for å forlenge turen. I utgangspunktet hadde vi snakket om Bleia som tilleggstopp, men med punktert sykkel var ikke det så aktuelt. Beina var også slitne. Det ble derfor til at vi gikk på Høgeloft Nordtoppen, Knipenborg >>>

Map    

Hemsedal dag 2 - Ranastongi

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
26.7km

I dag skulle vi ta noen topper vi hadde sett på en stund. Dagens hovedmål var de to Vangstoppene, Ranastongi og Storebottegge. Det var en del vind fra morgenen, men den løyet heldigvis utover. Det var likevel ingen varm tur. Frem til vi kom til Østre Ranastøngji gikk vi mye i skyggen og så sola skinne i området rundt oss. Fikk heldigvis mer solskinn underveis, men det var ingen sommertur. Juli må sies å ha vært en kald sommermåned. Vi gikk av sted på tur fra Ranastongi parkering i vakre omgivelser og godt merket sti. Vi valgte å følge stien til omkring 1400 moh. Derfra gikk vi i ur, og det var langt opp til Hydalsberget. Nedenfor Hydalsberget tok vi en matpause, men det var kaldt så den varte ikke lenger enn nødvendig. Fra Hydalsberget gikk vi opp til Østre Ranastøngji. Der >>>

Map    

Hemsedal dag 1

Date:
22.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:30h
Distance:
5.3km

Endelig var det spådd noen soldager, så Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å dra til Hemsedal. Vi valgte å dra litt utpå dagen siden vi kun hadde planlagt et par småturer i dag. Vi stoppet både i Leira og Hemsedal sentrum før vi gikk på Hallenuten. Vi valgte å kjøre inn bomveien og spare arbeidet med å ta av syklene av bilen. Vi gikk en fin sti opp til Hallenuten. En del vind så det var fint å gå i skogen. Flott utsikt fra toppen. Dagens andre og siste tur gikk på Solgladberget. Vi fant en sti vi kunne følge det meste av turen. Flott utsikt på en fin fjelltopp. Etter turen dro vi til Ranastongi parkering hvor vi spiste middag og overnattet i bilen.

Map    

Spasertur i Slidre

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
3.2km

Vi hadde et ærend i sentrum, og gikk en liten tur i tillegg. Registrerte en liten skogstue før vi snudde og gikk hjemover.

Map    

Hugakøllen og Alasteinen

Date:
20.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.7km

I dag tok Hans Thorvald og jeg turen til Hugakøllen. Vi tok denne turen i høst, men det er en flott tur med god sti. Utsikten fra toppen er veldig vakker, spesielt mot Berglifjellet, Grindane og Skutshorn. Vinden blåste godt på enkelte partier, men været ellers besto av sol. Vi registrerte to nye topper på turen. I tillegg gikk vi bortom Alasteinen på vei ned. Det var noen stilige steiner. Flott tur i dag også.

Map    

Møsaryggene og Skølten

Date:
19.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

I dag hadde vi en flott fjelltur i Vang. Vi var heldige og fant et tråkk/sti et stykke oppover. Gikk etter hvert over til å gå i terrenget, men det var uproblematisk. Vi gikk først opp på trigpunktet til Møsaryggene før vi gikk til selve toppunktet. Veldig flott utsikt spesielt mot Gjendealpane og Midt-Jotunheimen. Ned fra Skølten var det veldig bratt. Terrenget ned til bilen var bedre enn antatt.

Map