Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Tur hjemmefra - Åshagahøgda

Date:
24.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
9.4km

Tur hjemmefra i oppholdsvær. Gikk på noen nye stier/veier. Vurderte å følge stien lengre mot Ålsberghøgda, men det var så vått å gå, så jeg ønsket å gå nedover mot veien igjen. På vei tilbake så vi en hare.

Map     1 comment

Gitvola

Date:
18.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
13.5km

Ganske fint vær, men mye vind. Hans Thorvald og jeg kjørte innover fra Gåsbu, der turmålet var Gitvola. Bommen innover Brennsætra var åpen, men siden jeg er litt nervøs for at bommene skal bli låst når vi er på tur, valgte vi å ikke kjøre inn bomvegen. Det ble en fin tur, både på sti og i terrenget. Vi hadde ønske om å ta en matbit på Gitvola, men der var det folksomt, så vi spiste heller utenfor Snippkoia. Høydepunktet på turen ble kantarellfangst. Kanskje og forhåpentligvis har vi funnet en kantarellplass som vi kan høste av i mange år fremover.

Map    

Stor-Elvdal

Date:
17.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:43h
Distance:
11.6km

I dag var været hjemme helt strålende, men vi kunne se at tåken lå tett i lavereliggende strøk. Vi bestemte oss derfor for å dra til Stor Elvdal for å gå på tur. Vi kjørte igjennom en del tåke, men var heldig med fint og klart vær på samtlige turer. Første turen gikk til Veslehorta. Vi kjørte inn bomvegen ved Strandsetra (ved Strand kirke). Vi kjørte ganske langt, før vi møtte på en bom. Denne var ikke låst, så vi tok sjansen på å kjøre inn. Vi kjørte også inn en annen bom som sto åpen. Jeg var litt nervøs på turen om disse bommene kom til å bli låst. På turen til Veslehorta fulgte vi veien på starten og slutten av turen. Ellers gikk vi i terrenget. Det var forholdsvis bratt. På toppen hadde vi god utsikt til blant annet Storhorta, og vi kunne se at tåken fortsatt >>>

Map    

Trettehøgda

Date:
11.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
8.1km

Siste dag av høstferien. Gikk en tur alene mens Hans Thorvald deltok på Jutulløpet. Har vært en del regn i høstferien, men var ikke så vått som fryktet i terrenget. Sola viste seg også i dag. Det har vi ikke vært bortskjemte med denne friuka. Jeg gikk en del i terrenget på turen, men det ble også noe gåing på vei. Etter turen var jeg med på premiering og det sosiale ved hytta til Harald.

Map    

Storberget, Høgknøsen og Skuruberget

Date:
09.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:37h
Distance:
12.0km

Tre turer i Elverum. Første tur gikk til Storberget. På denne turen gikk vi litt på vei, før vi tok av og gikk litt i terrenget. Litt utsikt fra toppen. Neste tur ble den lengste. Denne turen gikk i Høgknøsen. Vi gikk lenge på vei, noe på sti og litt i terrenget. Siste tur gikk til Skuruberget. Dette ble dagens korteste. Ingen flott "topp" siden det var veldig mye søppel på toppunktet.

Map    

Lageråkvislhøgda

Date:
08.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
7.5km

Gåtur alene fra parkeringen på Gåsbu. Gikk en del på sti, men også noe i terrenget til Lageråkvislhøgda. Ganske vått. Jogget en del på bilvegen tilbake fra Lageråkvisla, over punkt 633 og til parkeringsplassen.

Map    

Topper sør i Elverum

Date:
06.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:48h
Distance:
9.4km

Hans Thorvald og jeg valgte å dra på et kafebesøk på Løten nærstasjon, før vi dro videre til Elverum for å gå på tur. Vi kjørte inn en bomveg (50 kr), der vi skulle få tilgang på fem nye Elverumstopper. Agåsen, Gardberget og Hakaskallen var alle turer i terrenget. På Borgåsen gikk vi litt på sti. Flotsberget var dagens fineste tur med god sti, flott hytte og med tårn på toppunktet. Det ble en fin turdag i Elverum. For turspor, se rapporten til Hans Thorvald .

Map    

Konnerudkollen og Vardåsen

Date:
04.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:02h
Distance:
7.2km

I dag ble det en ny tur med Hans Thorvald, Per Ole og Knut. Første tur gikk til Konnerudkollen på god sti. Vi måtte gå litt i terrenget opp til toppunktet. Andre tur gikk til Vardåsen. På denne turen gikk vi på vei/sti nesten hele turen. Også i dag var det spådd dårlig vær, men været ble bedre enn spådommene. Fine turer i dag også.

Map    

Gunhildrudknatten og Nesfjell

Date:
03.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
11.4km

Tur med Hans Thorvald, Per Ole og Knut. Var ikke spådd så flott vær i dag, men vi var heldige og fikk oppholdsvær på turen. Opp til Gunhildrudknatten fulgte vi sti, mens det ble mye gåing i terrenget resten av turen. Verst var det å gå i et parti nedenfor Nesfjell. Der var det ryddet skog, og trærne lå strødd. Både toppen av Gunhildrudknatten og Nesfjell var flotte, men ga ingen utsikt på grunn av været. Det var en god del hjortelusflue i skogen.

Map