Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gitvola

Date:
21.02.2018
Characteristic:
Cross-country skiing

En flott første dag i vinterferien. Per Ole kom til Hamar og hentet Hans Thorvald og meg. Vi dro til opp til Budor og gikk skitur fra Gjestegården. Tok korteste veien til Målifjellet, før vi deretter gikk strakeste vegen til Gitvola. Det var fine oppkjørte løyper, men litt trått å gå. Været var forholdsvis tåkete, men i det vi kom over 800 meters høyde begynte det å klarne. Dette medførte helt fantastiske forhold på Gitvola. Da vi kom tilbake til Budor Gjestegård, spiste vi en deilig middag med laks, mens vi deltok på Drillo og Arne Scheies quiz. Vi endte til slutt opp på 2. plass.

Map    

Sjugurdsjøpiggen

Date:
07.05.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
14.7km

Etter litt drøfting om turalternativer under frokosten, bestemte Hans Thorvald og jeg oss for at dagens turmål skulle være Pannhøe og Sjugurdsjøpiggen. Vi kjørte til Holsætrin og parkerte bilen der. Vi gikk et lite stykke til fots før vi spente på oss langrennsskiene. Det var råtten snø, så vi sank helt ned til knehøyde flere steder. Av denne grunn tok vi av oss skiene på ca. 1000 meters høyde, og vi spente de ikke på igjen før vi var på 1350 moh. Hans Thorvald var utrolig snill og bar skiene, mens jeg tok stavene. Etter vi hadde vært på dagens første topp merket vi mye til vinden. På vei opp til Pannhøe var det virkelig sur vind, men heldigvis skinte sola, og vi hadde fin utsikt i alle retninger. Etter at vi hadde kjørt et stykke ned fra Pannhøe, fant vi litt ly bak >>>

Map    

Høgdebrotet og Tjønnholstinden

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
21.5km

Hans Thorvald og jeg sto opp kl. 6, og dro av gårde på nok en tur til Jotunheimen. I dag var målet Høgdebråtet og Tjønnholstinden. Vi spente på oss langrennsskiene og gikk av sted i strålende sol. Dette ble sesongens første tur uten superundertøy for min del, og det fungerte helt fint. Da vi skulle starte oppstigningen til Høgdebråtet gjorde vi et litt dumt valg, og gikk i et litt ekkelt område i forhold til skred. Det var nok ingen stor fare, for snøen var kram, men det var likevel litt ubehagelig. Da vi kom et lite stykke oppover valgte vi en rute hvor vi kom inn på en mer brukt skirute, og den fulgte vi resten av turen. Det var litt tungt å gå oppover i dag også, men vi tok mange pauser og koste oss med flott utsikt i finværet. På Høgdebråtet traff vi på Berit Flugstad, >>>

Map    

Kidliknappen

Date:
11.04.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
26.3km

Hans Thorvald og jeg kjørte til Skei og parkerte bilen. Gikk i oppkjørte spor et godt stykke før vi tok av og gikk i oppover mot Kidliknappen. Var hardt og ganske fint å gå utenom sporene i dag. Mange fine topper og nydelig utsikt i alle retninger. Litt vind, men solskinn hele turen. Etter vi hadde vært på Linvikknappen kjørte vi nedover og kom inn på oppkjørte skispor igjen. Ble en tung tur spesielt for beina, men alt i alt en flott påsketur.

Map    

Sjusjøen med kroppsøvinga

Date:
05.04.2017
Characteristic:
Cross-country skiing

Kjørte tidlig fra Hamar opp til Sjusjøen og parkerte på Storåsen. Smurte skiene med klister og gikk avgårde i harde spor litt øst for Lunkefjell. Der ble det noen timer med å lage Nødbivuakk, samt å finne ved og lage i stand en fin bålplass sammen med resten av kroppsøvingsgjengen. De var ikke så ivrige på å gå på ski, men jeg og en kroppsøvingskamerat gikk en tur, først opp til Lunkefjell og så en liten runde mot Kuåsen. Da fikk jeg registrert to nye poster på Skijegeren. Etterpå ble det grilling av pølser, før jeg gikk tilbake til parkeringsplassen og kjørte hjemover. Denne siste turen er avmerket på GPS.

Map    

Kjettberget

Date:
02.04.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
18.2km

Tur med Hans Thorvald og Per Ole. Fint vær på Vestfjellet i dag også.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
01.04.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
18.4km

Langrennstur med Hans Thorvald fra Astridbekken. Til forskjell fra nede i bygda var det knallfint vær på fjellet i dag. Tungt å gå.

Map    

Skei

Date:
31.03.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
24.4km

Langrennstur med Hans Thorvald. Godt føre og overskyet vær til Steinkampen. Deretter blåste det opp og ble mye tåke. Hadde opprinnelig tenkt å ta en lengre tur, men kortet den ned på grunn av været.

Map    

Målia

Date:
26.03.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
23.5km

Langrennstur fra Gåsbu med Hans Thorvald. Ble en rolig tur da vi begge var ganske slitne. Det var mange varmegrader og solskinn. Tok en liten pause i sola på Målia. Flott turvær!

Map    

Tre kommunetopper i Hedmark

Date:
25.03.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
21.7km

Hans Thorvald og jeg kjørte til Skvaldra og parkerte der. Skiene kladdet mye i starten av turen, men etter vi smørte om ble det bedre. Gikk i oppkjørte spor til Godlidalshytta hvor vi så oss litt om. Derfra gikk vi uten skispor resten av turen. Da vi nesten var på toppunktet på Taterungskampen så vi en villrein. Denne hadde vi glede av å se helt til vi hadde passert Tuva. Vi gikk oppom kommunetoppen i Åmot (både den som ligger registrert på Peakbook, men også den som statens kartverk mener er kommunetoppen). Langs denne strekningen skremte vi en hare som fikk fart på seg. Deretter gikk vi til Svartkampen, Øyungsfjellet, Tuven, Jomfrua og Dansaren før vi kjørte i løssnøen nedover mot bilen igjen. Ble en forholdsvis tung tur, men det ble en flott tur i strålende sol.

Map