Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rasletinden

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.8km

Flott tur til Rasletinden i dag. Det var litt vind, men den var ikke plagsom når vi gikk, og heller ikke for kald. Ellers var det solfylt og klarvær. Flott utsikt i alle retninger. Mange som valgte å gå på Rasletinden på dagens siste pinsedag.

Map    

Stornubben

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
21.1km

I dag våknet jeg tidlig, og vekket Hans Thorvald kl. 6. Vi dro fra Slidre før 7, så vi var tidlig i gang med turen. Det var mindre snø enn antatt, så Hans Thorvald bar toppturskiene rundt 500 høydemeter. Vi satte igjen joggesko på ca 1390 moh, men selv om vi fikk tatt på oss skiene der, ble det likevel en del på og av med skiene underveis på turen. Været var flott og det samme var utsikten. Litt trå snø enkelte plasser. Finest nedkjøring fra Stornubben og ned til Veslnubben. Mye Mogop å se. Måtte stoppe appen før vi var nede i bilen pga lite batteri. Tid, distanse og høydemeter stemmer.

Map    

Gilafjellet og Geiteknappen

Date:
26.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Overskyet vær i dag, så vi valgte derfor å dra på Gilafjellet. Det ble en fin tur, og en stort sett grei nedkjøring.

Map    

Grindane og Vest for Grindane

Date:
25.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.0km

I dag var det spådd mye vind på flere fjelltopper i nærheten. Det så ut til å bli minst vind på Grindane, så derfor valgte vi å dra dit. Vi parkerte på Stakstøbakken vinterparkering. Fulgte veien og scooterspor et stykke. Ellers ble det gåing i terrenget. Dessverre var det smeltet vekk mye snø på nedsiden av Grindane. Derfor gikk vi noe i lyngen med skiene, men vi måtte også ta av oss skiene og bære de på rundt 1300 høydemeter. På grunn av snømangelen måtte vi også gå ned til Grindetjernet fremfor å holde høyden. Fra ca. 1300 til 1480 moh var det finere å gå. Det var en del stein oppover mot Grindane, så vi valgte å sette fra oss skiene å gå de siste 250 høydemeterne til topps. For min del gikk det ganske greit. Sank noen steder. Hans Thorvald sank mer. Det var >>>

Map    

Graveskarnosi og Søre-Knipen

Date:
24.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.4km

Etter jobb dro Hans Thorvald og jeg mot Øvre Årdal for å gå på tur med toppturski. Været var bra, så det ble en fin tur. Vi valgte å gå kjøre med feller ned igjen fra Graveskarnosi. Det var relativt flatt, så det var like greit å beholde fellene på. Ned fra Søre-Knipen valgte vi en annen vei. Jeg synes det var litt bratt å kjøre der, så kjørte veldig forsiktig. Første gang Hans Thorvald og jeg dro til dette område for å gå på tur. Veldig flotte omgivelser, så jeg drar gjerne tilbake.

Map    

Jutulen

Date:
30.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:00h
Distance:
2.7km

Tidligere denne måneden trodde jeg at Hans Thorvald og jeg hadde fullført 100 pf lista i Nord-Aurdal. Men i løpet av den siste uka, hadde noen funnet ut at Jutulen hadde 100 m i pf, så da var vi ikke ferdige med lista likevel. Derfor tok vi i dag turen for å gå på Jutulen. En kort og grei tur i fint vær. Etterpå tok vi en kjapp tur på Tveitastølfjellet Sørøst. På denne toppen gikk vi på toppturski uten feller. Pr. i dag er Nord-Aurdal pf 100 lista komplett. Vi får se hvor lenge det holder seg.

Map    

Suletinden og Sulefjellet

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.5km

I dag var været helt strålende, så Hans Thorvald og jeg bestemte oss for å ta turen vi hadde planlagt for 14 dager siden. Det ble en lang biltur, og vi fikk dessverre ikke kjørt så langt som vi ønsket. Veien var stengt av med bom, og til sammen forlenget det turen med nesten 5 km og 230 høydemeter. Det var greit å gå, men noen tunge brøytepartier. Opp til Suletinden følte jeg meg ikke så trygg, selv om vi ikke gikk på noen partier som var brattere enn 30 grader. Vi satte igjen skiene ca 40 høydemeter fra toppen, og gikk opp til topps. Det var fin utsikt, men en del vind. Grei nedkjøring mot Sulefjellet. Vel nede tok vi på igjen fellene og gikk opp til Sulefjellet. Jeg likte denne toppen bedre. Nedkjøringen fra dette fjellet var også finere. Kalde fingre og tær gjorde turen >>>

Map    

Stølsnøse og Galden

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.5km

Topptur i Vang med Hans Thorvald. Været var veldig flott, men det var noe vind. Stort sett var det fint å gå opp til Stølsnøse. Toppvarden på Stølsnøse var godt synlig fra avstand, og utsikten fra toppen var fin. Det ble ikke den helt store nedkjøringen, da snøen var hard. Vi valgte å ta av fellene før vi kjørte ned. Tok på fellene igjen i det terrenget begynte å stige oppover mot Galden. Mot Galden var det noe kuppert. Denne toppen hadde også flott utsikt. Kun et parti nedover fra toppen som det var god nedkjøring. Ellers var det hard snø også her. Ble en veldig flott tur til tross for at været ble mer skyet etter hvert. Mot slutten av turen ble det et veldig flott lys. En bra start på helga.

Map    

Topptur til Skjeltrene

Date:
07.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.2km

I dag var det spådd flott vær, så planen var egentlig en lengre tur. Da vi hadde startet kjøreturen, så vi at værutsiktene hadde endret seg noe, så vi valgte en kortere tur. Toppen vi valgte ut var Skjeltrene, en flott topp med fin utsikt. Tungt parti fra 1200 moh til 1300 moh. Fin kjøring ned igjen. Været holdt seg også bra. Kort oppsummert: en flott topptur.

Map     2 comments

Binnhovdknatten

Date:
22.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
3.4km

Tur med Hans Thorvald på toppturski. Var noen som hadde gått oppover på toppski før oss, så fint å få gått en del i oppgåtte spor. På toppen blåste det skikkelig. Kort og fin tur.

Map